x

Makro wspiera restauratorów, zachęcając do zamawiania świątecznego cateringu

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    07.12.2020

Daj odpocząć swojej kuchni i zamów świąteczne potrawy z ulubionej restauracji - zachęca w swojej najnowszej kampanii Makro. Sieć chce w ten sposób wspierać restauracje w czasie pandemii.

Od ogłoszonego 23 października ponownego lockdownu sektora gastronomicznego z wielu lokalizacji płyną sygnały o dramatycznej sytuacji restauracji, barów i  kawiarni. Dlatego właśnie MAKRO Polska występuje z apelem do swoich klientów i konsumentów, aby ci wspierali lokale i w te święta zamówili  potrawy u ulubionych szefów kuchni.

Daj kuchni odpocząć!
Lockdown spowodował ogromne problemy sektora HoReCa właściwie w całej Europie. Dlatego właśnie Grupa METRO, której częścią jest MAKRO Polska, rozpoczęła globalną kampanię „Give your kitchen a break”. W Polsce nosi ona nazwę „Daj swojej kuchni odpocząć”, a jej celem jest zachęcenie konsumentów do odejścia od przedświątecznej rutyny wielu godzin spędzonych w kuchni i  wsparcia lokali gastronomicznych poprzez zamówienie świątecznych dań w ulubionych lokalach. Czas, który wszyscy w ten sposób zaoszczędzimy, można spędzić z najbliższymi, aby  święta stały się okazją do wzmocnienia rodzinnych więzi.

Spot kampanii „Daj swojej kuchni odpocząć” można obejrzeć tutaj Lokale oferujące świąteczne dania na wynos znaleźć  można w ramach specjalnej interaktywnej mapy pod adresem: makro.pl/zamawiaj-z-dostawa oraz wraz z prezentację menu na stronie www.polskieskarby.pl. Zwieńczeniem akcji będzie  Jarmark Świąteczny. Restauratorzy zaprezentują w halach MAKRO i na stronach internetowych sieci bogatą ofertę prezentów jadalnych i dań świątecznych.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

AMBASADA AUSTRALII ZAPRASZA NA DEGUSTACJĘ WIN

Już niebawem pojawi się okazja, by lepiej poznać wina australijskie. Degustacja tych trunków odbędzie się 30 maja w restauracji Concept 13 przy ul. Brackiej 9 w Warszawie.

Selgros Cash & Carry kolejny raz wspiera wigilię Caritasu

13 500 świątecznych paczek trafi po raz kolejny do potrzebujących za pośrednictwem Caritasu. Ich fundatorem jest Selgros Cash & Carry.

Pasibus włącza się w akcję #PosiłekDlaSeniora Grupy Warszawa

Sieć burgerowni Pasibus przygotuje posiłki dla wrocławskich seniorów. Pierwsze dostawy jedzenia trafią do nich w piątek, 24 kwietnia.

Neo(N) Bistro - pop’upowa restauracja na Nocnym Markecie

Wrzesień na warszawskim Nocnym Markecie zapowiada się interesująco. Rusza pop’upowa restauracja Neo(N) Bistro, która czynna będzie w każdy wrześniowy czwartek od godziny 18. Co tydzień inny znany kucharz zaskoczy gości swoją propozycją zasiadanej kolacji pod gwiazdami.

Festiwal kulinarny Hot&Sweet w łódzkiej Manufakturze

Wołowina w sosie czekoladowo czy ostra pizza z chorizo i chilli? A może krewetki w sosie z masła orzechowego? Takie dylematy czekają gości Manufaktury w Łodzi, gdzie od 2 do 13 sierpnia trwać będzie festiwal Hot&Sweet. To dobra okazja, by spróbować nieznanych połączeń smakowych i kuchni sezonowej.

Jesienne kolacje tematyczne w Nadbużańskim Domu

Kolacje tematyczne w Nadbużańskim Domu to alternatywa dla masowych imprez kulinarnych. Autorami uczt są szefowie kuchni, którym bliska jest idea slow food i korzystanie z sezonowych polskich produktów najwyższej jakości.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej