x

Oferta knajp.pl i blinkee.city alternatywą dla drogich dostaw w gastronomii

Kategoria: Twój biznes - oferta    04.12.2020

Knajp.pl założony przez polskich restauratorów portal do zamówień przez internet i blinkee.city - polska marka skuterów i hulajnóg elektrycznych - zawiązały współpracę, aby obniżyć koszty dostaw posiłków do klientów.

Zdjęcie: Shutterstock.com.
Zdjęcie: Shutterstock.com.
Nawet 30% z ceny posiłku restauracje oddają firmom dowożącym jedzenie. To kwota, która często przewyższa ich zarobek. W odpowiedzi na to, szukając alternatywy, polscy przedsiębiorcy zachęcają konsumentów, aby zamawiali posiłki bezpośrednio u nich. Oszczędzone 30% pozostanie w kieszeni restauratorów i klientów. Wspólnie działania pozwolą na przetrwanie w dobie pandemii – w tym celu blinkee.city i knajp.pl połączyły siły i nie pobierają żadnych opłat.

Co proponują?
W aplikacji blinkee.city (Blinkee) na mapie Warszawy umieszczono restauracje i punkty gastronomiczne wspierane przez knajp.pl. Dzięki temu, każdy użytkownik apki, może bezpośrednio złożyć zamówienie w restauracji ze specjalnym rabatem i odebrać je dodatkowo korzystając z 10 minut gratis jazdy hulajnogi lub skuterem Blinkee,
na odbiór zamówienia z knajp.pl. To osobiste wsparcie ulubionych restauracji i barów przez klientów.

Dodatkowo restauratorzy otrzymują elektryczne hulajnogi i skutery blinkee.city do testowania samodzielnego dostarczania posiłków.
– Odbiory osobiste i samodzielny transport zamówień do klientów przez pracowników restauracji to w obecnej sytuacji najbardziej opłacalne dla nas sposoby sprzedaży. Dlatego cieszymy się ze współpracy z blinkee.city, która klientom ułatwi odbiór zamówień, a restauracjom udostępni nowe formy transportu w korzystnych cenach – mówi Michał Juda z knajp.pl i Youmiko Vegan Sushi.

Jedną z największych obecnie barier dostarczania przez restauracje posiłków jest inwestycja w pojazd. Blinkee zaproponowało restauracjom bezpłatne testowanie elektrycznych urządzeń do dostaw.
– Restaurator i jego ekipa może ocenić, czy warto robić to samemu. Mogą wspólnie utrzymać miejsca pracy na przykład dla obsługi kelnerskiej. Mam nadzieję, że będzie to alternatywa dla drogich dostaw gigantów – wyjaśnia Marcin Maliszewski, prezes blinkee.city. – Ale wspólna akcja dostarczania z pominięciem drogich pośredników to nasz priorytet. Wspieramy się i na to wraz z knajp.pl stawiamy – dodaje.

Jak to działa?
Restauratorzy zgrupowani pod szyldem knajp.pl i inni właściciele punktów gastronomicznych, mogą bezpośrednio i

Grafika: Blinkee.
Grafika: Blinkee.
bezpłatnie dodawać swoje lokale do mapy w aplikacji Blinkee. Służy do tego prosty formularz internetowy zamieszczony na stronie w zakładce „Dla restauracji”.

Akcja dotyczy Warszawy, ale po okresie testowym będzie rozszerzana na kolejne miasta. Restauratorzy mogą też zgłaszać się do blinkee.city w celu bezpłatnego przetestowania dostaw z użyciem elektrycznych skuterów i hulajnóg. Warto zaznaczyć, że poruszanie się na elektrycznych hulajnogach nie wymaga posiadania prawo jazdy i jest dostępne dla każdej osoby, która ukończyła 18 lat.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Fanex partnerem gastronomicznym Suntago

Fanex, lider w produkcji sosów dla branży HoReCa, nawiązał współpracę z Suntago Wodny Świat, największym zadaszonym parkiem wodnym w Europie. W ramach umowy koncepty gastronomiczne zlokalizowane na terenie parku, będą korzystać z sosów, przypraw oraz dodatków wytwarzanych przez Fanex.

CZYSTA WYDAJNOŚĆ

Wygodne, wielofunkcyjne, ale przede wszystkim wydajne i oszczędne w eksploatacji - takie powinny być zmywarki na restauracyjnym zapleczu. Jak wybrać te najlepsze z bogatej oferty producentów? W zależności od potrzeb lokalu, jego wielkości i natężenia ruchu mamy wiele możliwości do wyboru.

Niezbędne wyposażenie restauracji

Decydując się na otwarcie lub doposażenie restauracji, właściciel i inwestor stają przed wieloma wyborami, również tymi dotyczącymi sprzętu. Kupować czy wynająć? Na co postawić?

Nowa rola szaf chłodniczych

Chłodzenie jest jedną z najlepszych technik przedłużania świeżości i trwałości produktów spożywczych i dań gotowych. Profesjonalne szafy chłodnicze są nie tylko niezbędną częścią wyposażenia zaplecza gastronomicznego, ale teraz mają szansę stać się również ważnym elementem frontu restauracji.

Systemy POS - przegląd ofert

Każdy lokal gastronomiczny ewoluuje, w zależności od potrzeb rynku rozrasta się lub kurczy, zmienia układ sali, menu, niekiedy całą koncepcję. System POS też nie jest na zawsze. Reorganizując pracę i wprowadzając nowe pomysły, warto pomyśleć, czy nie jest to odpowiedni czas na zmianę oprogramowania.

PLENEROWO I WYGODNIE

W sezonie wiosennym i letnim większość przyjęć i imprez przenosi się na zewnątrz. Ogrody, ogródki to najlepsza sceneria do dobrej zabawy. Jak zadbać nie tylko o odpowiednią atmosferę, ale też o komfort gości, właściwą oprawę i dobrać odpowiednią zastawę?

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej