x

Tłusty Czwartek z Uber Eats potrwa… tydzień

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    11.02.2021

Uber Eats przygotował promocję, która potrwa cały tydzień - w ramach Tłustego Tygodnia oferuje darmową dostawę zamówień powyżej 40 zł z 460 restauracji specjalizujących się w przysmakach na słodko i na słono. Użytkownicy aplikacji mogą skosztować wypieków m.in. z Wedla oraz Charlotte.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Szacuje się, że w Tłusty Czwartek w Polsce konsumowanych jest około 100 mln pączków, średnio 2,5 sztuki na osobę*. Częścią tłustoczwartkowej tradycji jest również wystawanie w długich kolejkach po jeszcze ciepłe pączki, co w tym roku nie dla każdego jest możliwe. Ulubione słodkości można zamówić za pośrednictwem aplikacji Uber Eats, który przygotował trwająca tydzień promocję.

W ramach Tłustego Tygodnia firma oferuje darmową dostawę zamówień powyżej 40 zł z 460 restauracji specjalizujących się w przysmakach na słodko, jak i na słono. Akcja ma na celu wsparcie użytkowników, którzy mimo trudnych czasów chcą poczuć magię tego słodkiego dnia. Aby skorzystać z promocji, należy wpisać kod TLUSTY w zakładce „Promocje” w aplikacji Uber Eats. Wśród dostępnych specjałów znaleźć można słodkości, jak i niecodzienne odsłony pączków… ale też burgery, pizze oraz pozostałe potrawy, które w mniejszym stopniu kojarzą się z obchodami Tłustego Czwartku.

Pączki można zamawiać z kilkudziesięciu lokali w całej Polsce. W tym roku oprócz tych tradycyjnych z nadzieniem różanym nie brakuje także nowości. Użytkownicy w Warszawie mają okazję spróbować pączka greckiego o nazwie loukoumades, czyli ciasta skąpanego w syropie i posypanego pistacjami. Ten niezwykły pączek jest dostępny w dostawie z restauracji Meze.

W ofercie Uber Eats są również wypieki pochodzące z Charlotte oraz Pijalni Czekolady E.Wedel. Oprócz charakterystycznych pączków z nadzieniem różanym użytkownicy mogą wypróbować specjalnych, tłustoczwartkowych wariantów ze słonym karmelem oraz kremem czekoladowym. W zależności od wybranego pączka, jego cena waha się między 5 a 7,5 zł.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Fundacja Taka Akcja zakupi mobilne KTG dla ukraińskich kobiet w ciąży

Wskaźnik przyrostu naturalnego w Ukrainie spada, a warunki wojenne spowodowały, że wskaźnik ciąż patologicznych przewyższa 30 proc. Problem ten schodzi na dalszy plan, kiedy kraj działa w stanie wyższej konieczności. Fundacja Taka Akcja chce to zmienić i rusza ze zbiórką charytatywną NEW HOPE.

Trzecia odsłona kolacji Grand Dinners już w maju

Kolejne kolacje z cyklu Grand Dinners odbędą się 15 i 16 maja w Restauracji Belvedere położonej w samym sercu Łazienek Królewskich. Swoje popisowe dania zaserwują tym razem Jean-Philippe Blondet, Arnaud Bignon i gospodarz wieczoru Tomasz Łagowski.

Body Chief startuje ze szkołą gotowania. Na poczatek - warsztaty z Magdą Gessler

Marka cateringu dietetycznego Body Chief wraz z otwarciem nowej siedziby pod Poznaniem uruchamia autorską szkołę gotowania. Warsztaty kulinarne będą w niej prowadzić doświadczeni kucharze i znani blogerzy kulinarni. Pierwszy cykl zajęć poprowadzi restauratorka Magda Gessler.

Brzmienie jedzenia ideą wiosennej edycji Restaurant Week. Wystartowały rezerwacje

Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach Restaurant Week - czyli festiwal popisowych menu w restauracjach - powraca pod hasłem #FoodSoundsGood! Jak dobrze brzmi jedzenie? Będzie można się przekonać od 22 marca do 30 kwietnia w około 400 lokalach w Polsce. Cena trzech dań i koktajlu wynosi 69 zł.

"Przez zmysły do błogostanu" - cykl kolacji w kołobrzeskim Shuum Boutique Wellness Hotel

Pierwsze wydarzenie z cyklu "Przez zmysły do błogostanu" za nami. Zmysłowe kolacje z pairingiem win to dopełnienie oferty Shuum Boutique Wellness Hotel w Kołobrzegu.

Medaliści olimpiady pizzy wsparli WOŚP w nietypowy sposób

Zdobywcy miejsc na olimpiadzie Vera Pizza Napoletana w Neapolu spotkali się w Pabianicach. Tym razem jednak nie po to, by ze sobą rywalizować, a wspólnie zebrać pieniądze na szczytny cel, przygotowując nietypową pizzę.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej