x

Restauracja Meet & Eat w warszawskim Eurocentrum Office Complex

Kategoria: Miejsca    02.02.2021

Meet & Eat to sieć restauracji działających w prestiżowych biurowcach w Polsce, serwujących śniadania i lunche. W kwietniu 2021 roku planowane jest otwarcie kolejnego lokalu - w Eurocentrum Office Complex przy Alejach Jerozolimskich w Warszawie.

Eurocentrum Office Complex przy Alejach Jerozolimskich w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Eurocentrum Office Complex przy Alejach Jerozolimskich w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Lokal zajmie powierzchnię ok.1250 m kw. Zapewni obsługę gastronomiczną nie tylko pracownikom Eurocentrum, ale również gościom z sąsiednich biurowców położonych w korytarzu Alej Jerozolimskich.
CPI Property Group (CPIPG), właściciel biurowca Eurocentrum Office Complex podpisał umowę najmu z firmą RW 22 Sp. z o.o., należącą do grupy Nutri Mind Group – właściciela sieci restauracji Meet & Eat. Nutri Mind Group to obecny na rynku od ponad 10 lat właściciel sieci 16 restauracji Meet & Eat, zlokalizowanych w biurowcach klasy A w Warszawie, Wrocławiu i Poznaniu, restauracji hotelowych oraz firmy Nutri Catering & Events.

Oferowany przez grupę koncept zakłada różnorodne i stale zmieniające się gusta i trendy kulinarne, uwzględniając jednocześnie indywidualizm gości i poszczególnych biurowców. Podejście to przejawia się we wszystkich aspektach: od zaprogramowania miejsca, przez aranżację przestrzeni, po dobór menu, zgodny z duchem fit & slow.

Restauracje Meet & Eat serwują śniadania oraz lunche, przygotowane w oparciu o świeże składniki. W menu lunchowym codziennie znajduje się ok. 40 potraw – tradycyjnych i wyszukanych, wegetariańskich i wegańskich, kuchni znanych i egzotycznych. Formuła bufetu daje gościom możliwość komponowania posiłków w zależności od apetytu i budżetu. Dodatkowo oferta  „live cooking” serwuje przygotowywane na bieżąco dania kuchni z całego świata. Goście VIP mogą korzystać z krótkiej karty dań na zamówienie oraz obsługi kelnerskiej.

Dodatkowo restauracje Meet & Eat wraz z siostrzaną firmą NUTRI Catering & Events zapewniają kompleksową obsługę potrzeb cateringowych firm, począwszy od śniadań biznesowych, służbowych spotkań, aż do organizacji bankietów i pikników integracyjnych.
– Zaufało nam wiele uznanych firm i korporacji, doceniając naszą kuchnię opartą o świeży wysokojakościowy surowiec oraz pomysłowe i nowatorskie dania. Gotujemy jak dla rodziny, tylko w większej skali – mówi Renata Waśniewska, dyrektor zarządzający Nutri Mind Group.

– Podpisanie umowy na otwarcie nowej restauracji to optymistyczna perspektywa na przyszłość. Liczymy, że otwarcie nowoczesnego konceptu gastronomicznego, oferującego szeroki wybór zdrowych i świeżych dań, spotka się z uznaniem naszych najemców po powrotach do biur. Dodatkowym atutem sieci Nutri Mind Group jest zapewnienie optymalnej przepustowości i sprawnej obsługi setek gości w porze lunchowej. W samym Eurocentrum pracuje ok. 7000 osób, a w naszych wszystkich biurowcach w korytarzu Alej Jerozolimskich – 14 tysięcy –  komentuje Milena Wasilewska Director of Retail Leasing w CPIPG Polska.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

SZTUCZKA BISTRO

W Sopocie, tuż przy głównej ulicy Bohaterów Monte Casino, naprzeciwko słynnego Krzywego Domku, otworzyło się pod koniec marca Sztuczka Bistro. Właścicielami bistro są - znani z gdyńskiej restauracji Sztuczka - Piotr i Rafał Wałęsowie, a także Marcin Przekwas. Rafał Wałęsa jest także szefem kuchni.

Jesienne menu w WuWu

Warszawski WuWu Bar wprowadza nowe menu na jesień - inspirowane kulinarnymi wspomnieniami z dzieciństwa.

Pyszne.pl po raz piąty wyłoni najlepszą restaurację roku i najlepszą restaurację w Krakowie

Pyszne.pl ogłosiło listę ponad 600 nominowanych restauracji z 39 miast, które zawalczą w konkursie Best Restaurant Awards 2018. O wynikach dalszej rywalizacji zadecydują klienci, którzy mogą docenić swoje ulubione restauracje, wystawiając im oceny w serwisie.

Hala Koszyki - pierwsza hala targowo-restauracyjna w Warszawie

W październiku otwarto w Warszawie nową Halę Koszyki przy ulicy Koszykowej w Śródmieściu. Miejsce jest pierwszą halą targowo-restauracyjną w Polsce. Wzorem dla tego konceptu były podobne hale z Rotterdamu, Londynu, Oslo czy Florencji, gdzie pod jednym dachem łączą się smaki z całego świata.

Po włosku w warszawskim Magari

Warszawski hotel Puro to najnowszy i siódmy z kolei obiekt sieci. Pozostałe znajdują się w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu, Łodzi i Krakowie. Wszystkie miejsca wyróżnia butikowy charakter, piękny design, ale też oferta gastronomiczna.

ZONI

W czerwcu na gastronomicznej mapie Warszawy pojawiły się dwa nowe miejsca - restauracja Zoni z wysoko cenionym szefem kuchni Aleksandrem Baronem na czele oraz siostrzane bistro WuWu, którego szefową kuchni została Adriana Marczewska. ul. plac Konesera 1, Warszawa

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej