

Dzień Rogalika. Piekarnia Chaud Pain przygotowała największy croissant w Polsce


Puszyste i błyszczące od glazury croissanty czy rumiane, nadziewane rogaliki drożdżowe - to właśnie one mają swoje święto! 30 stycznia przypada Dzień Rogalika. Piekarnia rzemieślnicza Chaud Pain z Warszawy przygotowała na ten dzień wyjątkowego croissanta - olbrzyma.
– Croissanty to duma naszej piekarni. Przygotowujemy je z najwyższą starannością, na bazie produktów najlepszej jakości. Dbamy o to, by tak jak te pochodzące z Francji były chrupiące, maślane w smaku, a w swojej strukturze odpowiednio napowietrzone. Postanowiłem pobawić się przepisem i opracowałem recepturę wypieku croissanta – olbrzyma, by zachował takie same atuty jak te dostępne u nas w klasycznej wersji. To taka nasza wariacja w kontekście Dnia Rogalika, która będzie atrakcją dla klientów – mówi Paweł Albert.
Chaud Pain oferuje croissanty wytwarzane z mąki sprowadzanej z Francji. Dostępne są: wytrawny croissant maślany, z malinami, migdałami, pistacjami, czy z czekoladą i wciąż powstają nowe smaki w odpowiedzi na oczekiwania klientów. Piekarnia funkcjonuje w budynku Hotelu Europejskiego w Warszawie od 10 grudnia.
Zobacz także

Foodsi, Restaurant Week i Free Now we wspólnej kampanii

Tej wiosny Foodsi kontynuuje przekaz "Tu się nie marnuje", zwracający uwagę na problem marnotrawienia jedzenia, a dodatkowo zachęca do dbania nie tylko o planetę, ale również o własne samopoczucie. Aby lepiej realizować te misję Foodsi łączy siły z Free Now i Restaurant Week.

Poznańskie restauracje dołączają do przewodnika Michelin

Poznań dołączy do miast, których restauracje opisane są w słynnym przewodniku Michelin. Znajdzie się w nim obok Warszawy i Krakowa.

Festiwal Syryjski w gdańskiej Stacji Food Hall

W dniach 23-26 marca w Stacji Food Hall trwać będzie Festiwal Syryjski. Podczas imprezy spróbować będzie można dań oraz koktajli inspirowanych kulinarnym dziedzictwem Bliskiego Wschodu.

Fundacja Taka Akcja zakupi mobilne KTG dla ukraińskich kobiet w ciąży

Wskaźnik przyrostu naturalnego w Ukrainie spada, a warunki wojenne spowodowały, że wskaźnik ciąż patologicznych przewyższa 30 proc. Problem ten schodzi na dalszy plan, kiedy kraj działa w stanie wyższej konieczności. Fundacja Taka Akcja chce to zmienić i rusza ze zbiórką charytatywną NEW HOPE.

Trzecia odsłona kolacji Grand Dinners już w maju

Kolejne kolacje z cyklu Grand Dinners odbędą się 15 i 16 maja w Restauracji Belvedere położonej w samym sercu Łazienek Królewskich. Swoje popisowe dania zaserwują tym razem Jean-Philippe Blondet, Arnaud Bignon i gospodarz wieczoru Tomasz Łagowski.

Body Chief startuje ze szkołą gotowania. Na poczatek - warsztaty z Magdą Gessler

Marka cateringu dietetycznego Body Chief wraz z otwarciem nowej siedziby pod Poznaniem uruchamia autorską szkołę gotowania. Warsztaty kulinarne będą w niej prowadzić doświadczeni kucharze i znani blogerzy kulinarni. Pierwszy cykl zajęć poprowadzi restauratorka Magda Gessler.
Inne kategorie
Podcasty


Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

