x

Dzień Babci i Dzień Dziadka inaczej. Kup lunch i pomóż seniorom

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    20.01.2021

Stołeczne lokale proponują nietypowe obchody dnia babci i dziadka. Kupując lunch możemy przekazać go potrzebującym seniorom w całej Polsce. Dodatkowo, restauracje podwoją ilość sprzedanych posiłków.

fot. materiały prasowe
fot. materiały prasowe
Pandemia spowodowała, że ubóstwo oraz samotność szczególnie osób starszych drastycznie się zwiększyło. Z okazji nadchodzących świąt babci i dziadka warto pomyśleć o osobach, które potrzebują naszej pomocy. Grupa Instynkt (Aioli, Banjaluka, Sing Sing) zachęca do zakupu lunchy dla osób potrzebujących, a restauracje podwoją ich liczbę.

Lunch dla potrzebujących

W tej akcji możemy pomóc podwójnie. Wspierając gastronomie, która jest w bardzo trudnej sytuacji oraz przede wszystkim pomagając osobom starszym, które znalazły się w trudnej sytuacji finansowej. Jak to działa? Wystarczy przyjść do Aioli, Sing Sing lub Banjaluki i powiedzieć, że chce się kupić lunch z okazji Dnia Babci i Dnia Dziadka., a restauracje w następnym tygodniu przekażą je do współpracujących organizacji. W Warszawie jest to Serce Miasta, w Katowicach Zupa w Kato, a w Gdańsku Jesteśmy z Tobą. Jeśli nie możesz przyjść do restauracji to skontaktuj się z nią na FB, lunch można kupić także płacąc przelewem. Cena jednego zestawu to 18,90 zł.

 

 

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Koral przekazuje sprzęt dla małopolskich ratowników

W obliczu pandemii firma Koral, największy producent lodów w Polsce, zakupiła i przekazała małopolskim ratownikom ponad 200 profesjonalnych masek, które zabezpieczają twarz oraz drogi oddechowe medyków.

Whisky Live Warsaw wraca po przerwie

Warszawa po raz kolejny stanie się światową stolicą whisky. Wszystko za sprawą 8. edycji festiwalu Whisky Live Warsaw, który odbędzie się 1-2 października (piątek-sobota) w Praskim Centrum Koneser.

Wraca fine dining do Olivii Star w Trójmieście. Wraz z muzycznymi gwiazdami

W czerwcu na 34. piętrze Olivii Star rusza cykl kameralnych koncertów polskich muzyków, którym towarzyszyć będą doskonałe kolacje i wykwintne trunki. Jako pierwszy - 2 czerwca - wystąpi Krzysztof Zalewski, a kolację przygotuje znany szef kuchni Paco Pérez.

Makarun w nowej odsłonie w Gliwicach

6 lutego w gliwickiej Galerii Forum została otwarta nowa restauracja sieci Makarun Spaghetti and Salad, pierwsza po totalnym redesignie marki.

26 lat polskiej gastronomii w 200 numerach "Food Service"

Zobaczcie, jak zmieniała się polska gastronomia od 1994 roku. Przedstawiamy najważniejsze wydarzenia i trendy, które wpłynęły na to, jak dziś wygląda polska scena gastronomiczna.

Polskie Skarby Kulinarne teraz też w Wielkopolsce oraz na Warmii i Mazurach

Pyra z gzikiem, czernina, kartacze gołdapskie, kaczka po poznańsku - to tylko kilka potraw z oferty dla gości przemierzających Kulinarny Szlak Wielkopolski oraz Warmii i Mazur. Oba regiony dołączyły do programu Polskie Skarby Kulinarne, w którym MAKRO Polska zaprasza do odkrywania polskiej kuchni.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej