x

CHLEB & SER - Hochland Polska otwiera swój sklep w Kaźmierzu

Kategoria: Miejsca    08.12.2020

W Kaźmierzu, gdzie znajduje się główna siedziba Hochland Polska stworzono miejsce, gdzie każdy miłośnik serów znajdzie coś dla siebie. W ofercie sklepu CHLEB & SER są kanapki i szybkie serowe przekąski.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Można w nim też kupić produkty z portfolio Hochland Polska, a także innych producentów oraz świeżo wypiekany, lokalny chleb, bułki, sernik i inne wyroby piekarnicze. Wystrój lokalu utrzymany jest w klimacie rustykalno-nowoczesnym. Nawiązuje do stylu bistro, w którym można zrobić nie tylko zakupy, ale też przysiąść, by cieszyć się smakiem kanapek w towarzystwie aromatycznej kawy.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Sklep CHLEB & SER zlokalizowany jest na terenie, który Hochland w maju tego roku kupił od spółdzielni mleczarskiej „Jana" położonej w Kaźmierzu, bezpośrednio obok siedziby Hochland. W trakcie transakcji udało się namówić lokalnych pracowników spółdzielni mleczarskiej do przyłączenia się do Hochland. Rozebrano też stary komin spółdzielni i zamknięto prawie 90-letnią, opalaną węglem kotłownię w nabytych obiektach, co było źródłem niebezpieczeństwa i znacznego zanieczyszczenia powietrza w okolicy.  


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Projekt 44 w warszawskim apartamentowcu przy Złotej 44

Restauracja Projekt 44 to nowy lokal restauratora Józefa Krawczyka. Szefem kuchni został w nim Marcin Molik.

Hala Koszyki - pierwsza hala targowo-restauracyjna w Warszawie

W październiku otwarto w Warszawie nową Halę Koszyki przy ulicy Koszykowej w Śródmieściu. Miejsce jest pierwszą halą targowo-restauracyjną w Polsce. Wzorem dla tego konceptu były podobne hale z Rotterdamu, Londynu, Oslo czy Florencji, gdzie pod jednym dachem łączą się smaki z całego świata.

Farma Kwaśne Jabłko otwiera własną restaurację. Niwa zadebiutuje 3 czerwca

Ekologiczna farma Kwaśne Jabłko otwiera restaurację. Zjemy w niej lokalne produkty i spróbujemy rzemieślniczego cydru oraz naturalnych win.

Browary Warszawskie poszerzają się o kolejne lokale gastronomiczne

Browary Warszawskie - nowa przestrzeń na warszawskiej Woli - z tygodnia na tydzień wypełniają się smacznymi konceptami. W czerwcu zaczęły tam działać restauracja Munja i Sobremesa Tapas Bar. W lipcu szykują się kolejne gastronomiczne premiery. Lato na Woli zapowiada się gorąco!

Ratajska Kuchnia i Wino w Poznaniu

Trzeba mieć sporo samozaparcia, by otworzyć nowy lokal w trakcie lockdownu. Nie zabrakło go Tomaszowi Ochmanowiczowi i Kajetanowi Buszewiczowi, którzy 8 maja uruchomili Restaurację Ratajska Kuchnia i Wino.

Polana Smaków - kuchnia Andrzeja Polana w centrum Warszawy

O Małej Polanie Smaków słyszała większość ceniących autorską kuchnię restauracyjnych bywalców. Nie każdy jednak wie, że lokal znanego kucharza Andrzeja Polana ma nową siedzibę. Tuż przed świętami Bożego Narodzenia przeniósł się z Mokotowa do ścisłego centrum Warszawy.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej