Publikacje „Gościnność od kuchni” oraz angielski e-book „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” nominowane są w dwóch kategoriach EASTERN EUROPE (najlepsze książki z Europy Środkowo-Wschodniej) oraz DIGITAL (najlepsze e-booki). Zwycięzcy w swoich kategoriach zostaną wyłonieni podczas uroczystej gali, która odbędzie się w Paryżu w czerwcu 2021 roku.


"Gościnność od kuchni" w finale Gourmand World Cookbook Awards


"Gościnność od kuchni" Patrycji Siwiec, Adama Chrząstowskiego i Adama Pawłowskiego oraz angielski e-book "Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii" ("On hospitality") znalazły się w finale Gourmand World Cookbook Awards - konkursu dla książek kulinarnych i gastronomicznych.
Publikacje „Gościnność od kuchni” oraz angielski e-book „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” nominowane są w dwóch kategoriach EASTERN EUROPE (najlepsze książki z Europy Środkowo-Wschodniej) oraz DIGITAL (najlepsze e-booki). Zwycięzcy w swoich kategoriach zostaną wyłonieni podczas uroczystej gali, która odbędzie się w Paryżu w czerwcu 2021 roku.
Zobacz także

Domowa siła

Mało jest restauracji i niewielu szefów kuchni budzących aż takie emocje jak Noma i René Redzepi. W ostatnim czasie wszystkie reflektory skierowane są na jego nową koncepcję i nową lokalizację, czyli Nomę 2.0 w Kopenhadze.

"Naturalnie" - powrót do źródeł

Kto z was nie chciałby poznać tajników słynnego szefa kuchni z gwiazdką Michelina? Ducasse od dawna "wychodzi do ludzi", edukuje. To nie pierwsza książka, którą napisał, ale pierwsza, która ukazała się w Polsce.

TARGOWISKO PYSZNOŚCI

"Chelsea Market Makers" jest przewodnikiem, w którym znajdziemy ofertę najlepszych punktów i dowiemy się, gdzie i jak wybrać najlepsze mięso, owoce morza, warzywa, jadalne kwiaty czy sery, a także poznamy historię produktów.

"Pie for everyone: recipes and stories from Petee's Pie, New York's best pie shop" Petra Peredez

Petra (Petee) Paredez jest właścicielką kilku nowojorskich Petee’s Café. Historia sukcesu firmy, którą założyła wraz z mężem w 2014 r., może być inspirująca dla wielu ludzi.

"Eventide: Recipe for Clambakes, Oysters, Lobster Rolls and More from a Modern Maine Seafood Shack"

Jeśli wasza specjalność to ryby i owoce morza lub chcecie podszkolić się w tym zakresie, koniecznie sięgnijcie po publikację: "Eventide: Recipe for Clambakes, Oysters, Lobster Rolls and More from a Modern Maine Seafood Shack".

We właściwym rytmie

Przepisy zebrane w jednym miejscu, z wyraźnym zaznaczeniem odpowiednich właściwości zdrowotnych produktów stają się przydatnym podręcznym vademecum. Bo jak poczytamy o składnikach, poznamy schemat działania, to bez problemu sami będziemy komponować swoje dania, trzymając się odpowiednich zasad.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

