x

Pascal Brodnicki uruchamia sieć restauracji. Start w tym roku

Kategoria: Miejsca    01.02.2021

Pascal Franchise, sieć popularnego kucharza i celebryty ma objąć lokale szybkiej obsługi z posiłkami na wynos, codzienną restaurację i boksy w abonamecnie. Biznes ma ruszyć w marcu 2021 roku.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Pascal Brodnicki, znany między innymi z programów kulinarnych „Pascal: Po prostu gotuj!”, czy „Smakuj
świat z Pascalem” ogłosił, że wraz ze wspólnikami zamierza otworzyć sieć franczyzową pod nazwą
Pascal Franchise. W jej skład mają wejść: Pascal Today z posiłkami na wynos, Pascal House, który
twórca franczyzy nazywa „restauracją codzienną” oraz Pascal Box, czyli codzienne dostawy posiłków w
modelu subskrypcyjnym.
Oprócz Pascala, w projekt franczyzy zaangażowani są także Jan i Marek Rogala z grupy kapitałowej
Food & Friends Polska S.A.

– Pascal Franchise chce zapewniać powszechnie dostępne ciekawe posiłki na co dzień, które będą dostosowane
do potrzeb ludzi. Chcemy inspirować do celebrowania jedzenia. Często wydaje nam się, że nie mamy czasu, żeby
celebrować codzienne posiłki, nawet te w biegu. Fine convenient food to jedzenie codzienne, czasem spożywane w
biegu, w którym zawsze odnajdziemy szczyptę inspiracji – mówi Marek Rogala, CEO Pascal Franchise.

Szczegóły na temat biznesu spółka ma ujawnić podczas oficjalnego otwarcia w marcu tego roku.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Bartosz Lisek ponownie otwiera Lokal na Rybę. W menu m. in. ... bawimordki

Zamknięty w kwietniu 2022 roku Lokal na Rybę Bartosza Liska wystartuje ponownie w swojej dawnej lokalizacji na początku grudnia. Wnętrze przechodzi właśnie gruntowny remont.

Jedyny taki McDonald's w Polsce. Lokal opakowany w wełniane ubranko

Restauracja McDonald's w Ustroniu została przyodziana... w wełniany kubrak. Oryginalne "opakowanie" budynku lokalu to część kampanii, która promuje zimową, sezonową ofertę Burger Drwala. Jej premiera rusza 23 listopada.

The Complex w Warszawie - miks smaków i rozrywki

The Complex to kulinarno-rozrywkowe serce multibrandowego obiektu Louvre Hotels Group w Warszawie. Przestrzeń pełną smaków i wydarzeń współtworzą trzy koncepty gastronomiczne.

Sposób na kryzys? Morski Zając - restauracja latem, palarnia kawy poza sezonem

Niektórzy restauratorzy zamiast utyskiwać na wojnę i szalejącą inflację, dywersyfikują ryzyko, przekształcając swój koncept. Morski Zając z Kuźnicy, dotąd miejsce całoroczne, w tym roku zamyka się na zimę, by skupić się na drugim biznesie - palarni kawy.

Pomysł na kryzys według Koko & Roy - delikatesy zamiast bistro

Pandemia, wojna, inflacja... Są restauratorzy, którzy się nie poddają kryzysom, a zamiast narzekać wymyślają kolejne sposoby na dywersyfikowanie lub zmianę swojego biznesu. Bistro Koko & Roy przekształciło się w delikatesy. O zmianie rozmawiamy z Anną Sytą, właścicielką biznesu.

Tauzen Pizza w miejsce Cyrulika Śląskiego - zmiana konceptu sposobem na kryzys

Dawna katowicka kawiarnia Cyrulik Śląski przeobraziła się w pizzerię inspirowaną Nowym Jorkiem. Radykalna zmiana to pomysł na radzenie sobie ze skutkami pandemii i inflacją. O tym, czy pizza sprawdza się lepiej niż kawa i ciastko rozmawiamy z Efremem Brolem, właścicielem Tauzen Pizzy.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej