x

Tomasz Czudowski wystartował z konceptem Qrcze

Kategoria: Miejsca    19.11.2020

Qrcze serwuje dania z kurczaka zagrodowego w najróżniejszych odsłonach, sprzedawane wyłącznie w dowozie lub z odbiorem własnym. - Koncept "delivery only" powstał jakiś czas temu, a pandemia go przyspieszyła - wyjaśnia Tomasz Czudowski, właściciel Restauracji Forty i alewino.pl.

Grafika: Knajp.pl
Grafika: Knajp.pl
Tomasz Czudowski informuje, że koncept realizowany jest wspólnie z jego przyjacielem Piotrem Pasiorowskim i połączonymi zespołami dwóch lokali alewino.pl oraz Restauracji Forty.
– Czekamy na wasze wrażenia, szczególnie te które pomogą nam poprawić ten koncept! W najbliższych dniach na pewno będzie sporo się działo, w tym również wokół menu, więc sprawdzajcie nas często – pisze Czudowski na Facebooku.

Zdjęcie: Facebook.com.
Zdjęcie: Facebook.com.
Póki co w ofercie są kawałki kurczaka w różnych odsłonach po 22 zł (m.in. po indyjsku i koreańsku) oraz zestawy lunchowe z ciekawymi dodatkami po 30 zł, np. Qrcze Indian Masala z frytkami ziemniaczanymi, chutney-em gruszkowym i tzatzikami, Korean Fried Qrcze z frytkami z polenty, sałatką a'la kimchi i sosem azjatyckim albo Qrcze Buffalo z frytkami z batatów, salsą z ananasa i ogórka oraz sos BBQ. Menu zawiera także kanapki i sałatki oraz kanapki w zestawie z frytkami w cenie 20-28 zł, np. Qrcze qroissant z frytkami z batatów, chutney’em gruszkowym i majonezem z wątróbek.

Dostawy na razie realizowane są w strefie trzech kilometrów od ulicy Mokotowskiej, od weekendu ekipa Czudowskiego ma zwiększyć zasięgi. Odbiór własny przy ul. Mokotowskiej 48. Minimalne zamówienie – 30 zł. Można je składać na www.knajp.pl/qrcze lub telefonicznie 22 628 38 30.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Wine&Bar Grono w Warszawie - wino w miłym gronie

Co można stworzyć na 30 mkw w centrum stolicy? Sklep z winami? Miejsce degustacji? Lokal, do którego można wpaść na aperitivo i antipasti? Piękną przestrzeń do spotkań z przyjaciółmi? Wszystko w jednym - taki jest właśnie Wine&Bar Grono.

Bartosz Lisek ponownie otwiera Lokal na Rybę. W menu m. in. ... bawimordki

Zamknięty w kwietniu 2022 roku Lokal na Rybę Bartosza Liska wystartuje ponownie w swojej dawnej lokalizacji na początku grudnia. Wnętrze przechodzi właśnie gruntowny remont.

Jedyny taki McDonald's w Polsce. Lokal opakowany w wełniane ubranko

Restauracja McDonald's w Ustroniu została przyodziana... w wełniany kubrak. Oryginalne "opakowanie" budynku lokalu to część kampanii, która promuje zimową, sezonową ofertę Burger Drwala. Jej premiera rusza 23 listopada.

The Complex w Warszawie - miks smaków i rozrywki

The Complex to kulinarno-rozrywkowe serce multibrandowego obiektu Louvre Hotels Group w Warszawie. Przestrzeń pełną smaków i wydarzeń współtworzą trzy koncepty gastronomiczne.

Sposób na kryzys? Morski Zając - restauracja latem, palarnia kawy poza sezonem

Niektórzy restauratorzy zamiast utyskiwać na wojnę i szalejącą inflację, dywersyfikują ryzyko, przekształcając swój koncept. Morski Zając z Kuźnicy, dotąd miejsce całoroczne, w tym roku zamyka się na zimę, by skupić się na drugim biznesie - palarni kawy.

Pomysł na kryzys według Koko & Roy - delikatesy zamiast bistro

Pandemia, wojna, inflacja... Są restauratorzy, którzy się nie poddają kryzysom, a zamiast narzekać wymyślają kolejne sposoby na dywersyfikowanie lub zmianę swojego biznesu. Bistro Koko & Roy przekształciło się w delikatesy. O zmianie rozmawiamy z Anną Sytą, właścicielką biznesu.

Inne kategorie

Podcasty

Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

Czy zakup tego bądź innego napoju czy przekąski jest emanacją stylu życia? I na ile w czasach inflacji jest miejsce na taką manifestację? Dyskutujemy z Szymonem Mordasiewiczem z GfK.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej