x

Oferta knajp.pl i blinkee.city alternatywą dla drogich dostaw w gastronomii

Kategoria: Twój biznes - oferta    04.12.2020

Knajp.pl założony przez polskich restauratorów portal do zamówień przez internet i blinkee.city - polska marka skuterów i hulajnóg elektrycznych - zawiązały współpracę, aby obniżyć koszty dostaw posiłków do klientów.

Zdjęcie: Shutterstock.com.
Zdjęcie: Shutterstock.com.
Nawet 30% z ceny posiłku restauracje oddają firmom dowożącym jedzenie. To kwota, która często przewyższa ich zarobek. W odpowiedzi na to, szukając alternatywy, polscy przedsiębiorcy zachęcają konsumentów, aby zamawiali posiłki bezpośrednio u nich. Oszczędzone 30% pozostanie w kieszeni restauratorów i klientów. Wspólnie działania pozwolą na przetrwanie w dobie pandemii – w tym celu blinkee.city i knajp.pl połączyły siły i nie pobierają żadnych opłat.

Co proponują?
W aplikacji blinkee.city (Blinkee) na mapie Warszawy umieszczono restauracje i punkty gastronomiczne wspierane przez knajp.pl. Dzięki temu, każdy użytkownik apki, może bezpośrednio złożyć zamówienie w restauracji ze specjalnym rabatem i odebrać je dodatkowo korzystając z 10 minut gratis jazdy hulajnogi lub skuterem Blinkee,
na odbiór zamówienia z knajp.pl. To osobiste wsparcie ulubionych restauracji i barów przez klientów.

Dodatkowo restauratorzy otrzymują elektryczne hulajnogi i skutery blinkee.city do testowania samodzielnego dostarczania posiłków.
– Odbiory osobiste i samodzielny transport zamówień do klientów przez pracowników restauracji to w obecnej sytuacji najbardziej opłacalne dla nas sposoby sprzedaży. Dlatego cieszymy się ze współpracy z blinkee.city, która klientom ułatwi odbiór zamówień, a restauracjom udostępni nowe formy transportu w korzystnych cenach – mówi Michał Juda z knajp.pl i Youmiko Vegan Sushi.

Jedną z największych obecnie barier dostarczania przez restauracje posiłków jest inwestycja w pojazd. Blinkee zaproponowało restauracjom bezpłatne testowanie elektrycznych urządzeń do dostaw.
– Restaurator i jego ekipa może ocenić, czy warto robić to samemu. Mogą wspólnie utrzymać miejsca pracy na przykład dla obsługi kelnerskiej. Mam nadzieję, że będzie to alternatywa dla drogich dostaw gigantów – wyjaśnia Marcin Maliszewski, prezes blinkee.city. – Ale wspólna akcja dostarczania z pominięciem drogich pośredników to nasz priorytet. Wspieramy się i na to wraz z knajp.pl stawiamy – dodaje.

Jak to działa?
Restauratorzy zgrupowani pod szyldem knajp.pl i inni właściciele punktów gastronomicznych, mogą bezpośrednio i

Grafika: Blinkee.
Grafika: Blinkee.
bezpłatnie dodawać swoje lokale do mapy w aplikacji Blinkee. Służy do tego prosty formularz internetowy zamieszczony na stronie w zakładce „Dla restauracji”.

Akcja dotyczy Warszawy, ale po okresie testowym będzie rozszerzana na kolejne miasta. Restauratorzy mogą też zgłaszać się do blinkee.city w celu bezpłatnego przetestowania dostaw z użyciem elektrycznych skuterów i hulajnóg. Warto zaznaczyć, że poruszanie się na elektrycznych hulajnogach nie wymaga posiadania prawo jazdy i jest dostępne dla każdej osoby, która ukończyła 18 lat.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Odra Pak rozwija ofertę dla branży HoReCa

Konsorcjum Handlowe Odra Pak, największy dystrybutor opakowań i wyposażenia dla branży HoReCa, modyfikuje ofertę produktową. W związku z trendem eko i nowym ustawodawstwem unijnym, w asortymencie firmy pojawia się coraz więcej artykułów przyjaznych środowisku.

Rusza akcja wspierająca gastronomię - "zamównaświęta.pl"

Twoja firma przygotowuje świąteczny i noworoczny catering? Możesz bezpłatnie opublikować swoją ofertę w specjalnej ogólnopolskiej bazie i dotrzeć do jeszcze szerszego grona odbiorców.

PERFEKCYJNIE ZMIKSOWANY

Ubijają, miksują na gładką masę, zagniatają ciasto i wyręczając kucharza w różnych czynnościach, pozwalają nie tylko zaoszczędzić czas, ale także uzyskać powtarzalny efekt. Miksery, blendery i różnego rodzaju wielofunkcyjne roboty kuchenne dostępne są w niemal nieskończenie wielu wersjach.

Ręczniki - szczegół, ale ważny

Wyobraźcie sobie, że chcąc osuszyć ręce ręcznikiem papierowym, nie mieliście problemu z wyciągnięciem ręcznika z podajnika, ręcznik się nie porwał i nie wypadło wraz z nim 20 kolejnych. Zużyty papier mogliście też bez problemu wyrzucić do stojącego obok kosza, bo był on tylko do połowy zapełniony.

Nowa rola szaf chłodniczych

Chłodzenie jest jedną z najlepszych technik przedłużania świeżości i trwałości produktów spożywczych i dań gotowych. Profesjonalne szafy chłodnicze są nie tylko niezbędną częścią wyposażenia zaplecza gastronomicznego, ale teraz mają szansę stać się również ważnym elementem frontu restauracji.

Wirtualny sommelier już dostępny dla polskich konsumentów

Firma CEDC International przygotowała niespodziankę dla amatorów wina. Dzięki kampanii z wykorzystaniem technologii AR - rozszerzonej rzeczywistości, kupując wybrane wina z winnic Torres lub Mare Magnum, można wziąć udział w indywidualnym szkoleniu prowadzonym przez sommeliera.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej