x

Tip dla załogi: El Popo, Chianti, Santorini i Meltemi premiują pracowników

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    03.12.2020

7 grudnia (poniedziałek) w restauracjach El Popo, Chianti, Santorini i Meltemi odbędzie się akcja "Tip dla załogi". 100 % otrzymanego dochodu z zamówień tego dnia zostanie przekazane na dodatkową premię mikołajkową dla wszystkich pracowników restauracji.

W związku z trwającą na całym świecie pandemią i wprowadzonymi obostrzeniami na terenie naszego kraju, wszystkie lokale gastronomiczne mogą prowadzić działalność przygotowując jedynie dania na wynos. Ograniczenie to wpływa w znacznym stopniu na możliwość przekazania obsłudze napiwku, który od lat jest integralną częścią wizyt w lokalach gastronomicznych. Zadowoleni z obsługi goście mogą w ten sposób gratyfikować załogę Restauracji. Obecnie jest to niemożliwe.

Mikołajowy tip dla załogi
Właściciele Kręgliccy. Restauracje i catering, w odpowiedzi na bieżącą sytuację w branży gastronomicznej podjęli decyzję o zorganizowaniu mikołajkowej akcji „Tip dla załogi”. 7 grudnia (poniedziałek) całkowity dochód ze sprzedaży dań w Restauracjach El Popo, Chianti, Santorini oraz Meltemi zostanie przekazany wszystkim pracownikom w formie dodatkowej jednorazowej premii.

Do wzięcia udziału w przedsięwzięciu zachęceni zostaną wszyscy goście Restauracji. Akcji towarzyszyć będzie kampania reklamowa, prowadzona w mediach społecznościowych partnerów oraz wszystkich podmiotów działających w ramach Kręgliccy. Restauracje i catering. Partnerami projektu są portale delivery. Room service oraz Royal Menu tego dnia w ramach wsparcia projektu, zrezygnują z pobierania prowizji od zamówień. Natomiast za każde zamówienie za pośrednictwem Uber Eats, firma obiecała przeznaczyć dodatkowe środki finansowe na wsparcie akcji. Projekt wspiera również platforma pyszne.pl.




Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Targi World of Coffee 2022 [RELACJA]

Gwatemalska kawa, wsparcie dla Ukrainy, studnie dla Afryki i Mistrzostwa Świata Baristów z polskim akcentem - oto czym żyły targi World of Coffee, które odbyły się pod koniec czerwca w Mediolanie. Najważniejsze wydarzenie branży kawowej odwiedziła rekordowa liczba ponad 11000 osób z całego świata.

XXI Madrid Fusion w styczniu 2023 roku

XXI edycja światowego kongresu gastronomicznego Madrid Fusion odbędzie się 23 - 25 stycznia w 2023 roku.

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, twórca sieci hoteli Gołębiewski

Nie żyje Tadeusz Gołębiewski, założyciel sieci hoteli Gołębiewski oraz fabryki cukierniczej Tago. Zmarł 21 czerwca - poinformowała Agnieszka Gawińska, odpowiedzialna za kontakty z mediami w firmie Tago.

Start Akademii Mistrzów Smaku By Belvedere. Znani szefowie kuchni w ekipie trenerów

Najlepsi szefowie kuchni z całej Polski będą szkolić młodych kucharzy kształcących się na kierunkach gastronomicznych. Wśród trenerów Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere znaleźli się m.in. Adam Chrząstowski, Michał Iwaniuk, Ernest Jagodziński czy Tomasz Łagowski.

Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club - laureatami nagród AIG PRIX 2022

Podczas uroczystej gali w warszawskim Hotelu Raffles Europejski wręczono nagrody AIG PRIX przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce. Tegoroczni laureaci to Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club.

Konkurs "Czas na rybę!" - jest o co walczyć!

Laureaci trzech pierwszych miejsc ogólnopolskiego konkursu kulinarnego "Czas na rybę!" pojadą na wycieczkę do Włoch, do fabryki pieców UNOX w Padwie. Natomiast trzy najlepsze drużyny w rywalizacji uczniów szkół gastronomicznych wezmą udział w warsztatach kulinarnych z wykorzystaniem pieców UNOX.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej