x

Essity zdobywa platynowy medal EcoVadis

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    27.01.2021

Essity, właściciel marki Tork, światowy lider w branży higienicznej i ochrony zdrowia, otrzymała najwyższe platynowe wyróżnienie przyznawane przez platformę EcoVadis. Tym samym znalazła się w gronie 1% najlepszych przedsiębiorstw ocenianych pod kątem zrównoważonego rozwoju.

Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
EcoVadis to platforma technologiczna, która umożliwia firmom ocenę praktyk i sposobu postępowania w zakresie społecznej odpowiedzialności biznesu. Została założona w 2007 roku i od tego czasu stała się największym na świecie i najbardziej zaufanym w tym obszarze audytorem.

Ocena odbywa się z wykorzystaniem metodologii opartej na międzynarodowych standardach. Wyniki podawane są w skali procentowej, po przeliczeniu zdobytych punktów. Recenzja uwzględnia szeroki zakres zagadnień związanych z CSR w podziale na cztery obszary: środowiskowy, społeczny, etyczny, zrównoważonego łańcucha dostaw.

– Essity jest uznawana za jedną z najbardziej zaangażowanych w zrównoważony rozwój firm na świecie. To obszar będący podstawą naszej działalności, ukierunkowanej na poprawę jakości życia oraz odpowiedzialną produkcję i konsumpcję. Jesteśmy przekonani, że zdobycie platynowego medalu EcoVadis zostanie docenione przez naszych klientów. Pozytywne wyniki audytów są dla nas niezwykle ważne i cieszymy się, że wysiłek, który wkładamy w działania na rzecz CSR, spotyka się z uznaniem – komentuje Wojciech Nizio, Regional Brand Activation Manager w Essity.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

II Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie: jak szefowie kuchni poradzą sobie z jeleniem?

Sześć dwuosobowych zespołów profesjonalnych kucharzy już w czwartek 9 września zmierzy się ze sobą podczas drugiej edycji Mistrzostw Polski w Dziczyźnie - Memoriału Mariana Tarnawskiego.

Tip dla załogi: El Popo, Chianti, Santorini i Meltemi premiują pracowników

7 grudnia (poniedziałek) w restauracjach El Popo, Chianti, Santorini i Meltemi odbędzie się akcja "Tip dla załogi". 100 % otrzymanego dochodu z zamówień tego dnia zostanie przekazane na dodatkową premię mikołajkową dla wszystkich pracowników restauracji.

Tork ponownie z nagrodą Business Superbrands

Za nami uroczysta gala finałowa XV edycji Superbrands Polska, gdzie zostały wyłonione najsilniejsze marki, cieszące się uznaniem oraz renomą w poszczególnych branżach. Wśród nagrodzonych kolejny raz znalazła się firma Tork.

Pięć wyjątkowych dań od pięciu najlepszych szefów kuchni z Polski Południowej - według Żółtego Przewodnika Gault&Millau

Podczas Gault&Millau Tour w Krakowie przyznano nagrody dla najlepszych szefów kuchni z Małopolski, Podkarpacia, Bieszczad i Górnego Śląska. Oto przepisy na popisowe dania Szefa Roku, Kobiety Szefa, Szefa Jutra, Szefa Kuchni Tradycyjnej i Młodego Talentu.

2. urodziny Akademii Inspiracji MAKRO

Już jutro Akademia Inspiracji MAKRO w Warszawie będzie świętować 2. rocznicę działalności. Z tej okazji przygotowano warsztaty tematyczne z udziałem gościa specjalnego - Michela Morana.

Kurt Scheller i Emmanuel Renaut w Bocuse d’Or Poland 2019

Szefowie Kurt Scheller oraz Emmanuel Renaut obejmą stanowiska honorowych przewodniczących krajowych eliminacji konkursu Bocuse d’Or Poland, który odbędzie się 21 listopada w Krakowie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej