x

Makro wspiera restauratorów, zachęcając do zamawiania świątecznego cateringu

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    07.12.2020

Daj odpocząć swojej kuchni i zamów świąteczne potrawy z ulubionej restauracji - zachęca w swojej najnowszej kampanii Makro. Sieć chce w ten sposób wspierać restauracje w czasie pandemii.

Od ogłoszonego 23 października ponownego lockdownu sektora gastronomicznego z wielu lokalizacji płyną sygnały o dramatycznej sytuacji restauracji, barów i  kawiarni. Dlatego właśnie MAKRO Polska występuje z apelem do swoich klientów i konsumentów, aby ci wspierali lokale i w te święta zamówili  potrawy u ulubionych szefów kuchni.

Daj kuchni odpocząć!
Lockdown spowodował ogromne problemy sektora HoReCa właściwie w całej Europie. Dlatego właśnie Grupa METRO, której częścią jest MAKRO Polska, rozpoczęła globalną kampanię „Give your kitchen a break”. W Polsce nosi ona nazwę „Daj swojej kuchni odpocząć”, a jej celem jest zachęcenie konsumentów do odejścia od przedświątecznej rutyny wielu godzin spędzonych w kuchni i  wsparcia lokali gastronomicznych poprzez zamówienie świątecznych dań w ulubionych lokalach. Czas, który wszyscy w ten sposób zaoszczędzimy, można spędzić z najbliższymi, aby  święta stały się okazją do wzmocnienia rodzinnych więzi.

Spot kampanii „Daj swojej kuchni odpocząć” można obejrzeć tutaj Lokale oferujące świąteczne dania na wynos znaleźć  można w ramach specjalnej interaktywnej mapy pod adresem: makro.pl/zamawiaj-z-dostawa oraz wraz z prezentację menu na stronie www.polskieskarby.pl. Zwieńczeniem akcji będzie  Jarmark Świąteczny. Restauratorzy zaprezentują w halach MAKRO i na stronach internetowych sieci bogatą ofertę prezentów jadalnych i dań świątecznych.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Warszawski Festiwal Kawy - szósta edycja

Od piątku 5 lutego do niedzieli 7 lutego w Hali Gwardii potrwa Warszawski Festiwal Kawy. Wydarzenie skupi uwagę profesjonalistów oraz miłośników kawy. W programie m. in. pierwszy etap Mistrzostw Polski Baristów Coffee in Good Spirits.

9 czerwca rozpoczął się Restaurant Week

Wiosenna edycja festiwalu kulinarnego Restaurant Week potrwa do 27 czerwca. Trzydaniowe menu w cenie 59 zł można zjeść w blisko 350 restauracjach. Gdzie warto pójść? Sprawdźcie!

TISZ Festiwal Żydowskiego Jedzenia: Sąsiedzi

Czwarta edycja TISZ* Festiwalu Żydowskiego Jedzenia organizowanego przez Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN odbędzie się od 22 do 26 września 2021 (od środy do niedzieli) pod hasłem "Sąsiedzi".

Transgourmet i Selgros Cash & Carry wydają pierwszą edycję Trend Booka 2019

Podczas otwarcia Instytutu Kulinarnego, Transgourmet i Selgros Cash & Carry wydano pierwszą edycję Trend Booka 2019, w którym szefowie kuchni, cukiernicy, sommelierzy i eksperci z branży gastronomicznej wypowiadają się na temat trendów m. in.: kulinarnych, restauracyjnych, hotelarskich, winiarskich.

"Refresh your life" - promocja europejskich owoców

Finansowany ze środków UE projekt "Refresh your life" ma na celu promocję europejskich, świeżych owoców i warzyw na rynkach Polski, Niemiec i Czech.

KULINARNY TALENT 2019 JUŻ NIEBAWEM

11. edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy Kulinarny Talent 2019 odbędzie się podczas targów Euro Gastro 28 marca o godz. 11.00 w Warsaw Ptak Expo. To prestiżowy konkurs pozwalający odkryć wybitne zdolności wśród rozpoczynających życie zawodowe uczniów kierunków gastronomicznych.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej