x

Etno Cafe otwiera lokal w Browarach Warszawskich

Kategoria: Miejsca    21.01.2021

Rzemieślnicza palarnia kawy z Wrocławia dołączyła do najemców przestrzeni Browarów Warszawskich. W kawiarni będzie można spróbować dobrze znanych produktów sieci, począwszy od kawy na zimno i gorąco, kończąc na przekąskach i sałatkach.

materiały prasowe
materiały prasowe
Choć ekspres do kawy to już stały bywalec zarówno domowych, jak i firmowych kuchni to wciąż wygrywa smak kawy prosto z kawiarni. Browary Warszawskie już zapraszają do swojego kawiarnianego zakątka.

-  Mamy coraz więcej dobrych powodów, by przemierzając warszawskie ulice odwiedzić Browary Warszawskie. Nasza wolska inwestycja kusi greckimi smakami restauracji Mykonos oraz wypiekami Bakery Browary Warszawskie. Kolejne otwarcia, które przygotowujemy wspólnie z rewelacyjnymi najemcami coraz bliżej. Mamy nadzieję, że już wkrótce okoliczności na to pozwolą, aby zaprosić warszawiaków do zasmakowania naszej oferty  – mówi Marcin Szlufik, senior leasing manager w Echo Investment.

Oprócz szerokiej gamy klasycznych kaw, w Etno będzie można spróbować także tzw. Cold Brew Coffee, czyli kawy macerowanej na zimno. Kawiarnia oferuje także „coś na ząb”, czyli śniadania, owsianki, bajgle, bagietki, kanapki czy sałatki, a także rzemieślnicze ciasta i desery. Kawiarnia serwuje swoje menu w opcji na wynos, można tu także kupić kawę ziarnistą i akcesoria do przygotowywania ulubionego naparu w domu.
materiały prasowe
materiały prasowe

Z przyjaźni i miłości do kawy
Etno Cafe to rzemieślnicza palarnia kawy z Wrocławia funkcjonująca z sukcesem od 2012 roku. Swoją historię zaczęła od przyjaźni Tomasza Nietubycia i Łukasza Mrowińskiego z Etiopczykiem, który przyjechał do Polski jako doktorant i pracownik Uniwersytetu Jagiellońskiego.

Kawa sieci wypalana jest w dwóch odsłonach - kawa Etno Cafe, dla miłośników tradycyjnych metod parzenia i Wroasters, wysokojakościowe ziarna dedykowane metodom alternatywnym. Eksplorując temat kawy stworzono pierwszy w Polsce browar kawowy, gdzie rozlewany jest Cold Brew Coffee, zarówno w wersji klasycznej, jak i smakowej (np. pomarańcza, wanilia, spicy caramel). „Cold Brew Coffee by Etno Cafe”, produkowane w pierwszym w Polsce tzw. „browarze kawowym”, jest wynikiem projektu badawczo-rozwojowego rozpoczętego w 2014 r. przy współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej