x

Fretnzza - Pizza & Friends otworzyła pierwszy lokal w Poznaniu

Kategoria: Miejsca    27.11.2020

Frentzza - Pizza & Friends to miejsce, w którym można zjeść klasyczną pizzę, ale także wybrać jedną z wielu w 100% roślinnych wersji włoskiego placka. Lokal w Poznaniu jest nastawiony zarówno na obsługę gości, jak i na sprzedaż w kanale delivery.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Powstała w tym roku i należąca do firmy „7 Street Łukasz Błażejewski” marka „Frentzza – Pizza & Friends” po wrześniowym otwarciu lokalu w Płocku, otworzyła w minionym tygodniu kolejny – tym razem w Poznaniu, przy ul. Święty Marcin 63. Pizzeria jest kameralna, liczy 55 mkw powierzchni, pomieści w swoim wnętrzu do 16 osób.
Nastawiona jest zarówno na obsługę gości, jak i na sprzedaż w kanale delivery. Miejsce jest prowadzone przez obecnego franczyzobiorcę „Meet & Fit – Slow Food”, czyli markę należącą także do firmy „7 Street Łukasz Błażejewski”.  

W menu oprócz klasycznych pizz dostępne są wegańskie pozycje, można też stworzyć autorską pizzę z dowolnie wybranych składników. Kwintesencją i wyróżnikiem pizzy Frentzza jest ciasto, którego skład jest tajemnicą handlową. Dodawana jest do niego autorska mieszanka 12 odpowiednio dobranych przypraw.

W planach na najbliższe tygodnie marka ma otwarcie lokalu w warszawskiej dzielnicy Wesoła.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Luis Mexicantina - craftowy lokal z kuchnią meksykańską w Gdyni

W listopadzie zeszłego roku gdyńska scena barowa wzbogaciła się o craftowy lokal Luis Mexicantina. Miejsce jest połączeniem nowoczesnego bistro serwującego kuchnię meksykańską z barem z autorskimi koktajlami w latynoskim stylu.

Warszawski Projekt 44 - comfort food w autorksim wydaniu

Usytuowany na parterze imponującego wieżowca przy ul. Złotej warszawski Projekt 44 proponuje comfort food w autorskim wydaniu. Choć sąsiedztwo najdroższych apartamentów w Polsce może nieco onieśmielać, wystrój restauracji zachęca do odwiedzin - jest zarazem elegancka, przytulna i nieco industrialna.

Druga restauracja Tokyo Sushi w warszawskim Blue City

Tokyo Sushi otworzyło swój drugi lokal w Blue City. Nowa restauracja serwuje dania w prawdziwym japońskim klimacie - sushi możemy wybierać z krążącej dookoła baru ruchomej taśmy.

Restauracja Belvedere z nowym szefem kreatywnym Łukaszem Guzińskim

Ponowne otwarcie warszawskiej restauracji Belvedere po lockdownie przyniosło zmiany. Nowy szef kreatywny Łukasz Guziński w swym autorskim, letnim menu stawia akcent na ryby i owoce morza.

Po chińsku i włosku w warszawskim Regina Barze

Twórcy warszawskiej restauracji MOD - właścicielki Kamila Mroczkowska i Patrycja Jaskólska oraz szef kuchni Trisno Hamid - otworzyli niedawno Regina Bar przy Koszykowej.

Restauracja Jeff`s w warszawskiej Hali Koszyki

Bar we wnętrzu czerwonego Volkswagena "Ogórka", kolorowe neony na ścianach oraz amerykańskie jedzenie - nowa, trzecia już restauracja w Warszawie pod szyldem Jeff`s otworzyła się w Hali Koszyki.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej