x

Pascal Brodnicki uruchamia sieć restauracji. Start w tym roku

Kategoria: Miejsca    01.02.2021

Pascal Franchise, sieć popularnego kucharza i celebryty ma objąć lokale szybkiej obsługi z posiłkami na wynos, codzienną restaurację i boksy w abonamecnie. Biznes ma ruszyć w marcu 2021 roku.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Pascal Brodnicki, znany między innymi z programów kulinarnych „Pascal: Po prostu gotuj!”, czy „Smakuj
świat z Pascalem” ogłosił, że wraz ze wspólnikami zamierza otworzyć sieć franczyzową pod nazwą
Pascal Franchise. W jej skład mają wejść: Pascal Today z posiłkami na wynos, Pascal House, który
twórca franczyzy nazywa „restauracją codzienną” oraz Pascal Box, czyli codzienne dostawy posiłków w
modelu subskrypcyjnym.
Oprócz Pascala, w projekt franczyzy zaangażowani są także Jan i Marek Rogala z grupy kapitałowej
Food & Friends Polska S.A.

– Pascal Franchise chce zapewniać powszechnie dostępne ciekawe posiłki na co dzień, które będą dostosowane
do potrzeb ludzi. Chcemy inspirować do celebrowania jedzenia. Często wydaje nam się, że nie mamy czasu, żeby
celebrować codzienne posiłki, nawet te w biegu. Fine convenient food to jedzenie codzienne, czasem spożywane w
biegu, w którym zawsze odnajdziemy szczyptę inspiracji – mówi Marek Rogala, CEO Pascal Franchise.

Szczegóły na temat biznesu spółka ma ujawnić podczas oficjalnego otwarcia w marcu tego roku.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Chef na Kołach: od fine diningu do food trucka

Mateusz Sokołowski, szef kuchni z wieloletnim stażem, postanowił otworzyć food trucka 40 minut od Grudziądza. Wraz z narzeczoną smaży w Chefie na Kołach naprawdę nietypowe burgery.

Wręczenie plakiet Michelin

W dniach 4-5 grudnia w Warszawie i Krakowie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2017 Main Cities of Europe, zorganizowane przez prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego - partnera Przewodnika Michelin.

Ruszyła Pracownia Lary Gessler

Pod koniec czerwca swoją działalność zainaugurowała Pracownia Kulinarna Lary - studio, którego wspólniczkami są Lara Gessler oraz Agata Jedynak. Jak deklarują założycielki, jest to miejsce, w którym chęć szerzenia edukacji żywieniowej spotyka się z wielką pasją i miłością do gotowania.

Lalou wine concept - sklep z winem i tasting room w Warszawie

Lalou wine concept to nowa przestrzeń z winem otwarta w Browarach Warszawskich. Stworzył ją znany sommelier Norbert Dudziński. Miejsce oferuje obszerną selekcję win biodynamicznych, organicznych i naturalnych z klasycznych regionów Europy i Nowego Świata oraz tzw. nowej fali.

Frentzza - Pizza & Friends oraz Meet & Fit w Pruszkowie

Dwie marki restauracyjne "Frentzza - Pizza & Friends" oraz "Meet & Fit - Slow Food" rozpoczęły działalność pod jednym dachem w Pruszkowie.

Pudu Pudu - pierwszy bar z... budyniem. Będą chętni?

Grupa Oetker uruchomiła pierwszy bar z... budyniem. Na razie takie rzeczy tylko w Ameryce, a konkretnie w Los Angeles. Firma planuje w tym roku otworzyć jeszcze dwa takie obiekty w Mieście Aniołów.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej