x

Głodni? Skorzystajcie z menu festiwalu Delivery Week

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    04.12.2020

Druga edycja Delivery Week wystartowała 17 listopada i potrwa do odwołania. Jakie menu przygotowały warszawska Bottega Napoli, katowicka BistrOficyna, wrocławska Hala - bistro monko, Albertina w Krakowie i Stare Kino w Łodzi?

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
W cenie 39 złotych czeka na was 2-daniowe menu. Nowością drugiej odsłony Delivery Week są restauracje uczestniczące w Fine Dining Week – za menu zapłacimy 59 zł. Wejdźcie na deliveryweek.pl i sprawdźcie, z których miejsc na kulinarnej mapie Polski warto zamówić obiad lub kolację. Oto nasze subiektywne propozycje.

Warszawa – Bottega Napoli
Jeśli chcecie spróbować prawdziwej, neapolitańskiej pizzy, zrobionej przez włoskiego pizzaiolo Fabiano, wybierzcie warszawską Bottegę Napoli. W ramach Delivery Week restauracja przygotowała dwa rodzaje pizzy. W wersji wege to Margherita z sosem pomidorowym, oliwą extra virgin z cliento, mozzarellą i bazylią. Wersja mięsna to Diavola z sosem pomidorowym, mozzarellą i salami „spianata calabrese” pikàtne.
W ramach przystawki Bottega Napoli serwuje Arancino Della bottega, czyli słynną ryżową kulkę z mozzarellą, smażoną na głębokim tłuszczu. Do każdego zamówienia restauracja dołącza w prezencie słodki bestseller - Cannolo.

Wrocław: Hala - bistro monko
Nie ma nic lepszego na duży głód jak solidna bagieta z Hali - bistro monko. Szef kuchni przygotował dwa rodzaje
Wrocław, Hala - bistro monko. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wrocław, Hala - bistro monko. Zdjęcie: materiały prasowe.
kanapek - z wołowiną dla mięsożercow i z jackfruitem dla wegan. Obie wersje bagietek podawane są w  korzenno-kawowym sosie z kolorowym coleslawem, piklami i własnym majonezem.
W ramach przystawki czeka na was hummus w słoiku z suszonymi pomidorami, rukolą, sosem sezamowym i zatharem z dodatkiem kawy monko.

Kraków – Albertina
To właśnie tu zamówicie ossobuco z jelenia z kopytkami, czerwoną kapustą i sosem demi glace. Jeśli nie jesteście
Kraków – Albertina. Zdjęcie: materiały prasowe.
Kraków – Albertina. Zdjęcie: materiały prasowe.
miłośnikami mięsa, możecie zamówić falafel z ciecierzycy podany z pure z dyni, pyzami, pesto z pietruszki i orzechów pinii w sosie z palonych warzyw.
W zestawie otrzymacie jeszcze zupę fasolową z kiełbasą jagnięcą i rydzami lub w opcji wege – krem z kiszonej kapusty.

Łodź – Stare Kino
Marzy wam się kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu z akcentami kuchni międzynarodowej oraz łódzkiej kuchni
Łodź – Stare Kino. Zdjęcie: materiały prasowe.
Łodź – Stare Kino. Zdjęcie: materiały prasowe.
regionalnej – postawcie na Stare Kino. Restauracja przygotowała dwie wersje domowego menu. Opcja mięsna to filet z indyka faszerowany warzywami i boczkiem z  kaszą pęczak i grillowanymi warzywami. Menu wege to makaron linguine z pesto, pomidorkami cherry, rukolą i parmezanem.
W każdym zestawie znajdziecie również wyśmienity krem z dyni z płatkami migdałów.

Katowice – BistrOficyna
W restauracji BistrOficyna do wyboru macie dwa zestawy. Pierwsze danie to parfait z wątróbki z konfiturą z
Katowice – BistrOficyna. Zdjęcie: materiały prasowe.
Katowice – BistrOficyna. Zdjęcie: materiały prasowe.
czerwonej cebuli i grzankami oraz ramen inspirowany Ramenem Ivana Orkina z kurczakiem i bonito.
W menu mięsnym znajdziecie krem z kalafiora na mleku kokosowym oraz burgera ze stekiem z kalafiora w sosie teriyaki, kimchi z liści kalafiora z majonezem wegańskim i limonką.

Prezenty
Do zamówienia realizowanego w ramach Delivery Week, każdy gość otrzyma w prezencie puszkę 0,33l Coca-Coli Zero. Ponadto razem z potwierdzeniem rezerwacji otrzyma unikalnego e-booka „Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI”. Pierwszych 6000 gości przy płatności Blikiem otrzyma 10 zł rabatu na zamówienie. Wszyscy otrzymają dodatkowo kod od innogyGO uprawniający do 15 minutowego przejazdu BMW i3 i odebrania swojego zamówienia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kolejny Fine Dining Week już w listopadzie

Festiwal Fine Dining Week powraca. Między 17 listopada a 5 grudnia po raz kolejny spróbujemy potraw z najlepszych restauracji w Polsce. W imprezie weźmie udział 70 lokali z całego kraju. Najbliższa edycja odbędzie się pod hasłem #NowyFineDining.

XIV edycja konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej

Finał zostanie rozegrany 21 listopada w Poznaniu, a laureat konkursu otrzyma w nagrodę staż w restauracji z gwiazdką Michelina. Tematem tegorocznej edycji jest danie główne z indyka z podrobami drobiowymi i dowolnym produktem Knorr Professional (redukcja, marynaty, primerby, esencje bulionów).

Polska - największy sad w Europie!

Trzy czwarte Polaków słyszało, że nasz kraj jest największym producentem jabłek w Europie. Ale tylko co piąty z nas wie, że produkujemy aż 3 miliony ton jabłek rocznie - ilość, którą można wypełnić 240 tysięcy TIR-ów! Dlatego jabłko będzie motywem przewodnim kampanii promującej Polskę.

KULINARNY TRANSATLANTYK

Zbliża się VII edycja wydarzenia - odbędzie się już w dniach 15-19 lipca w Łodzi. Kino Kulinarne na Transatlantyku to dokumenty i filmy fabularne o tematyce okołokulinarnej - przedstawiające sylwetki szefów kuchni, ale też odsłaniające kulisy produkcji żywności oraz wina.

Festiwal Grilla 2021 w Czeladzi - było pysznie!

Prawie 2 tony produktów bazowych do przygotowania grillowanych potraw, blisko tysiąc gości, ponad 600 wydanych dań - to bilans Festiwalu Grilla 2021, który odbył się 19 czerwca na terenie kompleksu Pałacu Term Saturna w Czeladzi.

Letnia trasa Prymat Mega Food Truck

Prymat po raz kolejny rusza w letnią trasę ze swoim Mega Food Truckiem. Tego lata będzie można spotkać kulinarną ekipę w plenerze, gdzie amatorzy dobrego jedzenia będą mieli okazję zobaczyć Prymat w zupełnie nowej odsłonie!

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej