x

Oferta knajp.pl i blinkee.city alternatywą dla drogich dostaw w gastronomii

Kategoria: Twój biznes - oferta    04.12.2020

Knajp.pl założony przez polskich restauratorów portal do zamówień przez internet i blinkee.city - polska marka skuterów i hulajnóg elektrycznych - zawiązały współpracę, aby obniżyć koszty dostaw posiłków do klientów.

Zdjęcie: Shutterstock.com.
Zdjęcie: Shutterstock.com.
Nawet 30% z ceny posiłku restauracje oddają firmom dowożącym jedzenie. To kwota, która często przewyższa ich zarobek. W odpowiedzi na to, szukając alternatywy, polscy przedsiębiorcy zachęcają konsumentów, aby zamawiali posiłki bezpośrednio u nich. Oszczędzone 30% pozostanie w kieszeni restauratorów i klientów. Wspólnie działania pozwolą na przetrwanie w dobie pandemii – w tym celu blinkee.city i knajp.pl połączyły siły i nie pobierają żadnych opłat.

Co proponują?
W aplikacji blinkee.city (Blinkee) na mapie Warszawy umieszczono restauracje i punkty gastronomiczne wspierane przez knajp.pl. Dzięki temu, każdy użytkownik apki, może bezpośrednio złożyć zamówienie w restauracji ze specjalnym rabatem i odebrać je dodatkowo korzystając z 10 minut gratis jazdy hulajnogi lub skuterem Blinkee,
na odbiór zamówienia z knajp.pl. To osobiste wsparcie ulubionych restauracji i barów przez klientów.

Dodatkowo restauratorzy otrzymują elektryczne hulajnogi i skutery blinkee.city do testowania samodzielnego dostarczania posiłków.
– Odbiory osobiste i samodzielny transport zamówień do klientów przez pracowników restauracji to w obecnej sytuacji najbardziej opłacalne dla nas sposoby sprzedaży. Dlatego cieszymy się ze współpracy z blinkee.city, która klientom ułatwi odbiór zamówień, a restauracjom udostępni nowe formy transportu w korzystnych cenach – mówi Michał Juda z knajp.pl i Youmiko Vegan Sushi.

Jedną z największych obecnie barier dostarczania przez restauracje posiłków jest inwestycja w pojazd. Blinkee zaproponowało restauracjom bezpłatne testowanie elektrycznych urządzeń do dostaw.
– Restaurator i jego ekipa może ocenić, czy warto robić to samemu. Mogą wspólnie utrzymać miejsca pracy na przykład dla obsługi kelnerskiej. Mam nadzieję, że będzie to alternatywa dla drogich dostaw gigantów – wyjaśnia Marcin Maliszewski, prezes blinkee.city. – Ale wspólna akcja dostarczania z pominięciem drogich pośredników to nasz priorytet. Wspieramy się i na to wraz z knajp.pl stawiamy – dodaje.

Jak to działa?
Restauratorzy zgrupowani pod szyldem knajp.pl i inni właściciele punktów gastronomicznych, mogą bezpośrednio i

Grafika: Blinkee.
Grafika: Blinkee.
bezpłatnie dodawać swoje lokale do mapy w aplikacji Blinkee. Służy do tego prosty formularz internetowy zamieszczony na stronie w zakładce „Dla restauracji”.

Akcja dotyczy Warszawy, ale po okresie testowym będzie rozszerzana na kolejne miasta. Restauratorzy mogą też zgłaszać się do blinkee.city w celu bezpłatnego przetestowania dostaw z użyciem elektrycznych skuterów i hulajnóg. Warto zaznaczyć, że poruszanie się na elektrycznych hulajnogach nie wymaga posiadania prawo jazdy i jest dostępne dla każdej osoby, która ukończyła 18 lat.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Transportowanie żywności

Catering to chyba najbardziej skomplikowana działalność na rynku gastronomicznym. Już samo dostarczenie jedzenia na miejsce wydarzenie jest nie lada przedsięwzięciem wymagającym precyzyjnego zaplanowania oraz sporej liczby specjalistycznego sprzętu.

Coraz więcej słodkości na stacjach paliw

Zarówno punkty typu convinience store, jak i gastronomiczne lokale przystacyjne, poszerzają systematycznie swoją ofertę serwowanych produktów, a tzw. Food Service i Food to Go, budują wręcz przewagi na rynku stacji paliw. Na popularności zyskuje także coraz bardziej zróżnicowana oferta słodyczy.

Odra Pak rozwija ofertę dla branży HoReCa

Konsorcjum Handlowe Odra Pak, największy dystrybutor opakowań i wyposażenia dla branży HoReCa, modyfikuje ofertę produktową. W związku z trendem eko i nowym ustawodawstwem unijnym, w asortymencie firmy pojawia się coraz więcej artykułów przyjaznych środowisku.

PLENEROWO I WYGODNIE

W sezonie wiosennym i letnim większość przyjęć i imprez przenosi się na zewnątrz. Ogrody, ogródki to najlepsza sceneria do dobrej zabawy. Jak zadbać nie tylko o odpowiednią atmosferę, ale też o komfort gości, właściwą oprawę i dobrać odpowiednią zastawę?

ROZWIĄZANIE DLA CUKIERNIKÓW: SCHŁADZARKOZAMRAŻARKI SZOKOWE

Współczesna cukiernia to już nie miejsce do którego wpada się na kawę i wuzetkę. Klienci oczekują coraz więcej, a cukiernie aby wyróżnić swoją ofertę, muszą proponować coraz bardziej wyszukane desery. Zadanie to niewątpliwie ułatwia stosowanie schładzarkozamrażarek szokowych.

Funkcjonalne i nowoczesne wyposażenie kuchenne

Dobrze wyposażone kuchnie gastronomiczne stają się coraz bardziej nowoczesne i coraz częściej przypominają miejsce akcji filmów sci-fi. Obecnie trudno sobie wyobrazić profesjonalne zaplecze kuchenne bez pieca konwekcyjno-parowego. Jakie jeszcze technologiczne nowości warto mieć w kuchni?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej