

ONA: pierwsza wegańska restauracja we Francji z gwiazdką Michelin


Przewodnik Michelin nagrodził 638 restauracji we Francji. Wśród nich znalazła się pierwsza restauracja wegańska wyróżniona gwiazdką.
– Słowa nie są wstanie wyrazić wszystkiego, co czuję w tej chwili. Dziękuję mojemu zespołowi, moim doradcom, przyjaciołom, rodzinie, klientom – napisała Claire Vallée na instagramowym profilu restauracji.
Otwarcie restauracji zostało sfinansowane z crowdfundingowej zbiórki oraz pożyczki banku Le Nef, który specjalizuje się we wspieraniu inicjatyw kierujących się etycznym podejściem do biznesu. Oprócz ONA, na świecie funkcjonują tylko dwie inne nagrodzone gwiazdką Michelin restauracje: Kajitsu w Nowym Jorku oraz Seven Swan we Frankfurcie.
54 debiutantów
W 2021 roku czerwony przewodnik nagrodził 638 restauracji. Na liście znalazły się łącznie 54 nowe restauracje z różnych części Francji, w tym 12 z regionu Provence-Alpes-Côte d'Azur w południowo-zachodniej Francji, najwięcej spośród wszystkich regionów. Przewodnik wkrótce ma zdradzić także listę nagrodzonych restauracji z Wielkiej Brytanii i Irlandii. Wyróżnione lokale poznamy 25 stycznia

Zobacz także

JUŻ WKRÓTCE TARGI POLAGRA/INVEST HOTEL

W dniach 25-28 września br. w Poznaniu odbędzie się kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli - Polagra Gastro i Invest Hotel. To kompleksowe spojrzenie na rynek, solidna dawka fachowej wiedzy oraz wiele inspiracji.

Smaki Podhala - Historyczny Stół Kulinarny MAKRO

2 kwietnia odbyło się w Zakopanem pierwsze wydarzenie z organizowanego przez MAKRO Polska cyklu Historyczny Stół Kulinarny. Tematem inauguracyjnego spotkania była kuchnia podhalańska. W wydarzeniu wzięło udział 85 przedstawicieli lokalnej gastronomii.

Śliwka kalifornijska w piątej ćwiartce

9 kwietnia br. w stołecznym studiu CookUp, odbędzie się warsztat dla profesjonalistów pod przewodnictwem autorytetu kulinarnego, szefa Adama Chrząstowskiego.

Festiwal Whisky Jastrzębia Gora już wkrótce

IV edycja festiwalu odbędzie się w dniach 25. i 26. sierpnia.

FINLANDIA® Vodka na festiwalu Wódki i zakąski w Warszawie

Za nami druga edycja Festiwalu Wódki i Zakąski. Przez dwa dni, pod dachem Reduty Banku Polskiego w Warszawie, spotykali się eksperci i pasjonaci gorzelnictwa, miłośnicy sztuki barmańskiej oraz kulinariów.

Ameryka od Kuchni

Współczesna amerykańska kuchnia prezentuje całe bogactwo smaków, o czym będą mogli się przekonać goście 4. Kongresu Szefów Kuchni już 9 października br. w hali Expo XXI w Warszawie.
Inne kategorie
Akademia Horeca


SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

