x

Bertram Böckel prezesem firmy erlenbacher backwaren

Kategoria: Ludzie    09.12.2020

Prezesem zarządu erlenbacher backwaren został Bertram Böckel. Zastąpił pełniącego tę funkcję tymczasowo Matthiasa Casanove.

Bertram Böckel jest doktorem prawa z tytułem Master of Business Administration. Swoją karierę w branży rozpoczynał od pracy w grupie Oetker, następnie po trzech latach spędzonych jako asystent Dr. Augusta Oetkera, przeniósł się do Martin Braun Group, spółki zależnej Oetkera. Jako szef działu Corporate Development od 2012 roku odegrał kluczową rolę w rozwoju firmy.

Był odpowiedzialny również za rozwój grupy w Europie północno-zachodniej, w Turcji i Azji Południowo-Wschodniej. Od 2016 do 2020 roku Böckel był także członkiem zarządu Martin Braun KG, odpowiedzialnym m.in. za logistykę i produkcję. Bertram Böckel wszedł w skład zarządu spółki erlenbacher razem z  Fritzem Kellermannem, Wolfgangiem Thulem i Haraldem Lochmannem.

O firmie
erlenbacher backwaren jest czołowym dostawcą mrożonych wypieków, ciast i deserów na rynku europejskim. Grupa zatrudnia blisko 600 pracowników i produkuje rocznie ponad 23 miliony sztuk pieczywa premium dla gastronomii, cateringów i hurtowni specjalistycznych. Z siedziby firmy w Groß-Gerau eksportowanych jest ponad 450 różnych produktów do około 45 krajów.






Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Mateo Zielonka: pasta i basta!

Mateo Zielonka, znany jako "Pasta Man", makaronami własnej produkcji oczarowuje rzesze fanów w mediach społecznościowych oraz gości 180 The Strand i The Store X w Londynie. Od lat mieszka na stałe w Wielkiej Brytanii. Właśnie napisał książkę "Pasta Man", która ukazała się w kilku krajach.

DOSKONAŁA W NIEDOSKONAŁOŚCI

Janice Wong dwukrotnie zdobyła tytuł najlepszej szefowej cukierni Azji. Pod posturą filigranowej 34-latki kryje się tygrys biznesu. Po spektakularnym sukcesie singapurskiego 2am:dessertbar, cukierni połączonej z koktajlbarem, zdecydowała się na ekspansję marki na rynkach zagranicznych.

Kelnerzy: Bożena Wróblewska

W hotelarstwie od 25 lat. Zaczynała w Mariotcie, później w Courtyard by Marriott na lotnisku Chopina, a następnie w InterContinentalu.

Przedstawiamy laureatów VII Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego "Gotuj lokalnie"

Konkursu jest zwieńczeniem kolejnej edycji warsztatów kulinarnych realizowanych w szkołach gastronomicznych.

Sześć rąk, sześcioro oczu i trzy mózgi

Eduard Xartuch, Oriol Castro i Mateo Casañas przez blisko 20 lat pracowali w zespole kreatywnym legendarnej El Bulli. Po przeobrażeniu restauracji w El Bulli Foundation zdecydowali się na odważny krok i samodzielność.

Tomasz Tarkowski - F&B dyrektor w Concordia Design w Poznaniu

Z jednym z najbardziej znanych menedżerów w kraju rozmawiamy o tym, na czym polega jego praca, co właściwie leży w zakresie jego obowiązków oraz o tym, co może być interesującego w zawodzie związanym z gastronomią.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej