„TUTTO BENE”, FLAVIA BORAWSKA, MAŁGOSIA MINTA, WYD. PASCAL, 2020 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 10/2020 nr 199.
Dziennikarkę Małgosię Mintę i szefową kuchni Flavię Borawską łączy sposób myślenia o jedzeniu - obie lubią prostotę, dobre produkty i lekkość.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 10/2020 nr 199.
Tego lata wyprawa na Sardynię może być trudna do zrealizowania, więc zachęcam do mentalnej przygody z tamtejszą kulturą kulinarną.
Ta książka stanowi niejako podsumowanie działalności jednej z najbardziej legendarnych współczesnych restauracji.
To już czwarte polskie wydanie legendarnego "Kursu wiedzy o winie" napisanego przez Kevina Zraly'ego w 1985 r.
Ukazała się pierwsza polska edycja "Tout Robuchon" jednego z najlepszych francuskich kucharzy Joëla Robuchona. Zawiera ponad 800 przepisów. To dzieło, które z pewnością na długo zagości w waszej kuchni.
Sieć hurtowni MAKRO Polska wspólnie z Fundacją Klubu Szefów Kuchni wspierają 26. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. 14 stycznia w Warszawie najlepsi szefowie kuchni ugotują dla uczestników 4500 litrów zupy, powstanie również specjalna Restauracja WOŚP.
To właśnie jest "Boska kuchnia", świetne źródło inspiracji i kopalnia pomysłów dla tych, którzy działają w gastronomii lub dopiero zamierzają stawiać w niej pierwsze kroki. Przepisy stanowią tylko pretekst do zarażania pasją, pomysłami, opowiadania historii i i przekazywania systemu wartości.