x

Robert Wojnarowski stworzył przepisy gotowych dań To Be Foodie

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    09.12.2020

Koncept restauracyjnych dań gotowych To Be Foodie debiutuje właśnie w polskich sklepach sieci Lidl. Przepisy na nie stworzył Robert Wojnarowski, wieloletni szef kuchni restauracji No31, aktualnie kierujący zespołem warszawskiej Mokolove.

Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
To Be Foodie to inspirowane kuchniami świata gotowe dania do podgrzania i jedzenia w domu czy biurze. Zapakowane są w wygodne eko pudełka, a przygotowane na bazie regionalnych, azjatyckich składników i przypraw. Produkuje je CPF Poland, polski oddział południowo-azjatyckiego koncernu spożywczego CPF.

Pierwsze produkty z serii To Be Foodie w dwóch wersjach – Panang Curry i Green Curry – są już dostępne w polskich sklepach sieci Lidl. Nawiązują do kuchni tajskiej i zostały stworzone we współpracy z Culineur School w Bangkoku.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Przepisy na potrawy są dziełem Roberta Wojnarowskiego, wieloletniego szefa kuchni słynnej restauracji No31, który aktualnie kieruje zespołem kucharzy warszawskiej restauracji Mokolove. Jest absolwentem Culineur School w Bangkoku. W swoich autorskich recepturach nawiązuje do popularnej w Tajlandii autentycznej kuchni typu street food.

– Oryginalny smak naszych potraw to efekt doświadczeń, jakie zdobyliśmy w Tajlandii, przy okazji współpracy z CPF – mówi Robert Bogusz, dyrektor ds. rozwoju biznesu CPF Poland. – Aktualnie w ofercie dominują dania z kurczakiem, nawiązujące do kuchni południowo-azjatyckiej, jednak w kolejnych odsłonach zaproponujemy konsumentom również smaki z innych stron świata – dodaje.

Dania gotowe pod marką To Be Foodie dostępne są w opakowaniach 330 g, wykonanych z w pełni biodegradowalnej tektury, w 100 proc. przystosowanej do recyklingu. Dodatkowo, zastosowana w nich mobilna, tekturowa przekładka daje konsumentom swobodę wyboru odnośnie formy spożycia posiłku – pozwala na oddzielenie poszczególnych składników lub wymieszanie ich ze sobą.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Rekordy na Restaurant Week. Ruszyły rezerwacje na 2023 rok

Festiwal pod hasłem #FoodLooksGood zgromadził w najlepszych restauracjach rekordowe ponad 135 tysięcy gości. Polska edycja Restaurant Week jest siódmym największym wydarzeniem kulinarnym spośród wszystkich na świecie i drugim największym biletowanym eventem w kraju.

Tydzień Kuchni Polskiej - podsumowanie kulinarnego świętowania niepodległości

Blisko 400 restauracji z 224 miast wzięło udział w akcji Tydzień Kuchni Polskiej związanej z obchodami Święta Niepodległości. W menu pojawiło się kilkaset dań kuchni regionów, jak chociażby warmińskie dzyndzałki, podhalańska jagnięcina czy zupa z brukwi, zapomniany specjał kuchni Pomorza.

Festiwal hiszpański w gdańskiej Stacji Food Hall

Od 24 do 27 listopada Stacja Food Hall w gdańskiej galerii Metropolia zaprasza na kulinarną podróż do Hiszpanii. Podczas czterodniowego festiwalu będą serwowane dania inspirowane Andaluzją, Galicją czy też Katalonią.

Druga odsłona kolacji Grand Dinners za nami!

W Restauracji Belvedere odbyły się kolacje z cyklu Grand Dinners. Gwiazdami obu wieczorów - 7 i 8 listopada - byli francuscy szefowie kuchni Christophe Bacquié i Emmanuel Renaut, którzy przylecieli do Warszawy specjalnie na tę okazję. Kroku dorównywał im gospodarz miejsca Tomasz Łagowski.

Gęsina na św. Marcina 2022 - XIV edycja slowfoodowej akcji

Tegoroczna edycja slowfoodowej akcji "Gęsina na św. Marcina" potrwa od 11 do 27 listopada. Wybrane zostaną najlepsze restauracje w całej Polsce, które w tym okresie będą serwować przynajmniej trzy dania na bazie gęsiny. Do udziału w akcji Slow Food Polska zaprosił w tym roku blisko 100 lokali.

Bocuse d’Or Poland ON TOUR 2022 za nami!

Za nami pierwszy cykl kolacji Bocuse d’Or Poland ON TOUR 2022, podczas których można było spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland. Projekt Akademii spotkał się z ogromnym zainteresowaniem szerokiej publiczności, wręcz przerósł oczekiwania organizatorów.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej