x

Świąteczny catering fundacji Kuroniówka

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    17.12.2020

Wystarczy zamówić świąteczny catering w Kuroniowie Diety, by ufundować obiad podopiecznemu Fundacji Kuroniówka. To już kolejna akcja charytatywna, w której organizacje te łączą siły na rzecz pomagania innym w potrzebie.

Grudniowe święta to czas, na który czekają zarówno dzieci, jak i dorośli. Cudowne chwile spędzone przy choince, niepowtarzalne aromaty i stół uginający się od tradycyjnych potraw. Jest jednak jedno „ale”: wszystko to trzeba przygotować, nierzadko łącząc z pracą i innymi obowiązkami. W tym roku swoje wsparcie oferuje nam rodzina szefów kuchni, od pokoleń kojarzona z wykwintnymi smakami oraz gotowaniem dla najbardziej potrzebujących.

– W najbliższe święta kwestie kulinarne zostawcie nam, a sami cieszcie się magią świąt z najbliższymi, a także świadomością, że rezygnując z tradycyjnego spędzania Wigilii przy kuchni, fundujecie posiłek osobom starszym i potrzebującym – podkreśla Jakub Kuroń, szef kuchni Kuroniowie Diety.

Oferta świąteczna Kuroniowie Diety to 10 różnorodnych zestawów wigilijnych i bożonarodzeniowych, skomponowanych z lokalnych, świeżych składników od zaprzyjaźnionych gospodarstw. Catering obejmuje zarówno typowe tradycyjne potrawy, jak i nowoczesne dania inspirowane polską tradycją. Każdy zamówiony zestaw to posiłek ufundowany podopiecznemu Fundacji Kuroniówka.

– Przygotujemy dla was zarówno nasze tradycyjne krokiety z kapustą i grzybami, barszcz czerwony z uszkami z grzybami leśnymi, smażony filet z karpia czy wigilijne ciasta, jak i wyrafinowane kompozycje, takie jak stek z łososia ekologicznego w sosie porowo-winnym, terrinę z sandacza z szyjkami rakowymi czy sałatkę krewetkową z ananasem, mango, makaronem orzo i awokado. Mamy też pyszne zestawy wegetariańskie. – zachęca Gaja Kuroń, dietetyczka Kuroniowie Diety.

To nie pierwszy raz, kiedy Fundacja Kuroniówka wraz z cateringiem dietetycznym Kuroniowie Diety wspólnie ruszyły na pomoc potrzebującym. Od marca do maja br. dzięki ich inicjatywie do szpitali covidowych trafiło aż 3978 zestawów o wartości 238 680 złotych dla lekarzy, pielęgniarek i ratowników na pierwszej linii walki z pandemią. Fundacja Kuroniówka i marka Kuroniowie Diety po połowie pokryły koszty posiłków, dzięki którym personel medyczny mógł w pełni poświęcić się niesieniu pomocy pacjentom.

– To szczególny czas w szczególnym roku i inicjatyw wsparcia potrzebującym jest wiele. My tylko dokładamy swoją cegiełkę, pokazując, że te święta mogą być mimo wszystko wyjątkowe – mówi Joanna Liszkiewicz-Kuroń, Prezes Zarządu Fundacji Kuroniówka.

Zamówienia można składać na stronie https://kuroniowiediety.pl/oferta-specjalna/swieta do 21.12.2020, do godziny 16.00. Świąteczne potrawy zostaną dostarczone na terenie Polski w wigilijny poranek.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Targi VeggieWorld wreszcie w Warszawie!

W dniach 12-13 maja w Warszawie przy ul. Mińskiej 65 odbędzie się pierwsza polska edycja VeggieWorld, największych i najstarszych targów w Europie promujących roślinny styl życia.

10. EDYCJA WINE & FOOD NOBLE NIGHT

Jak co roku we wrześniu organizowany jest uroczysty finał konkursu kulinarnego Wine & Food Noble Night. W jubileuszowej 10. edycji tego wydarzenia o podium zawalczą kuchnie z całej Polski.

Transatlantyk Festival

Transatlantyk Festival po raz kolejny zaprasza na Kino Kulinarne - jedną z najpopularniejszych sekcji festiwalu. Obok seansów filmowych widzowie zostaną zaproszeni na pięć wyjątkowych kolacji, które odbędą się w wyjątkowej przestrzeni Hali Maszyn EC1 Łódź.

"Królewski stół" zawładnął Wilanowem

II edycja Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego pod hasłem "Królewski stół" odbyła się 15 i 16 września na warszawskim Wilanowie. Podczas dwóch dni uczestnicy wzięli udział w 40 wykładach i panelach dyskusyjnych oraz 60 warsztatach i pokazach kulinarnych.

Transatlantyk Festival

Transatlantyk Festival po raz kolejny zaprasza na Kino Kulinarne - jedną z najpopularniejszych sekcji festiwalu. Obok seansów filmowych widzowie zostaną zaproszeni na pięć wyjątkowych kolacji, które odbędą się w wyjątkowej przestrzeni Hali Maszyn EC1 Łódź.

MŁODE TALENTY

6 kwietnia 2017 r. odbył się finał X konkursu Roberta Sowy Kulinarny Talent. W tegorocznej edycji po raz drugi w historii konkursu na najwyższym stopniu podium stanęła kobieta.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej