x

Głodni? Skorzystajcie z menu festiwalu Delivery Week

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    04.12.2020

Druga edycja Delivery Week wystartowała 17 listopada i potrwa do odwołania. Jakie menu przygotowały warszawska Bottega Napoli, katowicka BistrOficyna, wrocławska Hala - bistro monko, Albertina w Krakowie i Stare Kino w Łodzi?

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
W cenie 39 złotych czeka na was 2-daniowe menu. Nowością drugiej odsłony Delivery Week są restauracje uczestniczące w Fine Dining Week – za menu zapłacimy 59 zł. Wejdźcie na deliveryweek.pl i sprawdźcie, z których miejsc na kulinarnej mapie Polski warto zamówić obiad lub kolację. Oto nasze subiektywne propozycje.

Warszawa – Bottega Napoli
Jeśli chcecie spróbować prawdziwej, neapolitańskiej pizzy, zrobionej przez włoskiego pizzaiolo Fabiano, wybierzcie warszawską Bottegę Napoli. W ramach Delivery Week restauracja przygotowała dwa rodzaje pizzy. W wersji wege to Margherita z sosem pomidorowym, oliwą extra virgin z cliento, mozzarellą i bazylią. Wersja mięsna to Diavola z sosem pomidorowym, mozzarellą i salami „spianata calabrese” pikàtne.
W ramach przystawki Bottega Napoli serwuje Arancino Della bottega, czyli słynną ryżową kulkę z mozzarellą, smażoną na głębokim tłuszczu. Do każdego zamówienia restauracja dołącza w prezencie słodki bestseller - Cannolo.

Wrocław: Hala - bistro monko
Nie ma nic lepszego na duży głód jak solidna bagieta z Hali - bistro monko. Szef kuchni przygotował dwa rodzaje
Wrocław, Hala - bistro monko. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wrocław, Hala - bistro monko. Zdjęcie: materiały prasowe.
kanapek - z wołowiną dla mięsożercow i z jackfruitem dla wegan. Obie wersje bagietek podawane są w  korzenno-kawowym sosie z kolorowym coleslawem, piklami i własnym majonezem.
W ramach przystawki czeka na was hummus w słoiku z suszonymi pomidorami, rukolą, sosem sezamowym i zatharem z dodatkiem kawy monko.

Kraków – Albertina
To właśnie tu zamówicie ossobuco z jelenia z kopytkami, czerwoną kapustą i sosem demi glace. Jeśli nie jesteście
Kraków – Albertina. Zdjęcie: materiały prasowe.
Kraków – Albertina. Zdjęcie: materiały prasowe.
miłośnikami mięsa, możecie zamówić falafel z ciecierzycy podany z pure z dyni, pyzami, pesto z pietruszki i orzechów pinii w sosie z palonych warzyw.
W zestawie otrzymacie jeszcze zupę fasolową z kiełbasą jagnięcą i rydzami lub w opcji wege – krem z kiszonej kapusty.

Łodź – Stare Kino
Marzy wam się kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu z akcentami kuchni międzynarodowej oraz łódzkiej kuchni
Łodź – Stare Kino. Zdjęcie: materiały prasowe.
Łodź – Stare Kino. Zdjęcie: materiały prasowe.
regionalnej – postawcie na Stare Kino. Restauracja przygotowała dwie wersje domowego menu. Opcja mięsna to filet z indyka faszerowany warzywami i boczkiem z  kaszą pęczak i grillowanymi warzywami. Menu wege to makaron linguine z pesto, pomidorkami cherry, rukolą i parmezanem.
W każdym zestawie znajdziecie również wyśmienity krem z dyni z płatkami migdałów.

Katowice – BistrOficyna
W restauracji BistrOficyna do wyboru macie dwa zestawy. Pierwsze danie to parfait z wątróbki z konfiturą z
Katowice – BistrOficyna. Zdjęcie: materiały prasowe.
Katowice – BistrOficyna. Zdjęcie: materiały prasowe.
czerwonej cebuli i grzankami oraz ramen inspirowany Ramenem Ivana Orkina z kurczakiem i bonito.
W menu mięsnym znajdziecie krem z kalafiora na mleku kokosowym oraz burgera ze stekiem z kalafiora w sosie teriyaki, kimchi z liści kalafiora z majonezem wegańskim i limonką.

Prezenty
Do zamówienia realizowanego w ramach Delivery Week, każdy gość otrzyma w prezencie puszkę 0,33l Coca-Coli Zero. Ponadto razem z potwierdzeniem rezerwacji otrzyma unikalnego e-booka „Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI”. Pierwszych 6000 gości przy płatności Blikiem otrzyma 10 zł rabatu na zamówienie. Wszyscy otrzymają dodatkowo kod od innogyGO uprawniający do 15 minutowego przejazdu BMW i3 i odebrania swojego zamówienia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Przeciwko marnowaniu żywności

Makro razem z Federacją Polskich Banków Żywności przekazuje żywność potrzebującym. Makro Polska przekazało do tej pory 3,3 mln kg produktów, dzięki czemu udało się ufundować ponad 6,5 mln posiłków dla osób potrzebujących.

Fine Dining w Plenerze

To nazwa cyklu kolacji organizowanych przez krakowską restaurację Albertina oraz zaproszonych do projektu szefów kuchni. Wśród nich byli między innymi Krzysztof Żurek z restauracji Trzy Rybki, Marcin Sołtys z restauracji Filipa 18 oraz Łukasz Cichy z Białej Róży.

Szef kuchni Marcin Przybysz prowadzi warsztaty kulinarne w restauracji Epoka

Restauracja Epoka w Warszawie na czas zamknięcia przekształciła się w kameralne miejsce spotkań, w którym organizowane są warsztaty kulinarne i kursy wine pairingu. Przewodnikiem w podróży śladami polskiej kuchni jest szef Marcin Przybysz.

Twórcy Restaurant Week zakładają RestaurantClub

Dzięki platformie RestaurantClub można szybko i wygodnie odkrywać oraz rezerwować stoliki w kilkuset najlepszych restauracjach w Polsce.

ZAGRANICZNE WYSTĘPY

Poland National Culinary Team OSSKiC wystąpi na Expo Gast Culinary World Cup 2018 w Luksemburgu. Ogłoszenie składu reprezentacji odbyło się 2 grudnia podczas uroczystej Wigilii OSSiC w hotelu Double Tree by Hilton Warsaw.

Slow Chef Festival na Targu Pietruszkowym

Już 5 czerwca odbędzie się pierwsza odsłona Slow Chef Festival na Targu Pietruszkowym w Krakowie. Od czerwca do października czołowi krakowscy (i nie tylko) szefowie kuchni będą gotować z sezonowych i lokalnych produktów oraz promować to, co w kuchni "dobre, czyste i sprawiedliwe".

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej