x

Oferta knajp.pl i blinkee.city alternatywą dla drogich dostaw w gastronomii

Kategoria: Twój biznes - oferta    04.12.2020

Knajp.pl założony przez polskich restauratorów portal do zamówień przez internet i blinkee.city - polska marka skuterów i hulajnóg elektrycznych - zawiązały współpracę, aby obniżyć koszty dostaw posiłków do klientów.

Zdjęcie: Shutterstock.com.
Zdjęcie: Shutterstock.com.
Nawet 30% z ceny posiłku restauracje oddają firmom dowożącym jedzenie. To kwota, która często przewyższa ich zarobek. W odpowiedzi na to, szukając alternatywy, polscy przedsiębiorcy zachęcają konsumentów, aby zamawiali posiłki bezpośrednio u nich. Oszczędzone 30% pozostanie w kieszeni restauratorów i klientów. Wspólnie działania pozwolą na przetrwanie w dobie pandemii – w tym celu blinkee.city i knajp.pl połączyły siły i nie pobierają żadnych opłat.

Co proponują?
W aplikacji blinkee.city (Blinkee) na mapie Warszawy umieszczono restauracje i punkty gastronomiczne wspierane przez knajp.pl. Dzięki temu, każdy użytkownik apki, może bezpośrednio złożyć zamówienie w restauracji ze specjalnym rabatem i odebrać je dodatkowo korzystając z 10 minut gratis jazdy hulajnogi lub skuterem Blinkee,
na odbiór zamówienia z knajp.pl. To osobiste wsparcie ulubionych restauracji i barów przez klientów.

Dodatkowo restauratorzy otrzymują elektryczne hulajnogi i skutery blinkee.city do testowania samodzielnego dostarczania posiłków.
– Odbiory osobiste i samodzielny transport zamówień do klientów przez pracowników restauracji to w obecnej sytuacji najbardziej opłacalne dla nas sposoby sprzedaży. Dlatego cieszymy się ze współpracy z blinkee.city, która klientom ułatwi odbiór zamówień, a restauracjom udostępni nowe formy transportu w korzystnych cenach – mówi Michał Juda z knajp.pl i Youmiko Vegan Sushi.

Jedną z największych obecnie barier dostarczania przez restauracje posiłków jest inwestycja w pojazd. Blinkee zaproponowało restauracjom bezpłatne testowanie elektrycznych urządzeń do dostaw.
– Restaurator i jego ekipa może ocenić, czy warto robić to samemu. Mogą wspólnie utrzymać miejsca pracy na przykład dla obsługi kelnerskiej. Mam nadzieję, że będzie to alternatywa dla drogich dostaw gigantów – wyjaśnia Marcin Maliszewski, prezes blinkee.city. – Ale wspólna akcja dostarczania z pominięciem drogich pośredników to nasz priorytet. Wspieramy się i na to wraz z knajp.pl stawiamy – dodaje.

Jak to działa?
Restauratorzy zgrupowani pod szyldem knajp.pl i inni właściciele punktów gastronomicznych, mogą bezpośrednio i

Grafika: Blinkee.
Grafika: Blinkee.
bezpłatnie dodawać swoje lokale do mapy w aplikacji Blinkee. Służy do tego prosty formularz internetowy zamieszczony na stronie w zakładce „Dla restauracji”.

Akcja dotyczy Warszawy, ale po okresie testowym będzie rozszerzana na kolejne miasta. Restauratorzy mogą też zgłaszać się do blinkee.city w celu bezpłatnego przetestowania dostaw z użyciem elektrycznych skuterów i hulajnóg. Warto zaznaczyć, że poruszanie się na elektrycznych hulajnogach nie wymaga posiadania prawo jazdy i jest dostępne dla każdej osoby, która ukończyła 18 lat.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kawowy ekspres do gastronomii. Cena to nie wszystko

Jeśli nie wiemy, jak samodzielnie zaparzyć espresso, powinniśmy mieć w lokalu choćby mały automatyczny ekspres. To, jakie urządzenie będzie dla nas odpowiednie, zależy od wielu czynników i nie ogranicza się do dyskusji wyłącznie na temat ceny.

5 dobrych powodów, by pożegnać się ze starym sprzętem kuchennym

Znane procesy, sprzęt i sposób przygotowywania - wszystko to ułatwia życie w kuchni. Naprawdę? Przyglądając się pracy w kuchni czasami odnosi się zupełnie inne wrażenie. Tylko dlatego, że zawsze robiłeś coś w określony sposób, nie oznacza to, że jest to najlepszy sposób.

Starbucks w biurach! Nestlé Professional startuje w Polsce z ofertą We Proudly Serve Starbucks®

Firma Nestlé Professional rozszerza portfolio napojów dla gastronomii o koncept We Proudly Serve Starbucks®. Oferuje on biurom i punktom gastronomicznym możliwość serwowania napojów kultowej marki.

Piece do bistro

Każdy lokal gastronomiczny ma inną powierzchnię i specyfikę działalności, wymaga więc wyposażenia w nieco inny sprzęt. Na co zwrócić uwagę, wybierając piec do bistro?

Środki czystości dla gastronomii

W sklepach i hurtowniach znajdziemy dziś specyfiki przystosowane do usuwania zabrudzeń z niemal każdego typu powierzchni. Jak korzystać z nich w sposób nie tylko efektywny, ale także bezpieczny?

Fit Ice Cream - nowy koncept franczyzowy na rynku

Jeszcze wiosną na ulicach polskich miast pojawią się kolorowe skutery piaggio, z których można będzie kupić lody. Będą to lody inne niż wszystkie - wegańskie, bez cukru i bez glutenu. Stoi za tym sieć "nie-cukierni" Fit Cake, która wprowadza na rynek mobilną franczyzę Fit Ice Cream.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej