x

Pascal Brodnicki uruchamia sieć restauracji. Start w tym roku

Kategoria: Miejsca    01.02.2021

Pascal Franchise, sieć popularnego kucharza i celebryty ma objąć lokale szybkiej obsługi z posiłkami na wynos, codzienną restaurację i boksy w abonamecnie. Biznes ma ruszyć w marcu 2021 roku.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Pascal Brodnicki, znany między innymi z programów kulinarnych „Pascal: Po prostu gotuj!”, czy „Smakuj
świat z Pascalem” ogłosił, że wraz ze wspólnikami zamierza otworzyć sieć franczyzową pod nazwą
Pascal Franchise. W jej skład mają wejść: Pascal Today z posiłkami na wynos, Pascal House, który
twórca franczyzy nazywa „restauracją codzienną” oraz Pascal Box, czyli codzienne dostawy posiłków w
modelu subskrypcyjnym.
Oprócz Pascala, w projekt franczyzy zaangażowani są także Jan i Marek Rogala z grupy kapitałowej
Food & Friends Polska S.A.

– Pascal Franchise chce zapewniać powszechnie dostępne ciekawe posiłki na co dzień, które będą dostosowane
do potrzeb ludzi. Chcemy inspirować do celebrowania jedzenia. Często wydaje nam się, że nie mamy czasu, żeby
celebrować codzienne posiłki, nawet te w biegu. Fine convenient food to jedzenie codzienne, czasem spożywane w
biegu, w którym zawsze odnajdziemy szczyptę inspiracji – mówi Marek Rogala, CEO Pascal Franchise.

Szczegóły na temat biznesu spółka ma ujawnić podczas oficjalnego otwarcia w marcu tego roku.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Poznańska Estlella: Życie jest kwestią smaku

Marka Selgros świętuje jubileusz 25-lecia swej obecności w Polsce z klientami, którzy współpracują z nią od samego początku. Jednym z nich jest Piotr Knasiecki, właściciel Estelli, sieci włoskich restauracji działających w Poznaniu i okolicach od czasów transformacji ustrojowej w Polsce.

Plany sieci Bobby Burger: wege menu, własne farmy wertykalne, centralne kuchnie i projekty badawcze

Z okazji 10-lecia istnienia marka Bobby Burger ogłosiła istotne zmiany w dalszej strategii rozwoju. Sieć planuje m.in. rozbudowę własnych farm wertykalnych, na których hodowane będą niektóre ze składników burgerów.

Bistro Senatorek - domowe smaki ze stołecznego Śródmieścia

Bistro Senatorek to miejsce dla miłośników domowej kuchni w samym centrum stolicy. W menu znajdziemy specjały polskiej kuchni, przysmaki z różnych stron świata, burgery z polskiej wołowiny i desery.

Trzecia Żona Krawca w stolicy. Śniadania, kawa i wege słodkości

W Warszawie otwiera się kolejna kawiarnio-cukiernia Żona Krawca. Lokal przy ulicy Podskarbińskiej 21 będzie już trzecim miejscem z tym szyldem w stolicy. Serwuje m.in. wybór śniadań.

Romans Bistro w Poznaniu: bouillabaisse i "autorski bałagan" we wnętrzu

Romans Bistro to miejsce, które ma przybliżyć poznaniakom kuchnię południa Francji. Za jego koncepcją stoi Jan Czartoryski, który pracował m.in. w nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji Clou w Kopenhadze.

Happa To Mame otwiera drugi lokal. Poznańska kawiarnia zagości w stolicy

Happa To Mame, pierwsza kawiarnia w Polsce serwująca oryginalne japońskie słodycze, postanowiła otworzyć kolejny lokal. Po Poznaniu przyszedł czas na Warszawę.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej