x

Niewinni Czarodzieje bez Wojewódzkiego. Dziennikarz otwiera nową sieć

Kategoria: Miejsca    25.01.2021

Kuba Wojewódzki otwiera nową restaurację w Gdyni. Nie będzie ona jednak częścią sieci Niewinni Czarodzieje. Prezenter kończy współpracę z dotychczasowym wspólnikiem i rozpoczyna działalność na własną rękę.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Kuba Wojewódzki otwiera kolejną restaurację. Nie będzie to jednak lokal pod szyldem Niewinnych Czarodziei -- prezenter wycofuje się z sieci, którą od 2019 roku budował wspólnie z restauratorem Józefem Krawczykiem i rozpoczyna budowę własnej sieci lokali.

O końcu współpracy i nowej restauracji dziennikarz poinformował na swoim instagramie.
– Odsprzedaję swoje udziały wspólnikowi. Nie będę już odpowiadał za jakość i styl restauracji. Za muzykę w ich wnętrzach. Nie będę w nich bywał. Nie będę już zarządzał ich profilem na Instagramie. Jednocześnie Jak To Wszystko Się Skończy zapraszamy Was do naszego nowego lokalu w #gdynia. Następnie #warszawa i #kraków… – czytamy w poście.

Budowana przez Krawczyka i Wojewódzkiego sieć zadebiutowała latem 2019 roku. Pod szyldem Niewinni Czarodzieje 2.0 i Niewinni Czarodzieje 3.0 funkcjonują obecnie trzy lokale – dwa w Warszawie i jeden we Wrocławiu. Do tego grona miał dołączyć także lokal w Gdyni. W grudniu 2020 roku Kuba Wojewódzki wraz ze wspólnikiem, restauratorem Dawidem Kwidzińskim (Aleja 40 i Como Ristorante), wygrali przetarg na otwarcie restauracji Niewinni Czarodzieje w Gdyńskim Centrum Filmowym. Wiele wskazuje więc na to, że to właśnie tam zagości nowa restauracja popularnego dziennikarza.




Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Restauracja Tarasowa we Wrocławiu z Katarzyną Daniłowicz jako executive chefem

W odnowionej wrocławskiej Hali Stulecia otworzyła się restauracja Tarasowa, nawiązująca do historii Wrocławia i czerpiąca inspiracje z dawnych książek kucharskich. Za koncepcję kulinarną miejsca odpowiada Katarzyna Daniłowicz.

Restauracja Nine's Roberta Lewandowskiego uruchomiła sklepik z gadżetami online

NINE's Restaurant & Sports Bar Roberta Lewandowskiego ma w ofercie nie tylko dania i napoje, ale także gadżety, które są gratką dla fanów sportu. Na prośby gości sprzedaż, dotąd odbywająca się tylko stacjonarnie w restauracji w Browarach Warszawskich, teraz ruszyła także online sklepiku NINE's Shop.

Cztery Pory Roku z Poznania - restauracja z najlepszym daniem głównym według gości Restaurant Week [WYWIAD]

Goście ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week uznali, że najlepsze danie główne w Polsce przygotowała restauracja Cztery Pory Roku z Poznania. Za tym sukcesem stoi szef kuchni Maciej Małgowski, z którym rozmawiamy o menu lokalu.

Euskadi jako pierwszy lokal w Polsce z prestiżowym certyfikatem Restaurants from Spain

Krakowska restauracja Euskadi jako pierwsza w Polsce została uhonorowana przez hiszpańskie władze certyfikatem Restaurants from Spain. To międzynarodowy znak jakości wyróżniający te lokale poza Hiszpanią, które oferują autentycznie hiszpańską kuchnię i produkty wysokiej jakości.

Thai Wok w warszawskim Wola Parku - wizytówka nowego stylu sieci

Serwująca kuchnię tajska sieć Thai Wok realizuje swoje plany inwestycyjne i otwiera kolejną restaurację, tym razem w centrum handlowym Wola Park w Warszawie. To pierwszy lokal sieci w zupełnie nowym designie, który marka będzie wdrażać w innych otwierających się placówkach.

MOXO w Fabryce Norblina - otwarcie w IV kwartale 2022 roku

MOXO w XIX-wiecznym budynku Hali Odlewni na ternie Fabryki Norblina ma być połączeniem restauracji i klubu muzycznego. Koncept, którego twórcami są Tomik Grewiński i Bertrand Jasiński z Amvox International, wystartuje w IV kwartale 2022 roku. Trwa właśnie konkurs na szefa kuchni lokalu.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej