x

Etno Cafe otwiera lokal w Browarach Warszawskich

Kategoria: Miejsca    21.01.2021

Rzemieślnicza palarnia kawy z Wrocławia dołączyła do najemców przestrzeni Browarów Warszawskich. W kawiarni będzie można spróbować dobrze znanych produktów sieci, począwszy od kawy na zimno i gorąco, kończąc na przekąskach i sałatkach.

materiały prasowe
materiały prasowe
Choć ekspres do kawy to już stały bywalec zarówno domowych, jak i firmowych kuchni to wciąż wygrywa smak kawy prosto z kawiarni. Browary Warszawskie już zapraszają do swojego kawiarnianego zakątka.

-  Mamy coraz więcej dobrych powodów, by przemierzając warszawskie ulice odwiedzić Browary Warszawskie. Nasza wolska inwestycja kusi greckimi smakami restauracji Mykonos oraz wypiekami Bakery Browary Warszawskie. Kolejne otwarcia, które przygotowujemy wspólnie z rewelacyjnymi najemcami coraz bliżej. Mamy nadzieję, że już wkrótce okoliczności na to pozwolą, aby zaprosić warszawiaków do zasmakowania naszej oferty  – mówi Marcin Szlufik, senior leasing manager w Echo Investment.

Oprócz szerokiej gamy klasycznych kaw, w Etno będzie można spróbować także tzw. Cold Brew Coffee, czyli kawy macerowanej na zimno. Kawiarnia oferuje także „coś na ząb”, czyli śniadania, owsianki, bajgle, bagietki, kanapki czy sałatki, a także rzemieślnicze ciasta i desery. Kawiarnia serwuje swoje menu w opcji na wynos, można tu także kupić kawę ziarnistą i akcesoria do przygotowywania ulubionego naparu w domu.
materiały prasowe
materiały prasowe

Z przyjaźni i miłości do kawy
Etno Cafe to rzemieślnicza palarnia kawy z Wrocławia funkcjonująca z sukcesem od 2012 roku. Swoją historię zaczęła od przyjaźni Tomasza Nietubycia i Łukasza Mrowińskiego z Etiopczykiem, który przyjechał do Polski jako doktorant i pracownik Uniwersytetu Jagiellońskiego.

Kawa sieci wypalana jest w dwóch odsłonach - kawa Etno Cafe, dla miłośników tradycyjnych metod parzenia i Wroasters, wysokojakościowe ziarna dedykowane metodom alternatywnym. Eksplorując temat kawy stworzono pierwszy w Polsce browar kawowy, gdzie rozlewany jest Cold Brew Coffee, zarówno w wersji klasycznej, jak i smakowej (np. pomarańcza, wanilia, spicy caramel). „Cold Brew Coffee by Etno Cafe”, produkowane w pierwszym w Polsce tzw. „browarze kawowym”, jest wynikiem projektu badawczo-rozwojowego rozpoczętego w 2014 r. przy współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Cafe Bar Havana - lokalnie na warszawskim Żoliborzu

Cafe Bar Havana został otwarty na Żoliborzu w lipcu tego roku. Przestronne wnętrze oraz ogromny taras z widokiem na plac Wilsona urządzone są w stylu retro. Zarówno wystrój, jak i nazwa nawiązują do działającej w tym miejscu od lat 60. do 90. XX w. popularnej klubokawiarni.

Opasły Tom na Wierzbowej

Największym ograniczeniem Opasłego Tomu na Foksal była mała, niewygodna kuchnia. Zakończenie umowy najmu w pierwotnej lokalizacji stało się motywacją do wyszukania nowego miejsca, pozwalającego na rozwój, przy zachowaniu dawnej oferty i stylu restauracji.

Restauracja Meet & Eat w warszawskim Eurocentrum Office Complex

Meet & Eat to sieć restauracji działających w prestiżowych biurowcach w Polsce, serwujących śniadania i lunche. W kwietniu 2021 roku planowane jest otwarcie kolejnego lokalu - w Eurocentrum Office Complex przy Alejach Jerozolimskich w Warszawie.

Patelnia Patera w Warszawie - polska kuchnia z autorskim twistem

Schabowy wielkości małej pizzy, zagrodowe sery i inne starannie wybierane lokalne produkty, kisiel na winie oraz specjalność zakładu - chałkini, czyli zapiekane kanapki na bazie chałki. Tak wygląda polska kuchnia tworzona przez duet Maniek & Kuba w restauracji Patelnia Patera.

Start restauracji Mielżyński Gdańsk. Marcin Leszczyński szefem kuchni

Gdański lokal znanego importera win i restauratora Roberta Mielżyńskiego rusza 15 marca. Mieści się w zabytkowej Remizie na terenie rewitalizowanej Stoczni Cesarskiej. Za kuchennym sterem stanął Marcin Leszczyński.

Sushiya otwiera lokal w Gliwicach. Właściciel Michał Kostrzewa za sterami kuchni

Sushiya, znana kielecka restauracja serwująca sushi, doczekała się rodzeństwa. Michał Kostrzewa, właściciel marki, otwiera 26 marca drugi lokal pod tym szyldem - w Gliwicach. W menu znajdzie się miejsce na sezonowane ryby.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej