x

Już czynne Crowne Plaza Warsaw - The HUB i Holiday Inn Express Warsaw - The HUB

Kategoria: Miejsca    30.11.2020

W nowoczesnym budynku The Warsaw HUB przy Rondzie Daszyńskiego czynne są już dwa hotele - Crowne Plaza Warsaw i Holiday Inn Express Warsaw. Pierwsza marka debiutuje w Polsce.

Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Oba brandy należą do IHG® Hotels & Resorts, jednej z wiodących firm hotelarskich na świecie. Prowadzi ona w Polsce 13 hoteli pod markami: InterContinental, Holiday Inn, Holiday Inn Express i Hotelem Indigo oraz wchodzącą właśnie na rynek Crowne Plaza. W przygotowaniu są kolejne 22 hotele, z których większość ma zostać otwarta do 2022 r.
Oba nowe stołeczne hotele oddalone są 15 minut jazdy samochodem od warszawskiego lotniska Chopina, a najbliższa stacja metra – Rondo Daszyńskiego – znajduje się przy obiekcie i jest z nim połączona bezpośrednim, nowoczesnym przejściem podziemnym.

Crowne Plaza Warsaw – The HUB
Apartament w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Apartament w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Debiutująca w Polsce sieć Crowne Plaza to jedna z największych na świecie marek hotelowych typu upscale, stworzonych z myślą o osobach podróżujących biznesowo. Obiekt w Warszawie posiada 212 eleganckich pokoi i apartamentów z nowoczesnym designem oraz przestrzeń do pracy i relaksu – od kameralnych sal konferencyjnych po spektakularną salę balową. Centrum konferencyjne może pomieścić 700 osób i oferuje 30 sal konferencyjnych. Każda z nich urządzona jest w innym stylu, znajdziemy w nich m.in. przytulne meble, ściany z odkrytą cegłą, drewnem i jasnym oświetleniem.
Dzięki programowi IHG Meet With Confidence goście mają możliwość rezerwowania spotkań i imprez z możliwością bezkosztowej anulacji. Ceny za standardowy pokój w Crowne Plaza Warsaw - The HUB zaczynają się od 280 zł za noc.

Holiday Inn Express Warsaw – The HUB
W tym samym budynku mieści się także Holiday Inn Express ® Warsaw – The HUB, obiekt zaprojektowany z myślą o tych podróżujących, którzy cenią sobie proste i inteligentne rozwiązania podczas podróży.
Lobby Holiday Inn Express Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Lobby Holiday Inn Express Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Hotel liczy 218 klimatyzowanych pokoi z zasłonami typu black-out i elastycznym stanowiskiem pracy. W cenę pobytu zawsze wliczone jest śniadanie Express StartTM, z rozbudowanym wyborem ciepłych i zimnych dań śniadaniowych.
Ceny za standardowy pokój w Holiday Inn Express Warsaw – The HUB zaczynają się od 200 zł za noc.

Gastronomia
Hotelowi goście będą mieli na miejscu dostęp do restauracji i dwóch barów. Nad ich menu czuwa szef kuchni Paweł Suchenek.
Signature Bar w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Signature Bar w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Signature Bar – z oknami od podłogi aż po sufit – znajduje się w lobby i czynny jest cały dzień. Duża ilość naturalnego światła, biały marmurowy blat baru i ciemnozielone aksamitne meble w połączeniu z jasnym, dębowym drewnem na ścianach oferują gościom stylową przestrzeń do wypicia drinka po pracy. Serwowane w barze dania śniadaniowe i obiadowe oparte są na lokalnych produktach. Znajdują się wśród nich m.in. szakszuka ze szpinakiem i pitą, tosty z awokado i tapenadą z jarmużu czy bowl z krewetkami z izraelskim kuskusem.
Restauracja Nova Wola w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Restauracja Nova Wola w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Hotelowa restauracja Nova Wola proponuje nowoczesne podejście do tradycyjnej polskiej kuchni, wykorzystując wysokiej jakości składniki pochodzące od polskich dostawców.
Na 21. piętrze znajduje się natomiast skybar The Roof z widokiem na panoramę miasta. Dzięki tarasowi na zewnątrz, światowej klasy barmanom i wyjątkowej lokalizacji, The Roof może być świetnym miejscem na spotkanie z przyjaciółmi lub imprezę firmową.

Więcej o hotelowej gastronomii w wywiadzie z Pawłem Suchenkiem.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Restauracja Tarasowa we Wrocławiu z Katarzyną Daniłowicz jako executive chefem

W odnowionej wrocławskiej Hali Stulecia otworzyła się restauracja Tarasowa, nawiązująca do historii Wrocławia i czerpiąca inspiracje z dawnych książek kucharskich. Za koncepcję kulinarną miejsca odpowiada Katarzyna Daniłowicz.

Restauracja Nine's Roberta Lewandowskiego uruchomiła sklepik z gadżetami online

NINE's Restaurant & Sports Bar Roberta Lewandowskiego ma w ofercie nie tylko dania i napoje, ale także gadżety, które są gratką dla fanów sportu. Na prośby gości sprzedaż, dotąd odbywająca się tylko stacjonarnie w restauracji w Browarach Warszawskich, teraz ruszyła także online sklepiku NINE's Shop.

Cztery Pory Roku z Poznania - restauracja z najlepszym daniem głównym według gości Restaurant Week [WYWIAD]

Goście ostatniej edycji festiwalu Restaurant Week uznali, że najlepsze danie główne w Polsce przygotowała restauracja Cztery Pory Roku z Poznania. Za tym sukcesem stoi szef kuchni Maciej Małgowski, z którym rozmawiamy o menu lokalu.

Euskadi jako pierwszy lokal w Polsce z prestiżowym certyfikatem Restaurants from Spain

Krakowska restauracja Euskadi jako pierwsza w Polsce została uhonorowana przez hiszpańskie władze certyfikatem Restaurants from Spain. To międzynarodowy znak jakości wyróżniający te lokale poza Hiszpanią, które oferują autentycznie hiszpańską kuchnię i produkty wysokiej jakości.

Thai Wok w warszawskim Wola Parku - wizytówka nowego stylu sieci

Serwująca kuchnię tajska sieć Thai Wok realizuje swoje plany inwestycyjne i otwiera kolejną restaurację, tym razem w centrum handlowym Wola Park w Warszawie. To pierwszy lokal sieci w zupełnie nowym designie, który marka będzie wdrażać w innych otwierających się placówkach.

MOXO w Fabryce Norblina - otwarcie w IV kwartale 2022 roku

MOXO w XIX-wiecznym budynku Hali Odlewni na ternie Fabryki Norblina ma być połączeniem restauracji i klubu muzycznego. Koncept, którego twórcami są Tomik Grewiński i Bertrand Jasiński z Amvox International, wystartuje w IV kwartale 2022 roku. Trwa właśnie konkurs na szefa kuchni lokalu.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej