

Świąteczny catering fundacji Kuroniówka


Wystarczy zamówić świąteczny catering w Kuroniowie Diety, by ufundować obiad podopiecznemu Fundacji Kuroniówka. To już kolejna akcja charytatywna, w której organizacje te łączą siły na rzecz pomagania innym w potrzebie.
– W najbliższe święta kwestie kulinarne zostawcie nam, a sami cieszcie się magią świąt z najbliższymi, a także świadomością, że rezygnując z tradycyjnego spędzania Wigilii przy kuchni, fundujecie posiłek osobom starszym i potrzebującym – podkreśla Jakub Kuroń, szef kuchni Kuroniowie Diety.
Oferta świąteczna Kuroniowie Diety to 10 różnorodnych zestawów wigilijnych i bożonarodzeniowych, skomponowanych z lokalnych, świeżych składników od zaprzyjaźnionych gospodarstw. Catering obejmuje zarówno typowe tradycyjne potrawy, jak i nowoczesne dania inspirowane polską tradycją. Każdy zamówiony zestaw to posiłek ufundowany podopiecznemu Fundacji Kuroniówka.
– Przygotujemy dla was zarówno nasze tradycyjne krokiety z kapustą i grzybami, barszcz czerwony z uszkami z grzybami leśnymi, smażony filet z karpia czy wigilijne ciasta, jak i wyrafinowane kompozycje, takie jak stek z łososia ekologicznego w sosie porowo-winnym, terrinę z sandacza z szyjkami rakowymi czy sałatkę krewetkową z ananasem, mango, makaronem orzo i awokado. Mamy też pyszne zestawy wegetariańskie. – zachęca Gaja Kuroń, dietetyczka Kuroniowie Diety.
To nie pierwszy raz, kiedy Fundacja Kuroniówka wraz z cateringiem dietetycznym Kuroniowie Diety wspólnie ruszyły na pomoc potrzebującym. Od marca do maja br. dzięki ich inicjatywie do szpitali covidowych trafiło aż 3978 zestawów o wartości 238 680 złotych dla lekarzy, pielęgniarek i ratowników na pierwszej linii walki z pandemią. Fundacja Kuroniówka i marka Kuroniowie Diety po połowie pokryły koszty posiłków, dzięki którym personel medyczny mógł w pełni poświęcić się niesieniu pomocy pacjentom.
– To szczególny czas w szczególnym roku i inicjatyw wsparcia potrzebującym jest wiele. My tylko dokładamy swoją cegiełkę, pokazując, że te święta mogą być mimo wszystko wyjątkowe – mówi Joanna Liszkiewicz-Kuroń, Prezes Zarządu Fundacji Kuroniówka.
Zamówienia można składać na stronie https://kuroniowiediety.pl/oferta-specjalna/swieta do 21.12.2020, do godziny 16.00. Świąteczne potrawy zostaną dostarczone na terenie Polski w wigilijny poranek.
Zobacz także

Letnia odsłona Fine Dining Week

Od 6 do 31 lipca odbędzie się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Szefowie kuchni z ponad 100 restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.

Bocuse d’Or Poland on Tour - kolacje dla szerokiej publiczności

Bocuse d’Or Poland On Tour to projekt Akademii Bocuse d’Or Polska skierowany do szerszej publiczności. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Najbliższa kolacja 24 czerwca w Sopocie.

Glovo dostarczy zamówienia na festiwal muzyczny Kortowiada. Koniec z kolejkami po jedzenie!

To pierwsze tego typu rozwiązanie oferowane przez platformę delivery na imprezie masowej - na terenie 61. Juwenaliów Olsztyńskich Glovo uruchomi punkt odbioru zamówień złożonych za pomocą aplikacji. Nie zabraknie konkursów, zniżek i promocji.

Robot-kelner w Pizza Hut. Sieć stawia na innowacje

Pizza Hut prowadzi od maja test robotów BellaBot w dwóch lokalizacjach w Polsce. Obsłużeni przez roboty-kelnerów mogą zostać goście warszawskiego Zodiaka przy ul. Widok 26 oraz lokalu Wrocław Rynek. Roboty z sympatycznymi buziami kotów wspierają pracę zespołu, wywołując uśmiechy konsumentów.

Za nami Whisky Day Cracow

Czwarty raz z rzędu Kraków stał się polską stolicą obchodów międzynarodowego dnia whisky, nieoficjalnego święta, które dało początek festiwalowi Whisky Day Cracow.

Ginweek - rusza nowy festiwal poświęcony ginowi

Moda na gin rozkwita w polskich barach! Od 1 do 19 czerwca w pięciu największych polskich miastach odbędzie się premierowa edycja festiwalu promocji kultury ginu - GinWeek. W ponad 60 topowych barach można skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 39 zł.
Inne kategorie
Podcasty


Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

