

Mr. Pancake i Pizza Boyz - jak sobie radzą w czasie pandemii?


Popularne wśród młodych i chętnie odwiedzane przez rodziny lokale Mr. Pancake i Pizza Boyz odniosły sukces, łącząc nowoczesne podejście do gastronomii i marketing idący z duchem czasu. Teraz, jak cała branża gastronomiczna, przeżywają trudne chwile. Jak sobie radzą?
Dostawy
Oczywistym ruchem jest wprowadzenie dostaw – 7 dni w tygodniu. Obsługiwane przez zewnętrzne podmioty często są nieopłacalne dla restauracji, dlatego Mr. Pancake i Pizza Boyz apelują do gości, aby zamawiali u nich posiłki bezpośrednio, promując akcję hasztagiem #SupportYourLocalGlutenGang.
Zestaw „zrób to sam”
Na tym jednak nie koniec. W tym tygodniu wystartował autorski Set Mr Pancake®️ Mix, czyli unikalny zestaw do samodzielnego przygotowania pancakes w domu. W jego skład wchodzi Mr Pancake®️ Mix, czyli tajna receptura na idealnie puszyste ciasto, słodkie kremy i dodatki oraz kilka gadżetów. Zestaw można kupić na oficjalnej stronie restauracji w zakładce sklep.
– Nasza misja to food experience, bo zawsze chcemy dawać gościom coś więcej, niż tylko posiłek. Staramy się to robić też w czasie lockdownu, czego przykładem jest zestaw Pancakes DIY. Dodajemy do niego nasze ulubione kremy i słodycze, ale każdy może zrobić pankejki z czym tylko zechce i to jest w tym wszystkim najfajniejsze! Mamy nadzieję, że nasz set spełni swoje zadanie i nie tylko umili trudny dla wszystkich czas, ale także zapewni unikalne doznania smakowe – mówi Piotrek Śliwa, współwłaściciel Mr. Pancake i Pizza Boyz.
Sklep online
Jest jeszcze kilka innych sposobów na wsparcie restauracji. To m. in. sklep internetowy, w którym można kupić koszulki, bluzy i gadżety oraz vouchery o wartości 50 zł i 100 zł.
Zobacz także

Tawerna Kapitańska

Tawerna Kapitańska w Oławie (ok. 20 minut od Wrocławia) to restauracja z małym gospodarstwem.

Soba Japanese Noodles - namiastka Japonii na warszawskim Powiślu

Adres Radna 13 jest dobrze znany nie tylko mieszkańcom warszawskiego Powiśla, ale i szerszej grupie foodies - pod nim przez wiele lat mieściła się uwielbiana Dziurka od Klucza (działająca obecnie w Forcie 8).

Pasibus otwiera lokal w Szczecinie

Burgery Pasibusa od 17 lipca dostępne będą w Centrum Galaxy w Szczecinie. Lokal ma wyróżniać się wystrojem nawiązującym do symboli miasta, m. in. tamtejszej stoczni. To już dziewiąta restauracja stworzona we współpracy ze spółką Helios i zarazem 26. lokal marki w Polsce.

Warszawski Projekt 44 - comfort food w autorksim wydaniu

Usytuowany na parterze imponującego wieżowca przy ul. Złotej warszawski Projekt 44 proponuje comfort food w autorskim wydaniu. Choć sąsiedztwo najdroższych apartamentów w Polsce może nieco onieśmielać, wystrój restauracji zachęca do odwiedzin - jest zarazem elegancka, przytulna i nieco industrialna.

RESTAURACJA KOBALTOWA

Gdy wybieramy się na wakacje nad polskie morze, Mierzeja Wiślana nie jawi się jako oczywisty wybór. Ale być może czas pomyśleć o zmianie destynacji. Sytuacja na Mierzei zmieniła się na korzyść świadomych smakoszy w 2015 r., kiedy to w nowo wybudowanym hotelu Tristan powstała restauracja Kobaltowa.

WIELKI BŁĘKIT

W Båly na południu Norwegii powstanie pierwsza w Europie podwodna restauracja. Under będzie pełniło także funkcję nieformalnej pracowni naukowej u skalistego wybrzeża Lindesnes. O tym niezwykłym projekcie rozmawialiśmy z szefem kuchni Nicolai Ellitsgaardem.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

