x

Cucina 88 z nowym szefem kuchni. Artur Szwacki zastąpił Dominika Narlocha

Kategoria: Ludzie    11.02.2021

Po latach przerwy do poznańskiej Cuciny powrócił Artur Szwacki. Tym razem w roli executive chefa.

Zdjęcie: Materiały prasowe
Zdjęcie: Materiały prasowe
Artur Szwacki zastąpił Dominika Narlocha w roli szefa kuchni poznańskiej Cuciny 88.  Nie jest to dla niego miejsce nowe. – Byłem w zespole, kiedy otwierano ten lokal w 2012 roku. Potem chęć rozwoju pokierowała mnie w inne miejsca – mówi nowy executive chef poznańskiej restauracji.

Do tej pory pracował on w warszawskim lokalu Ed Reda, a także w Poznaniu - w Hotelu Andersia i w Ułan Browarze.

Nowe smaki w Cucinie
Swoją pracę rozpoczął od przygotowania nowego menu. – Artur od zawsze stara się wspierać lokalnych dostawców, tworząc kuchnię z wykorzystaniem regionalnych produktów. Często mówi, że wszystkie restauracje na świecie dostają nagrody i wyróżnienia za pracę na własnych produktach, dlatego warto doceniać to, co rodzime i nasze – napisano na facebookowym profilu lokalu.

Obecne menu Cuciny 88 to połączenie smaków Włoch i Polski. Znajdziemy w nim zarówno tatara z dojrzewającego rostbefu i polską kaszankę z gryką, jak i carpaccio z ośmiornicy, sarninę oraz raviolo z gęsią.

Dokąd odszedł były szef?
Były już szef Cuciny Dominik Narloch szefował restauracji przez ostatnie 3,5 roku. Teraz rozpoczął pracę szefa kuchni w poznańskim Zen On. Wcześniej pracował m.in. w restauracji Hugo oraz w Herbarium Hotel & SPA. 




Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Izabela Sakowicz nowym dyrektorem zarządzającym VFP Communications - wydawcy "Food Service" i Ouichef.pl

Od 1 października 2022 r. stanowisko managing directora wydawnictwa VFP Communications obejmuje Izabela Sakowicz. Skoncentruje się przede wszystkim na portfolio produktów cyfrowych oraz rozwoju tytułów branżowych VFP.

Barmanka Alicja Bączyk: konkurs World Class to ogromna szansa na naukę [ROZMOWA]

Alicja Bączyk z krakowskiego baru TAG. zajęła czwarte miejsce w najbardziej prestiżowym globalnym konkursie barmańskim - Diageo Reserve World Class. Rozmawiamy z nią o przygotowaniach i przebiegu finału oraz o tym, dlaczego młodzi barmani nie powinni bać się startu w takiej rywalizacji.

Sebastian Wełpa nowym szefem kuchni w Kieliszkach Na Próżnej

Były szef kuchni warszawskiej restauracji Ale Wino rozpoczął pracę w stołecznych Kieliszkach na Próżnej.

Sebastian Olma wrócił do Zielonego Niedźwiedzia. Został szefem kuchni i współwłaścicielem restauracji

Po kilkuletniej przerwie Sebastian Olma wrócił na stanowisko szefa kuchni do warszawskiej restauracji Zielony Niedźwiedź. W jego nowym, sezonowym menu nie zabrakło polskich smaków, a także steków z lokalnej wołowiny.

Maja Wirowska, właścicielka Meow Happy Food: Chiński street food z polskim akcentem

O weganizmie w Chinach, o tym, skąd czerpać inspiracje, i o planach na przyszłość rozmawiamy z Mają Wirowską, właścicielką biznesu, miłośniczką kuchni roślinnej i ambasadorką Chefs for Change.

Alicja i Alon Than: sushi to droga

Są jednym z czołowych duetów restauratorskich w Polsce. Pierwszy lokal otworzyli w 2006 r. Dziś mają ich dziewięć, w tym najnowszy - Omakase by Alon. O tym, kto może pozwolić sobie na otwarcie takiego miejsca i na czym opiera się jego wyjątkowość, opowiadają właściciele ALICJA I ALON THAN.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej