

Bertram Böckel prezesem firmy erlenbacher backwaren


Prezesem zarządu erlenbacher backwaren został Bertram Böckel. Zastąpił pełniącego tę funkcję tymczasowo Matthiasa Casanove.
Był odpowiedzialny również za rozwój grupy w Europie północno-zachodniej, w Turcji i Azji Południowo-Wschodniej. Od 2016 do 2020 roku Böckel był także członkiem zarządu Martin Braun KG, odpowiedzialnym m.in. za logistykę i produkcję. Bertram Böckel wszedł w skład zarządu spółki erlenbacher razem z Fritzem Kellermannem, Wolfgangiem Thulem i Haraldem Lochmannem.
O firmie
erlenbacher backwaren jest czołowym dostawcą mrożonych wypieków, ciast i deserów na rynku europejskim. Grupa zatrudnia blisko 600 pracowników i produkuje rocznie ponad 23 miliony sztuk pieczywa premium dla gastronomii, cateringów i hurtowni specjalistycznych. Z siedziby firmy w Groß-Gerau eksportowanych jest ponad 450 różnych produktów do około 45 krajów.

Zobacz także

Dagmara Piasecka Ramos nową dyrektor generalną i prezes zarządu w PepsiCo Polska

Zmiany w PepsiCo Polska. Od 4 lipca Dagmara Piasecka Ramos obejmie stanowisko dyrektor generalnej i prezes zarządu. Zastąpi Michała Jaszczyka, który awansował na wiceprezesa ds. rozwoju i transformacji rynków franczyzowych w Europie i dyrektora generalnego rynków franczyzowych w Europie Centralnej.

Krzysztof Bielawski szefem kuchni w bydgoskim Słonecznym Młynie

Po 10 latach Krzysztof Bielawski powrócił do bydgoskiego hotelu Słoneczny Młyn, tym razem na stanowisko szefa kuchni. - To miejsce, które otworzyło mi oczy na gastronomię - przyznaje. Serwuje tu dania z sałatami, kwiatami i ziołami z hotelowej szklarni.

Agnieszka Rojewska mistrzynią World Coffee in Good Spirits Championship!

Ogromny sukces baristki Agnieszki Rojewskiej! Zajęła pierwsze miejsce w tegorocznych Mistrzostwach Świata Coffee in Good Spirits w Mediolanie organizowanych przez Specialty Coffee Association (SCA).

Jacek Majcherek szefem kuchni w toruńskiej restauracji Szeroka No. 9

Znany z udziału w programie Top Chef Jacek Majcherek powrócił do toruńskiej restauracji Szeroka No. 9 na stanowisko szefa kuchni. Zapowiada, że lada dzień poznamy szczegóły nowego, sezonowego menu.

Krzysiek Rzyman: ekologiczna droga kawiarni STOR

Gdy mówimy o ekologicznej rewolucji w gastronomii, na myśl przychodzą kawiarnie STOR. To tam na co dzień króluje idea less waste i zielona energia. Z właścicielem kawiarni, aktywistą i podcasterem Krzyśkiem Rzymanem rozmawiamy o tym, jak mała zmiana może wpływać na kształtowanie świata.

Dawid Szkudlarek - transfer z Folwarku Folińscy do cateringu Smaczna Dieta

Dawid Szkudlarek po prawie 10 latach rozstał się z restauracją Siedem Stołów w Folwarku Folińscy. Od niedawna jest szefem kuchni cateringu dietetycznego Smaczna Dieta - Restauracja w pudełku.
Inne kategorie
Podcasty


Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

