x

Fretnzza - Pizza & Friends otworzyła pierwszy lokal w Poznaniu

Kategoria: Miejsca    27.11.2020

Frentzza - Pizza & Friends to miejsce, w którym można zjeść klasyczną pizzę, ale także wybrać jedną z wielu w 100% roślinnych wersji włoskiego placka. Lokal w Poznaniu jest nastawiony zarówno na obsługę gości, jak i na sprzedaż w kanale delivery.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Powstała w tym roku i należąca do firmy „7 Street Łukasz Błażejewski” marka „Frentzza – Pizza & Friends” po wrześniowym otwarciu lokalu w Płocku, otworzyła w minionym tygodniu kolejny – tym razem w Poznaniu, przy ul. Święty Marcin 63. Pizzeria jest kameralna, liczy 55 mkw powierzchni, pomieści w swoim wnętrzu do 16 osób.
Nastawiona jest zarówno na obsługę gości, jak i na sprzedaż w kanale delivery. Miejsce jest prowadzone przez obecnego franczyzobiorcę „Meet & Fit – Slow Food”, czyli markę należącą także do firmy „7 Street Łukasz Błażejewski”.  

W menu oprócz klasycznych pizz dostępne są wegańskie pozycje, można też stworzyć autorską pizzę z dowolnie wybranych składników. Kwintesencją i wyróżnikiem pizzy Frentzza jest ciasto, którego skład jest tajemnicą handlową. Dodawana jest do niego autorska mieszanka 12 odpowiednio dobranych przypraw.

W planach na najbliższe tygodnie marka ma otwarcie lokalu w warszawskiej dzielnicy Wesoła.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Co zjemy w Heart by Amaro w Zakopanem?

Koncepcja Heart by Amaro w formule bistro to wynik wieloletnich doświadczeń szefa Amaro, jego kulinarnych podróży, pracy, wiedzy i pomysłów, przepisów na ulubione, płynące z serca dania, które dojrzewały przez lata.

Columbus Coffee w poznańskim Starym Browarze

Kawiarnia Columbus Coffee zajęła ponad 120-metrowy lokal w poznańskim Starym Browarze. Marka zapowiada ewolucję sieci.

Po włosku w warszawskim Magari

Warszawski hotel Puro to najnowszy i siódmy z kolei obiekt sieci. Pozostałe znajdują się w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu, Łodzi i Krakowie. Wszystkie miejsca wyróżnia butikowy charakter, piękny design, ale też oferta gastronomiczna.

THE TIME, CONCEPT BY MIELŻYŃSKI

Restauracja The Time to jedno z miejsc w odrestaurowanej zabytkowej kamienicy Młyńska 12, należącej do grupy Ilonn. Miejsce łączy klasykę i tradycję z nowoczesnością, stąd nazwa. Wystrój jest minimalistyczny, dominują elementy szklane, stalowe, kamień i szkło.

SUPPERLARDO

Kiedy właściciele jednej z najpopularniejszych restauracji w Warszawie zabierają się do otwarcia nowej, a informacja o tym krąży po mieście od miesięcy, wiadomo dwie rzeczy. Po pierwsze - że oczekiwania będą wysokie. Po drugie - że prawdopodobnie powtórzy ona sukces pierwszego miejsca.

Fine dining w warszawskiej Epoce

Fine dining, który zachwyca, ale nie onieśmiela - taki kierunek obrała sobie powstała we wrześniu br. restauracja Epoka. To kolejna po Europejskim Grillu restauracja mieszcząca się w hotelu Raffles.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej