x

Tomasz Czudowski wystartował z konceptem Qrcze

Kategoria: Miejsca    19.11.2020

Qrcze serwuje dania z kurczaka zagrodowego w najróżniejszych odsłonach, sprzedawane wyłącznie w dowozie lub z odbiorem własnym. - Koncept "delivery only" powstał jakiś czas temu, a pandemia go przyspieszyła - wyjaśnia Tomasz Czudowski, właściciel Restauracji Forty i alewino.pl.

Grafika: Knajp.pl
Grafika: Knajp.pl
Tomasz Czudowski informuje, że koncept realizowany jest wspólnie z jego przyjacielem Piotrem Pasiorowskim i połączonymi zespołami dwóch lokali alewino.pl oraz Restauracji Forty.
– Czekamy na wasze wrażenia, szczególnie te które pomogą nam poprawić ten koncept! W najbliższych dniach na pewno będzie sporo się działo, w tym również wokół menu, więc sprawdzajcie nas często – pisze Czudowski na Facebooku.

Zdjęcie: Facebook.com.
Zdjęcie: Facebook.com.
Póki co w ofercie są kawałki kurczaka w różnych odsłonach po 22 zł (m.in. po indyjsku i koreańsku) oraz zestawy lunchowe z ciekawymi dodatkami po 30 zł, np. Qrcze Indian Masala z frytkami ziemniaczanymi, chutney-em gruszkowym i tzatzikami, Korean Fried Qrcze z frytkami z polenty, sałatką a'la kimchi i sosem azjatyckim albo Qrcze Buffalo z frytkami z batatów, salsą z ananasa i ogórka oraz sos BBQ. Menu zawiera także kanapki i sałatki oraz kanapki w zestawie z frytkami w cenie 20-28 zł, np. Qrcze qroissant z frytkami z batatów, chutney’em gruszkowym i majonezem z wątróbek.

Dostawy na razie realizowane są w strefie trzech kilometrów od ulicy Mokotowskiej, od weekendu ekipa Czudowskiego ma zwiększyć zasięgi. Odbiór własny przy ul. Mokotowskiej 48. Minimalne zamówienie – 30 zł. Można je składać na www.knajp.pl/qrcze lub telefonicznie 22 628 38 30.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Pop-up restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie

Jak fine diningowa restauracja poradzi sobie w warunkach ulicznych? Przekonamy się podczas pop-upu restauracji Epoka na Nocnym Markecie w Warszawie! Szef kuchni Marcin Przybysz stworzył na tę okazję menu, w którym współczesne interpretacje historycznych przepisów przekłada na język comfort foodu.

Bałkańska Dusza na Saskiej Kępie pod wodzą Adama Chrząstowskiego

Adam Chrząstowski został szefem kuchni w warszawskiej restauracji Bałkańska Dusza. Przygotowuje tam potrawy na tradycyjnym bałkańskim grillu, ale w menu znajdziemy takie specjały jak m.in. pączek z grasicą czy bycze jądro w podwędzanej białej czekoladzie.

Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu już otwarta

MAX Premium Burgers - najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery - otworzyła drugi lokal w Poznaniu, a tym samym - siedemnasty w Polsce.

Nowe restauracje w Fabryce Norblina

Gastronomiczna oferta Fabryki Norblina poszerzyła się o nowe lokale. To Bocca Ristorante & Pizzeria z włoską kuchnią i pizzą neapolitańską, SOUL on the grill serwujący amerykański comfort food i restauracja Paradiso z kuchnią międzynarodową. Za kilka dni otworzy się legendarny tex-mex - Blue Cactus,

Aleksander Baron stawia na ziemniaczany fast food Kartoszki na warszawskim brzegu Wisły

Znany i ceniony szef kuchni Aleksander Baron otworzył w Warszawie Kartoszki - fast food serwujący grillowane ziemniaki z 14 wariantami przeróżnych farszów: od gzika, przez tzatziki, wędzony ser z Wiżajn czy boczniaki, po kimchi.

Nowa kawiarnia Green Caffè Nero w sercu Wrocławia

Green Caffè Nero poszerzyła sieć swoich kawiarni o nowy lokal przy ul. Szewskiej 8 we Wrocławiu. Nowoczesna architektura miejsca oraz jego usytuowanie wśród ceglanych kamienic odzwierciedlają kontrasty, którymi zachwyca turystów to pełne historii miasto.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej