x

Mr. Pancake i Pizza Boyz - jak sobie radzą w czasie pandemii?

Kategoria: Miejsca    12.11.2020

Popularne wśród młodych i chętnie odwiedzane przez rodziny lokale Mr. Pancake i Pizza Boyz odniosły sukces, łącząc nowoczesne podejście do gastronomii i marketing idący z duchem czasu. Teraz, jak cała branża gastronomiczna, przeżywają trudne chwile. Jak sobie radzą?

Set Mr Pancake®️ Mix. Zdjęcie: materiały prasowe.
Set Mr Pancake®️ Mix. Zdjęcie: materiały prasowe.
Moment, w którym gastronomia została zamknięta po raz drugi, jest kolejnym sprawdzianem wytrzymałości dla branży. Głównym celem restauracji jest teraz utrzymanie pracowników oraz przetrwanie do momentu ponownego otwarcia. Nic nie zastąpi wizyt gości w lokalu, ale Mr. Pancake i Pizza Boyz szukają nowych rozwiązań.

Dostawy
Oczywistym ruchem jest wprowadzenie dostaw – 7 dni w tygodniu. Obsługiwane przez zewnętrzne podmioty często są nieopłacalne dla restauracji, dlatego Mr. Pancake i Pizza Boyz apelują do gości, aby zamawiali u nich posiłki bezpośrednio, promując akcję hasztagiem #SupportYourLocalGlutenGang.

Zestaw „zrób to sam”
Na tym jednak nie koniec. W tym tygodniu wystartował autorski Set Mr Pancake®️ Mix, czyli unikalny zestaw do samodzielnego przygotowania pancakes w domu. W jego skład wchodzi Mr Pancake®️ Mix, czyli tajna receptura na idealnie puszyste ciasto, słodkie kremy i dodatki oraz kilka gadżetów. Zestaw można kupić na oficjalnej stronie restauracji w zakładce sklep.
– Nasza misja to food experience, bo zawsze chcemy dawać gościom coś więcej, niż tylko posiłek. Staramy się to robić też w czasie lockdownu, czego przykładem jest zestaw Pancakes DIY. Dodajemy do niego nasze ulubione kremy i słodycze, ale każdy może zrobić pankejki z czym tylko zechce i to jest w tym wszystkim najfajniejsze! Mamy nadzieję, że nasz set spełni swoje zadanie i nie tylko umili trudny dla wszystkich czas, ale także zapewni unikalne doznania smakowe – mówi Piotrek Śliwa, współwłaściciel Mr. Pancake i Pizza Boyz.

Sklep online
Jest jeszcze kilka innych sposobów na wsparcie restauracji. To m. in.  sklep internetowy, w którym można kupić koszulki, bluzy i gadżety oraz vouchery o wartości 50 zł i 100 zł.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Tawerna Kapitańska

Tawerna Kapitańska w Oławie (ok. 20 minut od Wrocławia) to restauracja z małym gospodarstwem.

Soba Japanese Noodles - namiastka Japonii na warszawskim Powiślu

Adres Radna 13 jest dobrze znany nie tylko mieszkańcom warszawskiego Powiśla, ale i szerszej grupie foodies - pod nim przez wiele lat mieściła się uwielbiana Dziurka od Klucza (działająca obecnie w Forcie 8).

Pasibus otwiera lokal w Szczecinie

Burgery Pasibusa od 17 lipca dostępne będą w Centrum Galaxy w Szczecinie. Lokal ma wyróżniać się wystrojem nawiązującym do symboli miasta, m. in. tamtejszej stoczni. To już dziewiąta restauracja stworzona we współpracy ze spółką Helios i zarazem 26. lokal marki w Polsce.

Warszawski Projekt 44 - comfort food w autorksim wydaniu

Usytuowany na parterze imponującego wieżowca przy ul. Złotej warszawski Projekt 44 proponuje comfort food w autorskim wydaniu. Choć sąsiedztwo najdroższych apartamentów w Polsce może nieco onieśmielać, wystrój restauracji zachęca do odwiedzin - jest zarazem elegancka, przytulna i nieco industrialna.

RESTAURACJA KOBALTOWA

Gdy wybieramy się na wakacje nad polskie morze, Mierzeja Wiślana nie jawi się jako oczywisty wybór. Ale być może czas pomyśleć o zmianie destynacji. Sytuacja na Mierzei zmieniła się na korzyść świadomych smakoszy w 2015 r., kiedy to w nowo wybudowanym hotelu Tristan powstała restauracja Kobaltowa.

WIELKI BŁĘKIT

W Båly na południu Norwegii powstanie pierwsza w Europie podwodna restauracja. Under będzie pełniło także funkcję nieformalnej pracowni naukowej u skalistego wybrzeża Lindesnes. O tym niezwykłym projekcie rozmawialiśmy z szefem kuchni Nicolai Ellitsgaardem.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej