BARTEK KIEŻUN, „STAMBUŁ DO ZJEDZENIA”, WYD. BUCHMANN, 2020 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 11/2020 nr 200.
Po Italii i Portugalii przyszedł czas na następną wyprawę z Bartkiem Kieżunem, tym razem do Stambułu.
BARTEK KIEŻUN, „STAMBUŁ DO ZJEDZENIA”, WYD. BUCHMANN, 2020 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 11/2020 nr 200.
Podróże po winnicach mogą każdemu miłośnikowi trunków dostarczyć ogromnej przyjemności, nawet jeśli nie zajmuje się winem zawodowo.
Autorka książki Sabrina Ghayour ma irańskie korzenie, jednak wychowała się w Londynie i europejskiej tradycji gastronomicznej. Wykorzystuje tutejsze produkty i umiejętnie łączy je z bliskowschodnimi smakami, które stanowią dla niej inspirację.
Sieć hurtowni MAKRO Polska od października 2016 r. przekazała już ponad 3,3 mln kg produktów, które za pośrednictwem Federacji Polskich Banków Żywności trafiły do osób potrzebujących. Współpracą objęte są wszystkie hale w Polsce.
Jak zbalansować swoją codzienną dietę? Co zrobić, by czuć się lepiej? Prawie każdy z nas zadaje sobie takie pytania. To, że odżywianie ma ścisły związek z naszym stanem zdrowia, wydaje się oczywiste.
"Dieta szczęścia", Tom Kerridge, wyd. Wydawnictwo Zwierciadło 2017
"East London Food", Rosie Birkett, wyd. Hoxton Mini Press 2016