Autor zabiera nas w kulinarną podróż od morza po góry, od Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie rozpoczęła się jego przygoda z kuchnią, przez województwo łódzkie i podlaskie czy intrygujące i różnorodne potrawy województwa kujawsko-pomorskiego. Zupy, pierogi, kotlety, gołąbki, desery i mnóstwo innych potraw, których nazwy przywodzą na myśl nie tylko wyjątkowy smak, ale także specyfikę miejsc, z których pochodzą. Znajdziecie tu przepisy z każdego województwa wzbogacone o informacje, ciekawostki kulinarne i turystyczne.


"Kuchnia regionów" Łukasza Konika


Aż 160 przepisów ze wszystkich regionów Polski zebrał w swej książce znany kucharz Łukasz Konik. Receptury są podzielone według województw i opublikowane w dwóch językach: polskim i angielskim.
Zobacz także

Meksyk od kuchni

Rick Martinez i jego zaskakująca podróż pełna licznych receptur, które czytelnik bez wątpienia pokocha.

"The Forrest Feast Road Trip" Erin Gleeson

Wegetariańska kuchnia połączona z kalifornijskim słońcem - Erin Gleeson pod raz kolejny zaskakuje czytelnika swym rozmachem.

W sercu Portugalii

"W sercu Portugalii" - Leandro Carreira zabiera nas w kolejną kulinarną podróż.

"A Good Day To Bake" Benjaminy Ebuehi

Wypieki w domach i gastronomii to temat ponadczasowy, a od pandemii jeszcze bardziej popularny. Zatem dobrych przepisów na ciasta, ciasteczka i pieczywo nigdy nie za wiele!

"Ryby bałtyckie naturalnie"

Po książce "Śledzie bałtyckie naturalnie" przyszedł czas na "Ryby bałtyckie naturalnie" - obie powstały w ramach akcji promującej spożywanie ryb Bałtyku.

"Bagels, Schmears and a Nice Piece of Fish: a Whole Brunch of Recipes to Make at Home" Cathy Barrow

Ten żydowski rodzaj pieczywa jest popularny na całym świecie, również w Polsce ma rzesze fanów. Kto nie lubi zjeść rano lub na lunch w pracy chrupiącego bajgla z plastrami sera lub łososiem?
Inne kategorie
Podcasty


Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

