x

Essity zdobywa platynowy medal EcoVadis

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    27.01.2021

Essity, właściciel marki Tork, światowy lider w branży higienicznej i ochrony zdrowia, otrzymała najwyższe platynowe wyróżnienie przyznawane przez platformę EcoVadis. Tym samym znalazła się w gronie 1% najlepszych przedsiębiorstw ocenianych pod kątem zrównoważonego rozwoju.

Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
EcoVadis to platforma technologiczna, która umożliwia firmom ocenę praktyk i sposobu postępowania w zakresie społecznej odpowiedzialności biznesu. Została założona w 2007 roku i od tego czasu stała się największym na świecie i najbardziej zaufanym w tym obszarze audytorem.

Ocena odbywa się z wykorzystaniem metodologii opartej na międzynarodowych standardach. Wyniki podawane są w skali procentowej, po przeliczeniu zdobytych punktów. Recenzja uwzględnia szeroki zakres zagadnień związanych z CSR w podziale na cztery obszary: środowiskowy, społeczny, etyczny, zrównoważonego łańcucha dostaw.

– Essity jest uznawana za jedną z najbardziej zaangażowanych w zrównoważony rozwój firm na świecie. To obszar będący podstawą naszej działalności, ukierunkowanej na poprawę jakości życia oraz odpowiedzialną produkcję i konsumpcję. Jesteśmy przekonani, że zdobycie platynowego medalu EcoVadis zostanie docenione przez naszych klientów. Pozytywne wyniki audytów są dla nas niezwykle ważne i cieszymy się, że wysiłek, który wkładamy w działania na rzecz CSR, spotyka się z uznaniem – komentuje Wojciech Nizio, Regional Brand Activation Manager w Essity.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Mikser Kulinarny w Olsztynie

W zorganizowanym przez MAKRO Polska Mikserze Kulinarnym w Olsztynie wzięło udział aż 150 młodych adeptów sztuki kulinarnej. Pokaz poprowadzili Cezary Powała i Michał Grzywacz, szefowie kuchni pokazowej MAKRO, z pomocą Junior Ambasadora programu - Pawła Kosiorka.

Michał Molenda - nowa twarz Akademii Inspiracji MAKRO

Szef kuchni Michał Molenda dołączył do zespołu Akademii Inspiracji MAKRO, gdzie swoje międzynarodowe wykształcenie wykorzysta do tworzenia nowych, atrakcyjnych tematów szkoleń dla branży gastronomicznej.

S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2018

Znamy regionalnych półfinalistów tegorocznej edycji konkursu S.Pellegrino Young Chef - aż czterech z nich to Polacy. SPYC to międzynarodowy konkurs dla młodych szefów kuchni, który ma na celu wspieranie ich rozwoju, a co za tym idzie - również rozwoju światowej gastronomii, zwłaszcza fine diningu.

Wystartowała 4. edycja konkursu S. Pellegrino Young Chef

S.Pellegrino Young Chef to jeden z najbardziej prestiżowych, międzynarodowych konkursów dla młodych kucharzy. Jego celem jest wyłonienie i promocja największych talentów kulinarnych na całym świecie.

TARGI EUROGASTRO I WORLDHOTEL 2018 ZA NAMI

22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne Euro Gastro oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel w dniach 21-23 marca odwiedziło 19 117 osób. Czekało na nich 268 wystawców z 20 krajów.

Debic Pastry Cup - nowy konkurs cukierniczy na mapie Polskich

Na tegorocznej edycji targów EuroGastro i Worldhotel (27-29 marca 2019) zadebiutuje nowy konkurs cukierniczy, którego organizatorem jest gwiazda polskiego cukiernictwa Paweł Mieszała we współpracy z MT Targi Polska.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej