x

Świąteczny catering w restauracjach Artura Jarczyńskiego

Kategoria: Miejsca    10.12.2020

Boże Narodzenie tuż tuż! Sprawdzamy jakie świąteczne menu na wynos (lub z dostawą do domu) przygotowały warszawskie restauracje Der Elefant, Podwale 25 Kompania Piwna i U Szwejka, Otto Pompieri, Jeff`s.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Restauracja Der Elefant – nowocześnie
Miejsce słynie z tradycyjnej kuchni w nowoczesnym wydaniu. W ofercie znajdziemy potrawy na wigilijną kolację, jak i świąteczny stół. Jeśli w rodzinie jest podział na zwolenników zupy grzybowej oraz fanów barszczu wigilijnego, w Der Elefancie można zamówić obie, a nawet trzecią – zupę góralską.
Restauracja ma również bogatą ofertę rybną jak np. marynowanego karpia, roladki z łososia i sera ricotta, oraz karpia po żydowsku. Z ryb na ciepło proponuje smażony filet z karpia lub sandacza oraz smażony stek z halibuta. Wśród mięs znajdziemy rostbef z musem chrzanowym, policzki wołowe w sosie własnym oraz kaczkę np. z czerwoną kapustą i z rodzynkami.
Dzięki cukiernikom restauracji na naszych świątecznych stołach może się pojawić zagraniczny gość, czyli prawdziwy wiedeński tort Sachera.

Podwale 25 Kompania Piwna i U Szwejka – święta po polsku
Miłośników tradycyjnych smaków  z pewnością zainteresuje świąteczne menu restauracji Podwale 25 Kompania Piwna oraz U Szwejka. Restauracje oferują m.in. czerwony barszcz i zupę grzybowa z łazankami, sałatkę jarzynową, śledzie pod różnymi postaciami, pierogi z kapustą i grzybami, pierogi z mięsem oraz kołduny wigilijne, sandacz na słodko, karp w galarecie, karp z patelni, rybę po grecku. Lokale słyną również z wędlin – pieczonego pasztetu, boczku, karkówki i schabu po warszawsku. Na świąteczny obiad proponują pieczoną kaczkę w sosie żurawinowym.
Natomiast słodkim przebojem tegorocznych świąt dzięki tym restauracjom będą: sernik z musem malinowym oraz nietypowy, bo przygotowany na kruchym cieście makowiec z Podwala 25 Kompania Piwna. U Szwejka można również zamówić kompot z suszu.

Otto Pompieri z włoskimi smakami
Świąteczne potrawy w klimacie polsko – włoskim oferuje Otto Pompieri. Na przykład zamiast pierogów, dzięki kucharzom z Otto Pompieri w święta będziemy mogli zjeść lasagne al Ragu lub lasagne ze szpinakiem i pieczarkami, a zamiast klusek z makiem - ravioli z makiem, rodzynkami, orzechami włoskimi i miodem.
Z wędlin Otto Pompieri proponuje: schab długo pieczony, rostbef lub cielęcinę pieczoną podawaną z sosami: tuńczykowym, chrzanowym i śliwkowo – rozmarynowym.
Zwolenników lekkich potraw ucieszą sałatki: sałatki: ośmiornicę z pieczonymi ziemniakami
i rozmarynem oraz sałatkę z burakami, miodem, orzechami włoskimi, balsamico i rucolą, a wśród ciast: włoskie ciasto czekoladowe z pistacjami i przebój restauracji - włoską tartę cytrynową.

Jeff`s w stylu amerykańskim
Dla osób poszukujących nieco innych smaków ofertę świąteczną przygotował amerykański Jeff`s. Można tu
Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
zamówić specjalność restauracji - boczek z wędzarni marynowany w soku jabłkowym oraz soczyste żeberka wędzone drzewem akacjowym. Świątecznym daniem obiadowym jest, jak na amerykańską restaurację przystało, pieczony indyk faszerowany nadzieniem chlebowym ze świeżą szałwią i sosem żurawinowym.
Jeff`s proponuje również amerykańskie desery: Cheese cake z sosem malinowym, Cinamon apple crisp a la mode, czyli szarlotkę zapiekaną ze słodką, chrupiącą orzechową kruszonką.
 
Wszystkie potrawy można zamawiać przez portal delidelivery.pl/swieta do 22 grudnia, a w restauracjach Jeff’s do 20 grudnia. Im wcześniej goście złożą zamówienia, tym będą mieli większą swobodę w wyborze daty i czasu dostawy posiłków.  
 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Fretnzza - Pizza & Friends otworzyła pierwszy lokal w Poznaniu

Frentzza - Pizza & Friends to miejsce, w którym można zjeść klasyczną pizzę, ale także wybrać jedną z wielu w 100% roślinnych wersji włoskiego placka. Lokal w Poznaniu jest nastawiony zarówno na obsługę gości, jak i na sprzedaż w kanale delivery.

ORZO WARSZAWA I ORZO KRAKÓW

Stołeczna restauracja Orzo powstała w październiku 2017 r. i zajęła miejsce Aioli Mini, które funkcjonowało na placu Konstytucji 5 przez ostatnich kilka lat. Lokal w Krakowie rozpoczął działalność kilka tygodni później i mieści się przy ulicy Lipowej 4.

Pizzeria Stopiątka in Italia w łódzkiej Manufakturze

Do grona najemców gastronomicznych Manufaktury w Łodzi dołączyła restauracja Stopiątka In Italia. To nowy koncept premium ogólnopolskiej sieci Stopiątka.

Warszawska Restauracja Forty

Na terenie industrialnego Fortu Mokotów stoi otoczony starymi drzewami zabytkowy budynek z czerwonej cegły. Do niedawna funkcjonował jako przestrzeń eventowa, a po trzymiesięcznym remoncie powstała w nim restauracja Forty, która pierwszych gości przyjęła w grudniu.

Polana Smaków - kuchnia Andrzeja Polana w centrum Warszawy

O Małej Polanie Smaków słyszała większość ceniących autorską kuchnię restauracyjnych bywalców. Nie każdy jednak wie, że lokal znanego kucharza Andrzeja Polana ma nową siedzibę. Tuż przed świętami Bożego Narodzenia przeniósł się z Mokotowa do ścisłego centrum Warszawy.

Food hall w warszawskiej Galerii Północnej

W drugiej połowie sierpnia na terenie warszawskiej Galerii Północnej zostanie otwarta nowa strefa restauracyjna. Znajdą się w niej cztery różne koncepty gastronomiczne.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej