x

"Kuchnia regionów" Łukasza Konika

Kategoria: Lifestyle - książki    09.12.2020

Aż 160 przepisów ze wszystkich regionów Polski zebrał w swej książce znany kucharz Łukasz Konik. Receptury są podzielone według województw i opublikowane w dwóch językach: polskim i angielskim.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Łukasz Konik to jedna z ciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej. Od dawna zafascynowany jest kuchnią polską, z zaangażowaniem propagując w kraju i za granicą tradycje kulinarne wszystkich regionów. Dzięki tej fascynacji powstał zbiór 160 przepisów inspirowanych regionalnymi tradycjami.

Autor zabiera nas w kulinarną podróż od morza po góry, od Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie rozpoczęła się jego przygoda z kuchnią, przez województwo łódzkie i podlaskie czy intrygujące i różnorodne potrawy województwa kujawsko-pomorskiego. Zupy, pierogi, kotlety, gołąbki, desery i mnóstwo innych potraw, których nazwy przywodzą na myśl nie tylko wyjątkowy smak, ale także specyfikę miejsc, z których pochodzą. Znajdziecie tu przepisy z każdego województwa wzbogacone o informacje, ciekawostki kulinarne i turystyczne.


Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej