x

#PodanoDoDomu - powraca Delivery Week

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    19.11.2020

Druga edycja Delivery Week rozpoczęła się 17 listopada i potrwa do odwołania. Odbywa się w ponad 150 restauracjach największych polskich miast. Dwudaniowe autorskie menu kosztuje 39 zł, za menu z restauracji uczestniczących w Fine Dining Week zapłacimy 59 zł.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Delivery Week odbywa się w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Łodzi, Poznaniu, Lublinie, Rzeszowie, Szczecinie i na Śląsku.

Na ratunek restauracjom
Pierwsza, wiosenna edycja Delivery Week była sukcesem – blisko 11 tysięcy gości, 150 restauracji z całej Polski i kilkaset tysięcy złotych dla restauracji. Organizatorzy postanowili więc po raz kolejny wyjść z inicjatywą i wesprzeć niezależną scenę restauracyjną w krytycznym dla niej momencie.
– Koronawirus ponownie zaszachował całą branżę gastronomiczną. Z dnia na dzień obudziliśmy się w nowej i trudnej do zaakceptowania rzeczywistości. Dla niezależnych, rodzinnych przedsiębiorstw to niebywale dramatyczny czas, ważą się ich losy. Po przełożeniu jesiennej edycji Restaurant Week wszystkie nasze moce postanowiliśmy wykorzystać, by pomóc restauracjom. Mamy nadzieję, że dzięki wsparciu wspaniałych gości to się uda! – mówią organizatorzy Festiwalu Paweł Światczyński i Maciek Żakowski.
– Misją Festiwalu jest wsparcie walczącej o przetrwanie polskiej sceny restauracyjnej, a zamówienia na wynos lub z odbiorem to jedyne, co może pomóc restauracjom przetrwać – dodają.

#Podano do domu!
W ramach Delivery Week w cenie 39 zł można zamówić dwudaniowe domowe doświadczenie restauracyjne. Nowością są restauracje uczestniczące w Fine Dining Week – za wyjątkowe, dwudaniowe menu zapłacimy 59 zł. Do wyboru są dania wegetariańskie, wegańskie, rybne, a także menu mięsne.  
Wzorem poprzedniej edycji, zamówienia można składać online najpóźniej dzień wcześniej - do godziny 23.00 na następny dzień i kolejne. Na stronie https://deliveryweek.pl/ wybiera się i opłaca liczbę zestawów festiwalowych oraz termin i godzinę dostawy (między 12.00 a 21.30).

Prezenty
Do zamówienia realizowanego w ramach Delivery Week, każdy gość otrzyma w prezencie puszkę 0,33 l Coca-Coli Zero (od 25 listopada). Ponadto razem z potwierdzeniem rezerwacji dostanie unikalnego e-booka “Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI”. Pierwszych 6000 gości przy płatności Blikiem otrzyma 10 zł rabatu na zamówienie.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej