– O sprzedaży na wynos myśleliśmy już w ubiegłym roku, musieliśmy jednak zweryfikować nasz pomysł wiosną, gdy rozpoczęła się pandemia i dopiero teraz w dużej mierze zrealizowaliśmy to, co zakładaliśmy na początku – wyjaśnia Monika Sadowska, właścicielka restauracji SPOT.
W ofercie znajduje się dziewięć kanapek z typowo azjatyckimi składnikami: szarpaną wołowiną, kurczakiem w tempurze, czy kimchi. Sosy, przystawki i sałatki przygotowywane są na miejscu, podobnie jak wszystkie produkty fermentowane, kiszone oraz wędzone. Zioła, o ile pogoda na to pozwala zbierane są w ogrodzie. Oprócz tradycyjnych burgerów w menu znajdziemy także m.in. fermentowany polski czosnek, edamame, robione na miejscu pikle oraz kimchi, a także burgery roślinne, odpowiednie dla wegan i wegetarian.

OBOK.: azjatyckie burgery w Poznaniu


Nowy lokal właścicielki SPOT. i Dwóch Pokojów z Kuchnią oferuje azjatyckie spojrzenie na klasyczne burgery. W menu kiszonki, tempura i szarpana wołowina.

Zobacz także

Thai Wok w warszawskim Wola Parku - wizytówka nowego stylu sieci

Serwująca kuchnię tajska sieć Thai Wok realizuje swoje plany inwestycyjne i otwiera kolejną restaurację, tym razem w centrum handlowym Wola Park w Warszawie. To pierwszy lokal sieci w zupełnie nowym designie, który marka będzie wdrażać w innych otwierających się placówkach.

MOXO w Fabryce Norblina - otwarcie w IV kwartale 2022 roku

MOXO w XIX-wiecznym budynku Hali Odlewni na ternie Fabryki Norblina ma być połączeniem restauracji i klubu muzycznego. Koncept, którego twórcami są Tomik Grewiński i Bertrand Jasiński z Amvox International, wystartuje w IV kwartale 2022 roku. Trwa właśnie konkurs na szefa kuchni lokalu.

Cafe Podrygi - nowe miejsce restauratorów Katarzyny Błońskiej i Tomasza Czudowskiego oraz aktora Macieja Musiała

Cafe Podrygi na jednym z dziedzińców Muzeum Narodowego w Warszawie to kawiarnia za dnia, a wieczorem wine bar z muzyką na żywo. Miejsce wspólnie stworzyli aktor Maciej Musiał oraz Katarzyna Błońska i Tomasz Czudowski, właściciele restauracji Muzealnej i Ale Wino.

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.
Inne kategorie
Podcasty


Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

