x

Świąteczny catering fundacji Kuroniówka

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    17.12.2020

Wystarczy zamówić świąteczny catering w Kuroniowie Diety, by ufundować obiad podopiecznemu Fundacji Kuroniówka. To już kolejna akcja charytatywna, w której organizacje te łączą siły na rzecz pomagania innym w potrzebie.

Grudniowe święta to czas, na który czekają zarówno dzieci, jak i dorośli. Cudowne chwile spędzone przy choince, niepowtarzalne aromaty i stół uginający się od tradycyjnych potraw. Jest jednak jedno „ale”: wszystko to trzeba przygotować, nierzadko łącząc z pracą i innymi obowiązkami. W tym roku swoje wsparcie oferuje nam rodzina szefów kuchni, od pokoleń kojarzona z wykwintnymi smakami oraz gotowaniem dla najbardziej potrzebujących.

– W najbliższe święta kwestie kulinarne zostawcie nam, a sami cieszcie się magią świąt z najbliższymi, a także świadomością, że rezygnując z tradycyjnego spędzania Wigilii przy kuchni, fundujecie posiłek osobom starszym i potrzebującym – podkreśla Jakub Kuroń, szef kuchni Kuroniowie Diety.

Oferta świąteczna Kuroniowie Diety to 10 różnorodnych zestawów wigilijnych i bożonarodzeniowych, skomponowanych z lokalnych, świeżych składników od zaprzyjaźnionych gospodarstw. Catering obejmuje zarówno typowe tradycyjne potrawy, jak i nowoczesne dania inspirowane polską tradycją. Każdy zamówiony zestaw to posiłek ufundowany podopiecznemu Fundacji Kuroniówka.

– Przygotujemy dla was zarówno nasze tradycyjne krokiety z kapustą i grzybami, barszcz czerwony z uszkami z grzybami leśnymi, smażony filet z karpia czy wigilijne ciasta, jak i wyrafinowane kompozycje, takie jak stek z łososia ekologicznego w sosie porowo-winnym, terrinę z sandacza z szyjkami rakowymi czy sałatkę krewetkową z ananasem, mango, makaronem orzo i awokado. Mamy też pyszne zestawy wegetariańskie. – zachęca Gaja Kuroń, dietetyczka Kuroniowie Diety.

To nie pierwszy raz, kiedy Fundacja Kuroniówka wraz z cateringiem dietetycznym Kuroniowie Diety wspólnie ruszyły na pomoc potrzebującym. Od marca do maja br. dzięki ich inicjatywie do szpitali covidowych trafiło aż 3978 zestawów o wartości 238 680 złotych dla lekarzy, pielęgniarek i ratowników na pierwszej linii walki z pandemią. Fundacja Kuroniówka i marka Kuroniowie Diety po połowie pokryły koszty posiłków, dzięki którym personel medyczny mógł w pełni poświęcić się niesieniu pomocy pacjentom.

– To szczególny czas w szczególnym roku i inicjatyw wsparcia potrzebującym jest wiele. My tylko dokładamy swoją cegiełkę, pokazując, że te święta mogą być mimo wszystko wyjątkowe – mówi Joanna Liszkiewicz-Kuroń, Prezes Zarządu Fundacji Kuroniówka.

Zamówienia można składać na stronie https://kuroniowiediety.pl/oferta-specjalna/swieta do 21.12.2020, do godziny 16.00. Świąteczne potrawy zostaną dostarczone na terenie Polski w wigilijny poranek.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

10. EDYCJA WINE & FOOD NOBLE NIGHT

Jak co roku we wrześniu organizowany jest uroczysty finał konkursu kulinarnego Wine & Food Noble Night. W jubileuszowej 10. edycji tego wydarzenia o podium zawalczą kuchnie z całej Polski.

MACIEJ ROSIŃSKI ROZSTAŁ SIĘ Z RESTAURACJĄ AFFOGATO

Pod koniec lutego po 10 latach swoją pracę na stanowisku szefa kuchni łódzkiej restauracji Affogato zakończył Maciej Rosiński.

Warszawska Strefa Jedzenia na Pasażu Wiecha

Warszawska Strefa Jedzenia to nowa odsłona doskonale znanego warszawiakom letniego festiwalu miejskiego organizowanego przez Domy Towarowe Wars Sawa Junior - "Pasaż Wiecha. Kultura w samym centrum". Co tydzień, od czwartku do soboty, królują tu prawdziwe hity street food’u.

Przed nami Whisky Live Warsaw 2020

Mimo trudnej sytuacji rynkowej naznaczonej obecnością koronawirusa, organizatorzy Whisky Live Warsaw 2020 przygotowali specjalny scenariusz dla tegorocznej odsłony festiwalu. Impreza odbędzie się 1-3 października w Centrum Praskim Koneser.

Święto whisky ponownie w Warszawie

Whisky Live Warsaw odbędzie się w 13-14 października w Sangate Hotel Airport. Festiwal to okazja poznania szerokiego spektrum kolorów, bukietów i smaków whisky. Dla fanów dobrego jedzenia nie zabraknie licznych atrakcji kulinarnych.

Nie dojadłeś? Zabierz ze sobą

Zabieranie resztek dań zamówionych w restauracji nie jest ani oznaką chytrości, ani powodem to wstydu, ale objawem ekologicznej świadomości. Choć w Europie Zachodniej takie zachowania praktykowane są od dawna, u nas to wciąż jeszcze nowość.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej