x

Mr. Pancake i Pizza Boyz - jak sobie radzą w czasie pandemii?

Kategoria: Miejsca    12.11.2020

Popularne wśród młodych i chętnie odwiedzane przez rodziny lokale Mr. Pancake i Pizza Boyz odniosły sukces, łącząc nowoczesne podejście do gastronomii i marketing idący z duchem czasu. Teraz, jak cała branża gastronomiczna, przeżywają trudne chwile. Jak sobie radzą?

Set Mr Pancake®️ Mix. Zdjęcie: materiały prasowe.
Set Mr Pancake®️ Mix. Zdjęcie: materiały prasowe.
Moment, w którym gastronomia została zamknięta po raz drugi, jest kolejnym sprawdzianem wytrzymałości dla branży. Głównym celem restauracji jest teraz utrzymanie pracowników oraz przetrwanie do momentu ponownego otwarcia. Nic nie zastąpi wizyt gości w lokalu, ale Mr. Pancake i Pizza Boyz szukają nowych rozwiązań.

Dostawy
Oczywistym ruchem jest wprowadzenie dostaw – 7 dni w tygodniu. Obsługiwane przez zewnętrzne podmioty często są nieopłacalne dla restauracji, dlatego Mr. Pancake i Pizza Boyz apelują do gości, aby zamawiali u nich posiłki bezpośrednio, promując akcję hasztagiem #SupportYourLocalGlutenGang.

Zestaw „zrób to sam”
Na tym jednak nie koniec. W tym tygodniu wystartował autorski Set Mr Pancake®️ Mix, czyli unikalny zestaw do samodzielnego przygotowania pancakes w domu. W jego skład wchodzi Mr Pancake®️ Mix, czyli tajna receptura na idealnie puszyste ciasto, słodkie kremy i dodatki oraz kilka gadżetów. Zestaw można kupić na oficjalnej stronie restauracji w zakładce sklep.
– Nasza misja to food experience, bo zawsze chcemy dawać gościom coś więcej, niż tylko posiłek. Staramy się to robić też w czasie lockdownu, czego przykładem jest zestaw Pancakes DIY. Dodajemy do niego nasze ulubione kremy i słodycze, ale każdy może zrobić pankejki z czym tylko zechce i to jest w tym wszystkim najfajniejsze! Mamy nadzieję, że nasz set spełni swoje zadanie i nie tylko umili trudny dla wszystkich czas, ale także zapewni unikalne doznania smakowe – mówi Piotrek Śliwa, współwłaściciel Mr. Pancake i Pizza Boyz.

Sklep online
Jest jeszcze kilka innych sposobów na wsparcie restauracji. To m. in.  sklep internetowy, w którym można kupić koszulki, bluzy i gadżety oraz vouchery o wartości 50 zł i 100 zł.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Paloma Inn w Warszawie - koktajle, desery i śledzie

Paloma Inn to nowy lokal właścicielek Palomy Nad Wisłą, Pacyfiku i Prochowni. Jego ofertę gastronomiczną określają jako "retro-futurystyczną". We wnętrzu króluje radosna zieleń, a w menu - pod kolor - m.in. absynt podawany w formie fontanny.

Nałęczów Zdrój S.A. właścicielem Pałacu Małachowskich w Nałęczowie

Nałęczów Zdrój S.A., właściciel marki Cisowianka, to firma bardzo silnie związana z regionem Nałęczowa, świadoma jego wyjątkowości i pięknych, ponad 200-letnich, tradycji uzdrowiskowych.

Open Kitchen - gdyńska restauracja, która stawia na otwartość

Open Kitchen to nowa restauracja w Gdyni przeznaczona na 47 miejsc siedzących. Właścicielami są Ryszard i Magdalena Piaseccy.

WHITEONE

WhiteOne to otwarta w kwietniu tego roku restauracja ulokowana w centrum Warszawy, na tyłach popularnej ulicy Koszykowej. Właścicielem i szefem kuchni jest Paweł Chomentowski, znany z sopockiego Bulaja, w którym pracował 9 lat i z którym zdobył dwie nagrody podczas Wine & Food Noble Night w 2015 r.

KOREA TOWN

Właściciele koreańskiego baru Miss Kimchi - Paweł Łapiński i Aneta Łapińska - otworzyli w marcu restaurację Korea Town na warszawskim Mokotowie. Restauracja jest niewielka, przeznaczona na 22 miejsca siedzące i ok. 15 w ogródku. Szefową kuchni jest właścicielka Aneta Łapińska.

THE COOL CAT TR

The Cool Cat TR otworzyli w połowie maja 2018 Zosia Pazik i Jakub Kaftański. To ich drugi lokal, pierwszy na Solcu powstał w październiku 2015 r. Szefem kuchni w obydwu Cool Catach jest Jakub "Kaftan" Kaftański znany z udziału w jeden z edycji programu "Top Chef ". ul. Marszałkowska 8, Warszawa

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej