

Niewinni Czarodzieje bez Wojewódzkiego. Dziennikarz otwiera nową sieć


Kuba Wojewódzki otwiera nową restaurację w Gdyni. Nie będzie ona jednak częścią sieci Niewinni Czarodzieje. Prezenter kończy współpracę z dotychczasowym wspólnikiem i rozpoczyna działalność na własną rękę.
O końcu współpracy i nowej restauracji dziennikarz poinformował na swoim instagramie.
– Odsprzedaję swoje udziały wspólnikowi. Nie będę już odpowiadał za jakość i styl restauracji. Za muzykę w ich wnętrzach. Nie będę w nich bywał. Nie będę już zarządzał ich profilem na Instagramie. Jednocześnie Jak To Wszystko Się Skończy zapraszamy Was do naszego nowego lokalu w #gdynia. Następnie #warszawa i #kraków… – czytamy w poście.
Budowana przez Krawczyka i Wojewódzkiego sieć zadebiutowała latem 2019 roku. Pod szyldem Niewinni Czarodzieje 2.0 i Niewinni Czarodzieje 3.0 funkcjonują obecnie trzy lokale – dwa w Warszawie i jeden we Wrocławiu. Do tego grona miał dołączyć także lokal w Gdyni. W grudniu 2020 roku Kuba Wojewódzki wraz ze wspólnikiem, restauratorem Dawidem Kwidzińskim (Aleja 40 i Como Ristorante), wygrali przetarg na otwarcie restauracji Niewinni Czarodzieje w Gdyńskim Centrum Filmowym. Wiele wskazuje więc na to, że to właśnie tam zagości nowa restauracja popularnego dziennikarza.

Zobacz także

Restauracja Tarasowa we Wrocławiu z Katarzyną Daniłowicz jako executive chefem

W odnowionej wrocławskiej Hali Stulecia otworzyła się restauracja Tarasowa, nawiązująca do historii Wrocławia i czerpiąca inspiracje z dawnych książek kucharskich. Za koncepcję kulinarną miejsca odpowiada Katarzyna Daniłowicz.

Restauracja Nine's Roberta Lewandowskiego uruchomiła sklepik z gadżetami online

NINE's Restaurant & Sports Bar Roberta Lewandowskiego ma w ofercie nie tylko dania i napoje, ale także gadżety, które są gratką dla fanów sportu. Na prośby gości sprzedaż, dotąd odbywająca się tylko stacjonarnie w restauracji w Browarach Warszawskich, teraz ruszyła także online sklepiku NINE's Shop.

Cztery Pory Roku z Poznania - restauracja z najlepszym daniem głównym według gości Restaurant Week [WYWIAD]

Goście ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week uznali, że najlepsze danie główne w Polsce przygotowała restauracja Cztery Pory Roku z Poznania. Za tym sukcesem stoi szef kuchni Maciej Małgowski, z którym rozmawiamy o menu lokalu.

Euskadi jako pierwszy lokal w Polsce z prestiżowym certyfikatem Restaurants from Spain

Krakowska restauracja Euskadi jako pierwsza w Polsce została uhonorowana przez hiszpańskie władze certyfikatem Restaurants from Spain. To międzynarodowy znak jakości wyróżniający te lokale poza Hiszpanią, które oferują autentycznie hiszpańską kuchnię i produkty wysokiej jakości.

Thai Wok w warszawskim Wola Parku - wizytówka nowego stylu sieci

Serwująca kuchnię tajska sieć Thai Wok realizuje swoje plany inwestycyjne i otwiera kolejną restaurację, tym razem w centrum handlowym Wola Park w Warszawie. To pierwszy lokal sieci w zupełnie nowym designie, który marka będzie wdrażać w innych otwierających się placówkach.

MOXO w Fabryce Norblina - otwarcie w IV kwartale 2022 roku

MOXO w XIX-wiecznym budynku Hali Odlewni na ternie Fabryki Norblina ma być połączeniem restauracji i klubu muzycznego. Koncept, którego twórcami są Tomik Grewiński i Bertrand Jasiński z Amvox International, wystartuje w IV kwartale 2022 roku. Trwa właśnie konkurs na szefa kuchni lokalu.
Inne kategorie
Podcasty


Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

