Mięso z krwi i kości?
W przeciwieństwie do dostępnych na rynku roślinnych zamienników kurczaka, GOOD Meat, mięso, którego spróbować można w singapurskiej restauracji, jest nie do odróżnienia od tradycyjnego kurczaka – zarówno pod kątem smaku, jak i składu czy konsystencji. To, co odróżnia GOOD od prawdziwego filetu z kurczaka, to fakt, że produkt nie powstał w przemysłowej hodowli i nie wymagał zabicia zwierzęcia.
Mięso wolne od okrucieństwa
Nazywane fachowo mięsem in vitro produkty powstają z namnożonych w laboratorium tkanek zwierzęcych bez potrzeby zabijania żywego organizmu. Badania nad możliwością wykorzystania produktów tego typu jako zamienników „tradycyjnego” mięsa prowadzono od 2000 roku, lecz dopiero teraz powstałe z laboratorium mięso zostało dopuszczone do sprzedaży komercyjnej. Restauracja 1880 jest jak na razie jedynym miejscem, gdzie spróbować można nuggetsów in vitro. Ci, którzy chcieliby spróbować, jak smakuje mięso in vitro muszą uzbroić się w cierpliwość. Rezerwacje stolików na rok 2021 rozeszły się w błyskawicznym tempie.