x

Festiwal Meksykański w restauracjach Jeff`s, czyli dania tex-mex w dostawie

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    29.01.2021

Skoro nie możemy wybrać się do Meksyku, to Meksyk może przyjechać do nas. Restauracje Jeff`s oferują potrawy w stylu tex-mex z dowozem w ramach Festiwalu Meksykańskiego.

Burrito z oferty Jeff's. Zdjęcie: materiały prasowe.
Burrito z oferty Jeff's. Zdjęcie: materiały prasowe.
Restauracje Jeff`s przez kilka tygodni proponują menu dające możliwość poznania potraw kolorowej i pełnej aromatów kuchni meksykańskiej. Na przystawkę można wybrać Salmon Ceviche, czyli marynowanego soczystego łososia  z avocado, czerwoną fasolą i tortillą. Warto skosztować też zupy pomidorowej z papryką i chrupiącym makaronem z tortilli.
Na drugie danie szef kuchni przygotował podawane z ryżem burrito z kurczakiem, czarną fasolą i guacamole oraz Chimichanga z marynowanego mięsa wieprzowego z czarną fasolą, salsą, guacamole i śmietaną.

Potrawy można zamówić z odbiorem własnym bezpośrednio w restauracjach Jeff`s lub skorzystać z platformy delideivery.pl, dzięki której mieszkańcy Warszawy otrzymają je pod wskazany adres. Dostawy są realizowane przez pracowników restauracji.
Delidelivery.pl obsługuje również inne restauracje Artura Jarczyńskiego: U Szwejka, Podwale 25 Kompania Piwna, Der Elefant, Otto Pompieri i St Antonio.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Trwają przygotowania do finału Les Chefs en Or

Les Chefs en Or to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Europie, organizowany przez Transgourmet Francja. Już teraz, w nowo otwartym Instytucie Kulinarnym Transgourmet, do finału przygotowują się polscy reprezentanci, występujący w kategoriach Szef Kuchni i Uczeń.

Warszawskie restauracje świętują #Jabłonki. Co i gdzie zjemy?

Kampania Fundacji State of Poland #Jabłonki zachęca do kulinarnej celebracji rodzimych jabłek. Do świętowania #Jabłonek we wrześniu, gdy nasze jabłka są najsmaczniejsze, dołączyły warszawskie lokale, przygotowując specjalne jabłkowe potrawy w menu. Będą serwowane od 15 września do 4 października.

Gęsina Na Św. Marcina

Od 8 listopada do 1 grudnia potrwa XI edycja slowfoodowej akcji "Gęsina na św. Marcina". Wybierzemy najlepsze polskie restauracje, które w tym okresie będą serwować przynajmniej trzy dania z gęsiną. Do udziału w imprezie Slow Food Polska zaprosił w tym roku ponad 100 restauracji.

Zakończenie sezonu na Nocnym Markecie w Warszawie

Po kilku pysznych miesiącach, Nocny Market zaprasza na ostatni plenerowy weekend na Dworcu Głównym. Dni od 30 września do 3 października to ostatnia okazja, by w tym sezonie spróbować street-foodowej kuchni z całego świata w najlepszym wydaniu w przestrzeni chilloutu.

Rekordowa edycja Fine Dining Week

W dniach 29 sierpnia-9 września odbyła się piąta edycja Fine Dining Week, w której uczestniczyły 64 restauracje z sześciu miast: Krakowa, Łódzi, Poznania, Trójmiasta, Warszawy oraz Wrocławia. Letnia odsłona Fine Dining Week spotkała się z ogromnym zainteresowaniem ze strony gości oraz restauratorów.

Premiera kolekcji Nespresso Ispirazione Italiana

W środę, 29 stycznia odbyła się premiera najnowszej kolekcji kaw Nespresso - Ispirazione Italiana. Goście spotkania przenieśli się do słonecznych i pełnych kawowego aromatu Włoch.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej