x

Już czynne Crowne Plaza Warsaw - The HUB i Holiday Inn Express Warsaw - The HUB

Kategoria: Miejsca    30.11.2020

W nowoczesnym budynku The Warsaw HUB przy Rondzie Daszyńskiego czynne są już dwa hotele - Crowne Plaza Warsaw i Holiday Inn Express Warsaw. Pierwsza marka debiutuje w Polsce.

Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Oba brandy należą do IHG® Hotels & Resorts, jednej z wiodących firm hotelarskich na świecie. Prowadzi ona w Polsce 13 hoteli pod markami: InterContinental, Holiday Inn, Holiday Inn Express i Hotelem Indigo oraz wchodzącą właśnie na rynek Crowne Plaza. W przygotowaniu są kolejne 22 hotele, z których większość ma zostać otwarta do 2022 r.
Oba nowe stołeczne hotele oddalone są 15 minut jazdy samochodem od warszawskiego lotniska Chopina, a najbliższa stacja metra – Rondo Daszyńskiego – znajduje się przy obiekcie i jest z nim połączona bezpośrednim, nowoczesnym przejściem podziemnym.

Crowne Plaza Warsaw – The HUB
Apartament w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Apartament w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Debiutująca w Polsce sieć Crowne Plaza to jedna z największych na świecie marek hotelowych typu upscale, stworzonych z myślą o osobach podróżujących biznesowo. Obiekt w Warszawie posiada 212 eleganckich pokoi i apartamentów z nowoczesnym designem oraz przestrzeń do pracy i relaksu – od kameralnych sal konferencyjnych po spektakularną salę balową. Centrum konferencyjne może pomieścić 700 osób i oferuje 30 sal konferencyjnych. Każda z nich urządzona jest w innym stylu, znajdziemy w nich m.in. przytulne meble, ściany z odkrytą cegłą, drewnem i jasnym oświetleniem.
Dzięki programowi IHG Meet With Confidence goście mają możliwość rezerwowania spotkań i imprez z możliwością bezkosztowej anulacji. Ceny za standardowy pokój w Crowne Plaza Warsaw - The HUB zaczynają się od 280 zł za noc.

Holiday Inn Express Warsaw – The HUB
W tym samym budynku mieści się także Holiday Inn Express ® Warsaw – The HUB, obiekt zaprojektowany z myślą o tych podróżujących, którzy cenią sobie proste i inteligentne rozwiązania podczas podróży.
Lobby Holiday Inn Express Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Lobby Holiday Inn Express Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Hotel liczy 218 klimatyzowanych pokoi z zasłonami typu black-out i elastycznym stanowiskiem pracy. W cenę pobytu zawsze wliczone jest śniadanie Express StartTM, z rozbudowanym wyborem ciepłych i zimnych dań śniadaniowych.
Ceny za standardowy pokój w Holiday Inn Express Warsaw – The HUB zaczynają się od 200 zł za noc.

Gastronomia
Hotelowi goście będą mieli na miejscu dostęp do restauracji i dwóch barów. Nad ich menu czuwa szef kuchni Paweł Suchenek.
Signature Bar w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Signature Bar w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Signature Bar – z oknami od podłogi aż po sufit – znajduje się w lobby i czynny jest cały dzień. Duża ilość naturalnego światła, biały marmurowy blat baru i ciemnozielone aksamitne meble w połączeniu z jasnym, dębowym drewnem na ścianach oferują gościom stylową przestrzeń do wypicia drinka po pracy. Serwowane w barze dania śniadaniowe i obiadowe oparte są na lokalnych produktach. Znajdują się wśród nich m.in. szakszuka ze szpinakiem i pitą, tosty z awokado i tapenadą z jarmużu czy bowl z krewetkami z izraelskim kuskusem.
Restauracja Nova Wola w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Restauracja Nova Wola w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Hotelowa restauracja Nova Wola proponuje nowoczesne podejście do tradycyjnej polskiej kuchni, wykorzystując wysokiej jakości składniki pochodzące od polskich dostawców.
Na 21. piętrze znajduje się natomiast skybar The Roof z widokiem na panoramę miasta. Dzięki tarasowi na zewnątrz, światowej klasy barmanom i wyjątkowej lokalizacji, The Roof może być świetnym miejscem na spotkanie z przyjaciółmi lub imprezę firmową.

Więcej o hotelowej gastronomii w wywiadzie z Pawłem Suchenkiem.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Mateusz Gessler otworzy restaurację w Elektrowni Powiśle

Elektrownia Powiśle przyciąga interesujące koncepty - to tu swoją nową restaurację otworzy Mateusz Gessler, znany kucharz i restaurator. Chce w niej serwować dania łączące polską tradycję z orientalnymi inspiracjami.

Marokańska Dar Mounia w Warszawie

W miejscu, gdzie do niedawna mieściła się włoska restauracja Delizia, otworzył swe podwoje elegancki lokal oferujący autentyczną kuchnię marokańską. W maju tego roku, po 6 miesiącach przygotowań, wystartował pod szyldem Dar Mounia.

Max Premium Burgers

Pierwszy w Polsce lokal szwedzkiej sieci Max Premium Burgers otworzył się we wrześniu we wrocławskiej Galerii Dominikańskiej.

Tajski Molam Thai Canteen & Bar w Krakowie

Molam to restauracja tajska, w której nie znajdziecie nic, co zazwyczaj w Polsce kojarzone jest z tym rodzajem kuchni. Nie ma tutaj pad thai, nie ma zielonego lub czerwonego curry z mięsem lub tofu do wyboru, nie ma sajgonek. Co w takim razie jest?

Podwale 25 Kompania Piwna w Warszawie - po remoncie

W czasie lockdownu Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna przeszła metamorfozę. Z myślą o komforcie gości wyremontowano wnętrza i ogródek. W lokalu pojawiły się też nowe meble oraz oświetlenie.

Ratajska Kuchnia i Wino w Poznaniu

Trzeba mieć sporo samozaparcia, by otworzyć nowy lokal w trakcie lockdownu. Nie zabrakło go Tomaszowi Ochmanowiczowi i Kajetanowi Buszewiczowi, którzy 8 maja uruchomili Restaurację Ratajska Kuchnia i Wino.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej