

Etno Cafe otwiera lokal w Browarach Warszawskich


Rzemieślnicza palarnia kawy z Wrocławia dołączyła do najemców przestrzeni Browarów Warszawskich. W kawiarni będzie można spróbować dobrze znanych produktów sieci, począwszy od kawy na zimno i gorąco, kończąc na przekąskach i sałatkach.
- Mamy coraz więcej dobrych powodów, by przemierzając warszawskie ulice odwiedzić Browary Warszawskie. Nasza wolska inwestycja kusi greckimi smakami restauracji Mykonos oraz wypiekami Bakery Browary Warszawskie. Kolejne otwarcia, które przygotowujemy wspólnie z rewelacyjnymi najemcami coraz bliżej. Mamy nadzieję, że już wkrótce okoliczności na to pozwolą, aby zaprosić warszawiaków do zasmakowania naszej oferty – mówi Marcin Szlufik, senior leasing manager w Echo Investment.
Oprócz szerokiej gamy klasycznych kaw, w Etno będzie można spróbować także tzw. Cold Brew Coffee, czyli kawy macerowanej na zimno. Kawiarnia oferuje także „coś na ząb”, czyli śniadania, owsianki, bajgle, bagietki, kanapki czy sałatki, a także rzemieślnicze ciasta i desery. Kawiarnia serwuje swoje menu w opcji na wynos, można tu także kupić kawę ziarnistą i akcesoria do przygotowywania ulubionego naparu w domu.
Z przyjaźni i miłości do kawy
Etno Cafe to rzemieślnicza palarnia kawy z Wrocławia funkcjonująca z sukcesem od 2012 roku. Swoją historię zaczęła od przyjaźni Tomasza Nietubycia i Łukasza Mrowińskiego z Etiopczykiem, który przyjechał do Polski jako doktorant i pracownik Uniwersytetu Jagiellońskiego.
Kawa sieci wypalana jest w dwóch odsłonach - kawa Etno Cafe, dla miłośników tradycyjnych metod parzenia i Wroasters, wysokojakościowe ziarna dedykowane metodom alternatywnym. Eksplorując temat kawy stworzono pierwszy w Polsce browar kawowy, gdzie rozlewany jest Cold Brew Coffee, zarówno w wersji klasycznej, jak i smakowej (np. pomarańcza, wanilia, spicy caramel). „Cold Brew Coffee by Etno Cafe”, produkowane w pierwszym w Polsce tzw. „browarze kawowym”, jest wynikiem projektu badawczo-rozwojowego rozpoczętego w 2014 r. przy współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu.
Zobacz także

Sato Gotuje - jedzenie w japońskim stylu izakaya

Kilka miesięcy temu na warszawskiej Ochocie otworzył się lokal Sato Gotuje. Choć sporo oddalony od centrum Warszawy, już w pierwszych tygodniach po otwarciu cieszył się ogromnym powodzeniem.

Concordia Taste żegna się z fine diningiem. I przeobraża w... Bistro Taste

Poznańska restauracja Concordia Taste zmieniła się właśnie w Bistro Taste. To odpowiedź na sytuację wywołaną pandemią Covid-19 i nowe oczekiwania gości.

Hotel Kolegiacki: Włochy w samym sercu Poznania

Restauracja Hotelu Kolegiackiego to wyjątkowe miejsce na gastronomicznej mapie Poznania. Wizyta w Patio Prowansja przypomina śródziemnomorskie wakacje, a pijąc kawę na tarasie położonym na dachu kamienicy możemy podziwiać panoramę miasta, w tym jeden z symboli Poznania, czyli trykające się koziołki.

Winsky Wine’n’Whisky Bar

Nad Wisłą w Warszawie, w budynku The Tides, otworzył się w listopadzie Winsky Wine’n’Whisky Bar.

Ogień

Ogień to inicjatywa właścicieli Gospodarstwa Agroturystycznego Koziarnia - Jakuba, Jadwigi i Marcina Lorków w beskidzkich Pogorzanach oraz Aleksandra Barona, Pavla Portoyana, Rafała Bernatowitcza, Bartosza Wilczyńskiego i Przemka Błaszczyka.

Ratajska Kuchnia i Wino w Poznaniu

Trzeba mieć sporo samozaparcia, by otworzyć nowy lokal w trakcie lockdownu. Nie zabrakło go Tomaszowi Ochmanowiczowi i Kajetanowi Buszewiczowi, którzy 8 maja uruchomili Restaurację Ratajska Kuchnia i Wino.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

