x

Essity zdobywa platynowy medal EcoVadis

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    27.01.2021

Essity, właściciel marki Tork, światowy lider w branży higienicznej i ochrony zdrowia, otrzymała najwyższe platynowe wyróżnienie przyznawane przez platformę EcoVadis. Tym samym znalazła się w gronie 1% najlepszych przedsiębiorstw ocenianych pod kątem zrównoważonego rozwoju.

Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
EcoVadis to platforma technologiczna, która umożliwia firmom ocenę praktyk i sposobu postępowania w zakresie społecznej odpowiedzialności biznesu. Została założona w 2007 roku i od tego czasu stała się największym na świecie i najbardziej zaufanym w tym obszarze audytorem.

Ocena odbywa się z wykorzystaniem metodologii opartej na międzynarodowych standardach. Wyniki podawane są w skali procentowej, po przeliczeniu zdobytych punktów. Recenzja uwzględnia szeroki zakres zagadnień związanych z CSR w podziale na cztery obszary: środowiskowy, społeczny, etyczny, zrównoważonego łańcucha dostaw.

– Essity jest uznawana za jedną z najbardziej zaangażowanych w zrównoważony rozwój firm na świecie. To obszar będący podstawą naszej działalności, ukierunkowanej na poprawę jakości życia oraz odpowiedzialną produkcję i konsumpcję. Jesteśmy przekonani, że zdobycie platynowego medalu EcoVadis zostanie docenione przez naszych klientów. Pozytywne wyniki audytów są dla nas niezwykle ważne i cieszymy się, że wysiłek, który wkładamy w działania na rzecz CSR, spotyka się z uznaniem – komentuje Wojciech Nizio, Regional Brand Activation Manager w Essity.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kongres Szefów Kuchni 2019

Jak co roku w październiku szefowie kuchni z całej Polski spotkają się w Warszawie, by wymienić się doświadczeniami oraz wysłuchać szeregu merytorycznych wystąpień, a także zapoznać się z wyselekcjonowaną ofertą dostawców dla branży HoReCa.

Szkolenie Tork VR Clean Hands otrzymuje nagrodę Interclean Innovation 2020

Interaktywne szkolenie z zakresu higieny rąk, dostępne w aplikacji Tork VR Clean Hands Training, zostało nagrodzone w kategorii "Produkty powiązane/Usługi" w tegorocznej edycji konkursu Interclean Innovation.

S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2018

Znamy regionalnych półfinalistów tegorocznej edycji konkursu S.Pellegrino Young Chef - aż czterech z nich to Polacy. SPYC to międzynarodowy konkurs dla młodych szefów kuchni, który ma na celu wspieranie ich rozwoju, a co za tym idzie - również rozwoju światowej gastronomii, zwłaszcza fine diningu.

Weindich na Targach Polagra

Naszą działalnością łączymy różne branże. Z takim hasłem przewodnim firma wystąpiła podczas Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych POLAGRA-TECH 2017.

Grzegorz Bucki i Adriana Wójcikowska w finale Kulinarnego Pucharu Polski 2018

W sobotę, 2 czerwca, odbył się piąty z konkursów nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski - "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś".

Podsumowanie Restaurant Week

Jubileuszowa, 10. edycja Restaurant Week odbyła się w dniach 20-31 października w 13 polskich miastach pod hasłem "Okazja do świętowania".

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej