Daj kuchni odpocząć!
Lockdown spowodował ogromne problemy sektora HoReCa właściwie w całej Europie. Dlatego właśnie Grupa METRO, której częścią jest MAKRO Polska, rozpoczęła globalną kampanię „Give your kitchen a break”. W Polsce nosi ona nazwę „Daj swojej kuchni odpocząć”, a jej celem jest zachęcenie konsumentów do odejścia od przedświątecznej rutyny wielu godzin spędzonych w kuchni i wsparcia lokali gastronomicznych poprzez zamówienie świątecznych dań w ulubionych lokalach. Czas, który wszyscy w ten sposób zaoszczędzimy, można spędzić z najbliższymi, aby święta stały się okazją do wzmocnienia rodzinnych więzi.
Spot kampanii „Daj swojej kuchni odpocząć” można obejrzeć tutaj Lokale oferujące świąteczne dania na wynos znaleźć można w ramach specjalnej interaktywnej mapy pod adresem: makro.pl/zamawiaj-z-dostawa oraz wraz z prezentację menu na stronie www.polskieskarby.pl. Zwieńczeniem akcji będzie Jarmark Świąteczny. Restauratorzy zaprezentują w halach MAKRO i na stronach internetowych sieci bogatą ofertę prezentów jadalnych i dań świątecznych.


Makro wspiera restauratorów, zachęcając do zamawiania świątecznego cateringu


Daj odpocząć swojej kuchni i zamów świąteczne potrawy z ulubionej restauracji - zachęca w swojej najnowszej kampanii Makro. Sieć chce w ten sposób wspierać restauracje w czasie pandemii.
Zobacz także

Foodsi, Restaurant Week i Free Now we wspólnej kampanii

Tej wiosny Foodsi kontynuuje przekaz "Tu się nie marnuje", zwracający uwagę na problem marnotrawienia jedzenia, a dodatkowo zachęca do dbania nie tylko o planetę, ale również o własne samopoczucie. Aby lepiej realizować te misję Foodsi łączy siły z Free Now i Restaurant Week.

Poznańskie restauracje dołączają do przewodnika Michelin

Poznań dołączy do miast, których restauracje opisane są w słynnym przewodniku Michelin. Znajdzie się w nim obok Warszawy i Krakowa.

Festiwal Syryjski w gdańskiej Stacji Food Hall

W dniach 23-26 marca w Stacji Food Hall trwać będzie Festiwal Syryjski. Podczas imprezy spróbować będzie można dań oraz koktajli inspirowanych kulinarnym dziedzictwem Bliskiego Wschodu.

Fundacja Taka Akcja zakupi mobilne KTG dla ukraińskich kobiet w ciąży

Wskaźnik przyrostu naturalnego w Ukrainie spada, a warunki wojenne spowodowały, że wskaźnik ciąż patologicznych przewyższa 30 proc. Problem ten schodzi na dalszy plan, kiedy kraj działa w stanie wyższej konieczności. Fundacja Taka Akcja chce to zmienić i rusza ze zbiórką charytatywną NEW HOPE.

Trzecia odsłona kolacji Grand Dinners już w maju

Kolejne kolacje z cyklu Grand Dinners odbędą się 15 i 16 maja w Restauracji Belvedere położonej w samym sercu Łazienek Królewskich. Swoje popisowe dania zaserwują tym razem Jean-Philippe Blondet, Arnaud Bignon i gospodarz wieczoru Tomasz Łagowski.

Body Chief startuje ze szkołą gotowania. Na poczatek - warsztaty z Magdą Gessler

Marka cateringu dietetycznego Body Chief wraz z otwarciem nowej siedziby pod Poznaniem uruchamia autorską szkołę gotowania. Warsztaty kulinarne będą w niej prowadzić doświadczeni kucharze i znani blogerzy kulinarni. Pierwszy cykl zajęć poprowadzi restauratorka Magda Gessler.
Inne kategorie
Podcasty


Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

