x

Już czynne Crowne Plaza Warsaw - The HUB i Holiday Inn Express Warsaw - The HUB

Kategoria: Miejsca    30.11.2020

W nowoczesnym budynku The Warsaw HUB przy Rondzie Daszyńskiego czynne są już dwa hotele - Crowne Plaza Warsaw i Holiday Inn Express Warsaw. Pierwsza marka debiutuje w Polsce.

Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Oba brandy należą do IHG® Hotels & Resorts, jednej z wiodących firm hotelarskich na świecie. Prowadzi ona w Polsce 13 hoteli pod markami: InterContinental, Holiday Inn, Holiday Inn Express i Hotelem Indigo oraz wchodzącą właśnie na rynek Crowne Plaza. W przygotowaniu są kolejne 22 hotele, z których większość ma zostać otwarta do 2022 r.
Oba nowe stołeczne hotele oddalone są 15 minut jazdy samochodem od warszawskiego lotniska Chopina, a najbliższa stacja metra – Rondo Daszyńskiego – znajduje się przy obiekcie i jest z nim połączona bezpośrednim, nowoczesnym przejściem podziemnym.

Crowne Plaza Warsaw – The HUB
Apartament w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Apartament w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Debiutująca w Polsce sieć Crowne Plaza to jedna z największych na świecie marek hotelowych typu upscale, stworzonych z myślą o osobach podróżujących biznesowo. Obiekt w Warszawie posiada 212 eleganckich pokoi i apartamentów z nowoczesnym designem oraz przestrzeń do pracy i relaksu – od kameralnych sal konferencyjnych po spektakularną salę balową. Centrum konferencyjne może pomieścić 700 osób i oferuje 30 sal konferencyjnych. Każda z nich urządzona jest w innym stylu, znajdziemy w nich m.in. przytulne meble, ściany z odkrytą cegłą, drewnem i jasnym oświetleniem.
Dzięki programowi IHG Meet With Confidence goście mają możliwość rezerwowania spotkań i imprez z możliwością bezkosztowej anulacji. Ceny za standardowy pokój w Crowne Plaza Warsaw - The HUB zaczynają się od 280 zł za noc.

Holiday Inn Express Warsaw – The HUB
W tym samym budynku mieści się także Holiday Inn Express ® Warsaw – The HUB, obiekt zaprojektowany z myślą o tych podróżujących, którzy cenią sobie proste i inteligentne rozwiązania podczas podróży.
Lobby Holiday Inn Express Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Lobby Holiday Inn Express Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Hotel liczy 218 klimatyzowanych pokoi z zasłonami typu black-out i elastycznym stanowiskiem pracy. W cenę pobytu zawsze wliczone jest śniadanie Express StartTM, z rozbudowanym wyborem ciepłych i zimnych dań śniadaniowych.
Ceny za standardowy pokój w Holiday Inn Express Warsaw – The HUB zaczynają się od 200 zł za noc.

Gastronomia
Hotelowi goście będą mieli na miejscu dostęp do restauracji i dwóch barów. Nad ich menu czuwa szef kuchni Paweł Suchenek.
Signature Bar w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Signature Bar w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Signature Bar – z oknami od podłogi aż po sufit – znajduje się w lobby i czynny jest cały dzień. Duża ilość naturalnego światła, biały marmurowy blat baru i ciemnozielone aksamitne meble w połączeniu z jasnym, dębowym drewnem na ścianach oferują gościom stylową przestrzeń do wypicia drinka po pracy. Serwowane w barze dania śniadaniowe i obiadowe oparte są na lokalnych produktach. Znajdują się wśród nich m.in. szakszuka ze szpinakiem i pitą, tosty z awokado i tapenadą z jarmużu czy bowl z krewetkami z izraelskim kuskusem.
Restauracja Nova Wola w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Restauracja Nova Wola w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Hotelowa restauracja Nova Wola proponuje nowoczesne podejście do tradycyjnej polskiej kuchni, wykorzystując wysokiej jakości składniki pochodzące od polskich dostawców.
Na 21. piętrze znajduje się natomiast skybar The Roof z widokiem na panoramę miasta. Dzięki tarasowi na zewnątrz, światowej klasy barmanom i wyjątkowej lokalizacji, The Roof może być świetnym miejscem na spotkanie z przyjaciółmi lub imprezę firmową.

Więcej o hotelowej gastronomii w wywiadzie z Pawłem Suchenkiem.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Bartosz Lisek ponownie otwiera Lokal na Rybę. W menu m. in. ... bawimordki

Zamknięty w kwietniu 2022 roku Lokal na Rybę Bartosza Liska wystartuje ponownie w swojej dawnej lokalizacji na początku grudnia. Wnętrze przechodzi właśnie gruntowny remont.

Jedyny taki McDonald's w Polsce. Lokal opakowany w wełniane ubranko

Restauracja McDonald's w Ustroniu została przyodziana... w wełniany kubrak. Oryginalne "opakowanie" budynku lokalu to część kampanii, która promuje zimową, sezonową ofertę Burger Drwala. Jej premiera rusza 23 listopada.

The Complex w Warszawie - miks smaków i rozrywki

The Complex to kulinarno-rozrywkowe serce multibrandowego obiektu Louvre Hotels Group w Warszawie. Przestrzeń pełną smaków i wydarzeń współtworzą trzy koncepty gastronomiczne.

Sposób na kryzys? Morski Zając - restauracja latem, palarnia kawy poza sezonem

Niektórzy restauratorzy zamiast utyskiwać na wojnę i szalejącą inflację, dywersyfikują ryzyko, przekształcając swój koncept. Morski Zając z Kuźnicy, dotąd miejsce całoroczne, w tym roku zamyka się na zimę, by skupić się na drugim biznesie - palarni kawy.

Pomysł na kryzys według Koko & Roy - delikatesy zamiast bistro

Pandemia, wojna, inflacja... Są restauratorzy, którzy się nie poddają kryzysom, a zamiast narzekać wymyślają kolejne sposoby na dywersyfikowanie lub zmianę swojego biznesu. Bistro Koko & Roy przekształciło się w delikatesy. O zmianie rozmawiamy z Anną Sytą, właścicielką biznesu.

Tauzen Pizza w miejsce Cyrulika Śląskiego - zmiana konceptu sposobem na kryzys

Dawna katowicka kawiarnia Cyrulik Śląski przeobraziła się w pizzerię inspirowaną Nowym Jorkiem. Radykalna zmiana to pomysł na radzenie sobie ze skutkami pandemii i inflacją. O tym, czy pizza sprawdza się lepiej niż kawa i ciastko rozmawiamy z Efremem Brolem, właścicielem Tauzen Pizzy.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej