x

Niewinni Czarodzieje bez Wojewódzkiego. Dziennikarz otwiera nową sieć

Kategoria: Miejsca    25.01.2021

Kuba Wojewódzki otwiera nową restaurację w Gdyni. Nie będzie ona jednak częścią sieci Niewinni Czarodzieje. Prezenter kończy współpracę z dotychczasowym wspólnikiem i rozpoczyna działalność na własną rękę.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Kuba Wojewódzki otwiera kolejną restaurację. Nie będzie to jednak lokal pod szyldem Niewinnych Czarodziei -- prezenter wycofuje się z sieci, którą od 2019 roku budował wspólnie z restauratorem Józefem Krawczykiem i rozpoczyna budowę własnej sieci lokali.

O końcu współpracy i nowej restauracji dziennikarz poinformował na swoim instagramie.
– Odsprzedaję swoje udziały wspólnikowi. Nie będę już odpowiadał za jakość i styl restauracji. Za muzykę w ich wnętrzach. Nie będę w nich bywał. Nie będę już zarządzał ich profilem na Instagramie. Jednocześnie Jak To Wszystko Się Skończy zapraszamy Was do naszego nowego lokalu w #gdynia. Następnie #warszawa i #kraków… – czytamy w poście.

Budowana przez Krawczyka i Wojewódzkiego sieć zadebiutowała latem 2019 roku. Pod szyldem Niewinni Czarodzieje 2.0 i Niewinni Czarodzieje 3.0 funkcjonują obecnie trzy lokale – dwa w Warszawie i jeden we Wrocławiu. Do tego grona miał dołączyć także lokal w Gdyni. W grudniu 2020 roku Kuba Wojewódzki wraz ze wspólnikiem, restauratorem Dawidem Kwidzińskim (Aleja 40 i Como Ristorante), wygrali przetarg na otwarcie restauracji Niewinni Czarodzieje w Gdyńskim Centrum Filmowym. Wiele wskazuje więc na to, że to właśnie tam zagości nowa restauracja popularnego dziennikarza.




Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Kino ze Smakiem - kolacja z filmem w barze Setki Powodów przy Muzeum Polskiej Wódki

Seans filmowy połączony z inspirowaną jego fabułą kolacją autorstwa Michała Brysia - to nowa oferta baru Setki Powodów w Muzeum Polskiej Wódki. - Dla mnie jako szefa kuchni, reżysera i aktora to okazja do stworzenia unikatowego wydarzenia, w którym połączymy sztukę filmową z kulinarną - mówi Bryś.

Pisarz Szczepan Twardoch stworzył kartę koktajli dla baru Lane’s w Warszawie

W stołecznym gin barze Lane’s w Hotelu Bristol można spotkać bohaterów powieści Szczepana Twardocha - zagościli tam Pokora, Ljubow, Widuch i Baronessa. Wszystko za sprawą autorskiej karty koktajli Lane’s by Szczepan Twardoch, którą pisarz współtworzył z szefem baru Arnoldem Skibą.

Kopenhaska Noma przestanie istnieć? "Bycie restauracją już nas nie definiuje"

Noma - najbardziej znana duńska restauracja i jedna z najlepszych na świecie - ogłosiła, że kończy działalność w dotychczasowej formule. Co dalej? W 2025 roku stanie się "gigantycznym laboratorium" pod szyldem Noma 3.0.

Piekarnia Dickery w kolejnym mieście. Gofry w kształcie penisa i waginy dostępne także w Katowicach

W Katowicach zadebiutowała piekarnia Dickery, która oferuje gofry w kształcie męskich i żeńskich narządów płciowych. To już kolejne miasto, w którym te kontrowersyjne wypieki są dostępne. Na otwarciu były tłumy.

McDonald's rośnie: ma już w Polsce ponad 500 lokali!

W 2022 r. McDonald's otworzył łącznie 30 restauracji, w tym 19 zarządzanych przez franczyzobiorców. Miniony rok przyniósł też otwarcie jubileuszowej 500. restauracji, która znajduje się w Wyszkowie. - Nie zwalniamy tempa. Przed nami kolejne otwarcia - zapowiada sieć.

Muzeum Fabryka Wódki w Krakowie

Krakowskie muzeum Fabryka Wódki otwarto w zabytkowym budynku po wybudowanej w latach 30. Wytwórni Wódek nr 11, późniejszej Destylarni Polmos. Trudno o lepszą lokalizację - te mury pamiętają wieloletnią pracę ludzi i urządzeń nad produkcją oraz rozlewem alkoholi kojarzonych do dziś.

Inne kategorie

Podcasty

Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

Czy zakup tego bądź innego napoju czy przekąski jest emanacją stylu życia? I na ile w czasach inflacji jest miejsce na taką manifestację? Dyskutujemy z Szymonem Mordasiewiczem z GfK.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej