x

Cucina 88 z nowym szefem kuchni. Artur Szwacki zastąpił Dominika Narlocha

Kategoria: Ludzie    11.02.2021

Po latach przerwy do poznańskiej Cuciny powrócił Artur Szwacki. Tym razem w roli executive chefa.

Zdjęcie: Materiały prasowe
Zdjęcie: Materiały prasowe
Artur Szwacki zastąpił Dominika Narlocha w roli szefa kuchni poznańskiej Cuciny 88.  Nie jest to dla niego miejsce nowe. – Byłem w zespole, kiedy otwierano ten lokal w 2012 roku. Potem chęć rozwoju pokierowała mnie w inne miejsca – mówi nowy executive chef poznańskiej restauracji.

Do tej pory pracował on w warszawskim lokalu Ed Reda, a także w Poznaniu - w Hotelu Andersia i w Ułan Browarze.

Nowe smaki w Cucinie
Swoją pracę rozpoczął od przygotowania nowego menu. – Artur od zawsze stara się wspierać lokalnych dostawców, tworząc kuchnię z wykorzystaniem regionalnych produktów. Często mówi, że wszystkie restauracje na świecie dostają nagrody i wyróżnienia za pracę na własnych produktach, dlatego warto doceniać to, co rodzime i nasze – napisano na facebookowym profilu lokalu.

Obecne menu Cuciny 88 to połączenie smaków Włoch i Polski. Znajdziemy w nim zarówno tatara z dojrzewającego rostbefu i polską kaszankę z gryką, jak i carpaccio z ośmiornicy, sarninę oraz raviolo z gęsią.

Dokąd odszedł były szef?
Były już szef Cuciny Dominik Narloch szefował restauracji przez ostatnie 3,5 roku. Teraz rozpoczął pracę szefa kuchni w poznańskim Zen On. Wcześniej pracował m.in. w restauracji Hugo oraz w Herbarium Hotel & SPA. 




Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

RENATA GUTOWSKA

"Swoją drogę rozpoczęłam w Londynie. Przez przypadek trafiłam do Royal Academy of Art, gdzie pierwszy raz pracowałam w cukierni. I tak się zaczęło". O swojej przygodzie z cukiernictwem opowiada nam Renata Gutowska.

Sześć rąk, sześcioro oczu i trzy mózgi

Eduard Xartuch, Oriol Castro i Mateo Casañas przez blisko 20 lat pracowali w zespole kreatywnym legendarnej El Bulli. Po przeobrażeniu restauracji w El Bulli Foundation zdecydowali się na odważny krok i samodzielność.

Nagroda dla najlepszej szefowej kuchni

Clare Smyth, szefowa kuchni i właścicielka restauracji Core by Clare Smyth w Londynie, otrzymała tytuł elit® Vodka World’s Best Female Chef Award 2018 by The World's 50 Best Restaurants.

Rafi Fisher: jestem fanem polskich ogórków

Polacy to eksperci w dziedzinie kiszenia, więc prowadząc w Warszawie warsztaty na ten temat, czuję się tak, jakbym sprzedawał lód Eskimosom - mówi dr Rafi Fisher, ekspert fermentacji i marynat. We wrześniu w restauracji Der Elefant uczył, jak przygotowywać pikle w orientalnym stylu.

Bertram Böckel prezesem firmy erlenbacher backwaren

Prezesem zarządu erlenbacher backwaren został Bertram Böckel. Zastąpił pełniącego tę funkcję tymczasowo Matthiasa Casanove.

Paweł Buck: Design to tylko część przepisu na sukces

Prowadzone przez niego Buck Studio specjalizuje się w projektowaniu lokali gastronomicznych. Ma na koncie takie designerskie perełki jak warszawski Opasły Tom czy obsypany nagrodami projekt wrocławskiej cukierni Nanan. O kreowaniu przestrzeni w gastronomii opowiada nam Paweł Buck.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej