x

Bertram Böckel prezesem firmy erlenbacher backwaren

Kategoria: Ludzie    09.12.2020

Prezesem zarządu erlenbacher backwaren został Bertram Böckel. Zastąpił pełniącego tę funkcję tymczasowo Matthiasa Casanove.

Bertram Böckel jest doktorem prawa z tytułem Master of Business Administration. Swoją karierę w branży rozpoczynał od pracy w grupie Oetker, następnie po trzech latach spędzonych jako asystent Dr. Augusta Oetkera, przeniósł się do Martin Braun Group, spółki zależnej Oetkera. Jako szef działu Corporate Development od 2012 roku odegrał kluczową rolę w rozwoju firmy.

Był odpowiedzialny również za rozwój grupy w Europie północno-zachodniej, w Turcji i Azji Południowo-Wschodniej. Od 2016 do 2020 roku Böckel był także członkiem zarządu Martin Braun KG, odpowiedzialnym m.in. za logistykę i produkcję. Bertram Böckel wszedł w skład zarządu spółki erlenbacher razem z  Fritzem Kellermannem, Wolfgangiem Thulem i Haraldem Lochmannem.

O firmie
erlenbacher backwaren jest czołowym dostawcą mrożonych wypieków, ciast i deserów na rynku europejskim. Grupa zatrudnia blisko 600 pracowników i produkuje rocznie ponad 23 miliony sztuk pieczywa premium dla gastronomii, cateringów i hurtowni specjalistycznych. Z siedziby firmy w Groß-Gerau eksportowanych jest ponad 450 różnych produktów do około 45 krajów.






Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Mikołaj Rey będzie przyrządzał desery jako gospodarz "Pysznego Studia"

Gospodarzem tegorocznej edycji kulinarnego show marki Bracia Koral będzie znany kucharz Mikołaj Rey. Zaprezentuje, jak przygotować kultowe desery.

Michał Gniadek nowym szefem kuchni w restauracji Klonn

Młody uzdolniony kucharz znany z restauracji ZONI, WuWu i Plato od 3 lipca przejmuje stery w Klonnie, lokalu mieszczącym się w warszawskim Parku Ujazdowskim. W letnim menu Michał Gniadek stawia na lekkie ryby i owoce morza oraz jakościową wołowinę.

Monika Mazurek i Klaudia Górak - brzoskwiniowe dziewczyny z misją

Jak się rozkręca biznes w trakcie pandemii i jak walczyć ze stereotypami w gastronomii? O swych doświadczeniach opowiadają Monika Mazurek i Klaudia Górak, które pod koniec 2020 r. wystartowały z Peaches Gastro Girls - roślinnym cateringiem i daniami na dowóz w Warszawie.

Janusz Garncarczyk: z powodu pandemii gastronomia straciła świetnych fachowców

- Ten wirus zniszczył wszystko, na co ludzie branży pracowali latami. Restauracje bezpowrotnie straciły wielu świetnych fachowców. Oni już nie wrócą do zawodu. A gastronomia już nigdy nie będzie taka jak przed pandemią - mówi Janusz Garncarczyk, szef kuchni restauracji Lemon w Gródku nad Dunajcem.

Paweł Chomentowski - studium z natury

Większość zawodowego życia spędził w Trójmieście, ale dopiero w Warszawie jego nazwisko stało się rozpoznawalne. Paweł Chomentowski ceni prawdziwe, nieprzekombinowane jedzenie i wsłuchuje się w oczekiwania swoich gości.

Nie żyje Henryk Nieciejowski, szef kreatywny Belvedere Catering by Design

To wyjątkowo smutna wiadomość: w niedzielę nad ranem zmarł Henryk Nieciejowski, szef kreatywny Belvedere Catering by Design.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej