x

Restauracja Weranda Family otwiera sklep online

Kategoria: Koronawirus - Aktualności    02.12.2020

Restauracja Weranda Family nie poddaje się kryzysowi i uruchamia kolejne koncepty, by przetrwać. Oprócz sklepu internetowego to także vouchery i oferta cateringowa typu door-to-door.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
– Weranda Family tworzona jest przez ludzi, i to ludzie są w tej firmie najważniejsi. Staramy się zachować jak najwięcej miejsc pracy i przetrwać do okresu letniego, dlatego szukamy co chwilę nowych rozwiązań dla naszej marki. Wszystkie pomysły omawiamy i realizujemy wspólnie, z całym zespołem. Nie poddajemy się. Póki walczymy, to czujemy się wygranymi – mówi Jan Poniński, CEO Weranda Family.

Weranda Family, z ponad 20-letnim doświadczeniem na rynku gastronomicznym, w czasie pierwszego lockdownu stworzyła nowy brand z oryginalną włoską pizzą na wynos - Irmina’s Pizza. Przy kolejnym lockdownie drużyna Werandy uruchomiła kolejny koncept, aby wyjść naprzeciw oczekiwaniom swoich gości w czasie, gdy restauracje są zamknięte – Weranda Delivery.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Na specjalnie stworzonej stronie internetowej werandanawynos.pl powstał sklep internetowy, w którym można zamówić naturalne i domowe przetwory z dostawą na terenie całej Polski. Są to m. in konfitury w najróżniejszych smakach, słynny sos vinaigrette, miody, czekolady i wina, a oferta sklepu delikatesowego będzie się jeszcze powiększać. Dostępne są także gotowe zestawy zapakowane na prezent oraz specjalne vouchery do zrealizowania w rezydencji Weranda Home pod Poznaniem czy np. na warsztaty kulinarne organizowane online.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Przez stronę internetową można też zamówić do domu lub biura jedzenie z restauracji Weranda w Poznaniu. Menu opiera się nie tylko na sałatach czy burgerach w kilkunastu wersjach, ale także na zdrowych pozycjach polskiej kuchni. Nowością są dania obiadowe w słoikach o przedłużonym terminie ważności dzięki naturalnej metodzie pasteryzacji.

Firma oferuje również w Poznaniu usługę cateringową typu door-to-door, czyli organizację wszelkiego rodzaju przyjęć (urodziny, rocznice, święta, kolacje biznesowe czy babyshower). Jest to usługa kompleksowa – od stworzenia indywidualnego menu, przez dostarczenie jedzenia pod wskazany adres, aż po zapewnienie serwisu czy dodatkowych elementów dekoracyjnych i zaproszeń.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Współwłaściciel Luis Mexicantina: poluzowanie zakazów okazało się głupotą, za którą wszyscy musimy płacić

Pożegnaliśmy najtrudniejszy od dekad rok, ale nadchodzące miesiące mogą nie przynieść szybkiej poprawy sytuacji w gastronomii. - Poluzowanie obostrzeń okazało się głupotą, za którą wszyscy musimy płacić - komentuje trójmiejski restaurator Oskar Kubicki.

Pełną Parą: Mamy szczęście do ludzi

Jak Pełną Parą dostosowały się do nowej rzeczywistości? O tym jak ważne, jest otaczanie się odpowiednimi ludźmi w gastronomii rozmawiamy z Agatą Czyż i Ewą Kołatkowską, właścicielkami trzech restauracji Pełną Parą w Warszawie.

Delivery Week - wsparcie restauracji w trudnym czasie

Ponad 12 tysięcy gości wzięło udział w pionierskim festiwalu Delivery Week, w który zaangażowało się około 150 restauracji z całej Polski. Przygotowano ponad 25 tysięcy dań festiwalowych, dzięki czemu do walczących o przetrwanie lokali gastronomicznych trafiło prawie 500 tysięcy złotych.

KFC, Pizza Hut, Burger King i kawiarnie Starbucks ponownie otwarte w całej Polsce

Spółka AmRest zarządzająca siecią restauracji KFC, Pizza Hut, Burger King oraz kawiarni Starbucks otworzyła ponownie dla gości ponad 550 lokali w całym kraju. Oczywiście, z zachowaniem zasad higieny i bezpieczeństwa obowiązujących w czasie pandemii.

Apel o wsparcie branży gastronomicznej

Poznaj postulaty i petycję Grupy Warszawa i przyłącz się do akcji!

Brita Polska dołącza do #hotgastrochallenge

Aby wesprzeć lokalnych restauratorów w trudnym czasie pandemii, BRITA Polska zaangażowała się w działania #hotgastrochallenge, #jedzlokalnie, #pijloklanie. Firma zamawia posiłki regeneracyjne dla stacjonarnych pracowników w okolicznych restauracjach.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej