x

Tip dla załogi: El Popo, Chianti, Santorini i Meltemi premiują pracowników

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    03.12.2020

7 grudnia (poniedziałek) w restauracjach El Popo, Chianti, Santorini i Meltemi odbędzie się akcja "Tip dla załogi". 100 % otrzymanego dochodu z zamówień tego dnia zostanie przekazane na dodatkową premię mikołajkową dla wszystkich pracowników restauracji.

W związku z trwającą na całym świecie pandemią i wprowadzonymi obostrzeniami na terenie naszego kraju, wszystkie lokale gastronomiczne mogą prowadzić działalność przygotowując jedynie dania na wynos. Ograniczenie to wpływa w znacznym stopniu na możliwość przekazania obsłudze napiwku, który od lat jest integralną częścią wizyt w lokalach gastronomicznych. Zadowoleni z obsługi goście mogą w ten sposób gratyfikować załogę Restauracji. Obecnie jest to niemożliwe.

Mikołajowy tip dla załogi
Właściciele Kręgliccy. Restauracje i catering, w odpowiedzi na bieżącą sytuację w branży gastronomicznej podjęli decyzję o zorganizowaniu mikołajkowej akcji „Tip dla załogi”. 7 grudnia (poniedziałek) całkowity dochód ze sprzedaży dań w Restauracjach El Popo, Chianti, Santorini oraz Meltemi zostanie przekazany wszystkim pracownikom w formie dodatkowej jednorazowej premii.

Do wzięcia udziału w przedsięwzięciu zachęceni zostaną wszyscy goście Restauracji. Akcji towarzyszyć będzie kampania reklamowa, prowadzona w mediach społecznościowych partnerów oraz wszystkich podmiotów działających w ramach Kręgliccy. Restauracje i catering. Partnerami projektu są portale delivery. Room service oraz Royal Menu tego dnia w ramach wsparcia projektu, zrezygnują z pobierania prowizji od zamówień. Natomiast za każde zamówienie za pośrednictwem Uber Eats, firma obiecała przeznaczyć dodatkowe środki finansowe na wsparcie akcji. Projekt wspiera również platforma pyszne.pl.




Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Świąteczny Stół Pajacyka - restauratorzy mogą pomóc i otrzymać wsparcie

4 grudnia odbędzie się "Świąteczny Stół Pajacyka" - tego dnia właściciele lokali gastronomicznych przekazują 10% dziennego obrotu na rzecz osób potrzebujących wsparcia żywnościowego. Jak włączyć się do akcji pomimo restrykcji epidemicznych?

Nagroda dla najlepszej szefowej kuchni

Clare Smyth, szefowa kuchni i właścicielka restauracji Core by Clare Smyth w Londynie, otrzymała tytuł elit® Vodka World’s Best Female Chef Award 2018 by The World's 50 Best Restaurants.

KULINARNY PUCHAR POLSKI 2017 - LISTA OBOWIĄZKOWA

Wydarzenie odbędzie się w dniach 26-27 września w Poznaniu podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel. Przedstawiamy kolejne szczegóły.

WHISKY NAD BAŁTYKIEM

W dniach 26-27 sierpnia 2017 r. w Jastrzębiej Górze odbyła się IV edycja Festiwalu Whisky Jastrzębia Góra. Wydarzenie odwiedziło niespełna 7000 gości - zarówno miłośników whisky, jak i osób, które rozpoczynają przygodę z tym szlachetnym trunkiem.

"Gościnność od kuchni" z nagrodą Gourmand World Cookbook Awards 2021

"Gościnność od kuchni" Adama Chrząstowskiego, Patrycji Siwiec i Adama Pawłowskiego zdobyła pierwsze miejsce Gourmand World Cookbook Awards 2021 w kategorii "Najlepsza książka o tematyce gastronomicznej w regionie Europy Środkowo Wschodniej".

Targi EuroGastro i WorldHotel 2018 za nami

22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11.Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel w dniach 21-23 marca odwiedziło 19 117 osób.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej