x

Cucina 88 z nowym szefem kuchni. Artur Szwacki zastąpił Dominika Narlocha

Kategoria: Ludzie    11.02.2021

Po latach przerwy do poznańskiej Cuciny powrócił Artur Szwacki. Tym razem w roli executive chefa.

Zdjęcie: Materiały prasowe
Zdjęcie: Materiały prasowe
Artur Szwacki zastąpił Dominika Narlocha w roli szefa kuchni poznańskiej Cuciny 88.  Nie jest to dla niego miejsce nowe. – Byłem w zespole, kiedy otwierano ten lokal w 2012 roku. Potem chęć rozwoju pokierowała mnie w inne miejsca – mówi nowy executive chef poznańskiej restauracji.

Do tej pory pracował on w warszawskim lokalu Ed Reda, a także w Poznaniu - w Hotelu Andersia i w Ułan Browarze.

Nowe smaki w Cucinie
Swoją pracę rozpoczął od przygotowania nowego menu. – Artur od zawsze stara się wspierać lokalnych dostawców, tworząc kuchnię z wykorzystaniem regionalnych produktów. Często mówi, że wszystkie restauracje na świecie dostają nagrody i wyróżnienia za pracę na własnych produktach, dlatego warto doceniać to, co rodzime i nasze – napisano na facebookowym profilu lokalu.

Obecne menu Cuciny 88 to połączenie smaków Włoch i Polski. Znajdziemy w nim zarówno tatara z dojrzewającego rostbefu i polską kaszankę z gryką, jak i carpaccio z ośmiornicy, sarninę oraz raviolo z gęsią.

Dokąd odszedł były szef?
Były już szef Cuciny Dominik Narloch szefował restauracji przez ostatnie 3,5 roku. Teraz rozpoczął pracę szefa kuchni w poznańskim Zen On. Wcześniej pracował m.in. w restauracji Hugo oraz w Herbarium Hotel & SPA. 




Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Grzegorz Miśta szefem kuchni w zakopiańskiej Góralskiej Tradycji

Wraz z ponownym otwarciem Góralskiej Tradycji w Zakopanem zmienił się szef kuchni. Od lipca o kulinarne doznania gości dba Grzegorz Miśta.

Michał Lewiński: Jedzenie na pocieszenie

"Mózgi na łące", "Kubełek KFS" i "Dorsz z masełkiem i frytami" to tylko kilka nazw wegańskich dań z karty gdyńskiego Syto - miejsca, które ostatnio stało się jednym z najbardziej popularnych na streetfoodowej mapie Trójmiasta. Na czym polega fenomen lokalu - zdradza nam Michał Lewiński, szef kuchni.

Nagi szef podbija świat

Zostawiając brexitowe smutki w domu, Jamie Oliver Restaurant Group postawiła na międzynarodowy rozwój. Jonathan Knight, international managing director, oraz Nick Shapira, business development and strategy director, rozmawiając z Flavią Fresią o strategii i celach firmy.

Kelnerzy: Sebastian Nagórny

O tym, że podawać jedzenie może każdy, ale nie każdy nadaje się na kelnera, mówi Sebastian Nagórny.

Maciej Rosiński rozstał się z restauracją Affogato

Pod koniec lutego, po 10 latach, swoją pracę na stanowisku szefa kuchni łódzkiej restauracji Affogato zakończył Maciej Rosiński.

Piotr Pietras: Wino to przede wszystkim przyjemność

Do niedawna - jako dyrektor ds. wina w londyńskiej restauracji Hide - zarządzał 18-osobowym zespołem sommelierów i największą kartą win w Wielkiej Brytanii. Właśnie wrócił do Polski po kilku latach nieobecności i lada moment rusza z nowym projektem.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej