x

Nobu To You, czyli dowóz w standardzie premium

Kategoria: Miejsca    10.11.2020

Japońsko-peruwiańskie przysmaki z nowoczesnym sznytem, a do tego playlista z utworami, które można usłyszeć w lokalu, wiadomość od szefa kuchni Yannicka Lohou i szybka dostawa samochodami BMW serii X7. Tak wygląda dowóz z ekskluzywnej restauracji Nobu Warsaw w ramach usługi Nobu To You.

Zestawy sushi z oferty Nobu Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe.
Zestawy sushi z oferty Nobu Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe.
Marka wychodząc naprzeciw oczekiwaniom gości, uruchomiła możliwość składania zamówień na dowóz i na wynos. Ceny pozycji w menu zaczynają się od 35 złotych.

Nobu experience
Biznesowy lunch, kolacja przy świecach czy celebracja ważnego życiowego wydarzenia wymagają wyjątkowej oprawy. Nobu Warsaw uruchomiło możliwość zamówienia dań z menu z dowozem, przy okazji oferując swoim gościom zasmakowanie podobnego przeżycia, jakiego doświadczyć można podczas pobytu w restauracji.

– Chcieliśmy zaproponować naszym gościom coś nowego, nieco innego niż standardowa możliwość zamówienia jedzenia na wynos. Podczas przygotowania i planowania strategii Nobu To You, szukaliśmy wartości dodanych i elementów, dzięki którym słynne „Nobu experience” będzie dostępne dla każdego w zaciszu własnego domu. Nasi goście, poza kuchnią, cenią sobie niezwykłą atmosferę restauracji, którą tworzy otwarta i profesjonalna obsługa oraz muzyka serwowana przez DJ. Dlatego naszym celem było odtworzenie tych elementów na intymnym, domowym gruncie – mówi Anthony Campaniaris, general manager Nobu Warsaw.

Lobster Wasabi Pepper z oferty Nobu Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe.
Lobster Wasabi Pepper z oferty Nobu Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe.
Jedzenie z restauracji Nobu jest dowożone na terenie Warszawy i okolic najnowszymi samochodami BMW X7. To efekt ścisłej współpracy marek poszerzonej o kolejne wspólne działania. Samochodami poruszają się pracownicy restauracji, którzy proces przygotowania dań i znajomość używanych składników opanowali do perfekcji. Każde zamówienie w eleganckim opakowaniu uzupełnione jest o sygnowane marką pałeczki.

Dodatkowo, goście otrzymują audio wiadomość od szefa kuchni restauracji Yannicka Lohou. Za pomocą kodu QR dołączanego do zamówienia można odsłuchać playlisty przygotowanej specjalnie na tę okazję przez warszawskiego DJ współpracującego na stałe z restauracją – Mike’a Konstantego.

Klasyczne dania z karty Nobu
W ramach usługi Nobu To You goście mają okazję spróbować klasycznych dań z karty, których ceny rozpoczynają się już od 35 złotych. W menu znajdziemy m.in. wołowinę Wagyu, sałatkę sashimi z tuńczykiem i dressingiem Matsuhisa, sashimi New Style z łososia, homara z sosem wasabi pepper czy chilijskiego okonia morskiego umami.

– Wybierając najpopularniejsze i najsmaczniejsze dania, naszym priorytetem było, aby nie straciły na jakości w drodze do domu naszych gości. Wszystkim tym, którzy tęsknią za wizytą w Nobu Warsaw, gorąco polecam zamówienie dań w opcji na wynos. Dołożyliśmy wszelkich starań, by wrażenia dotyczące jedzenia pozostały tak dobre, jak te podczas pobytu w restauracji – zapewnia Yannick Lohou, szef kuchni Nobu Warsaw.

Black Cod Miso z oferty Nobu Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe.
Black Cod Miso z oferty Nobu Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe.
Na uwagę zasługują klasyczne dania, z których Nobu słynie na całym świecie. W opcji na dowóz można zamówić na przykład Black Cod Miso, czyli czarnego dorsza z Alaski, który jest marynowany w słodkim sosie miso. Historia tego dania sięga lat 80, gdy szef Nobu Matsuhisa każdego ranka udawał się na targ rybny, aby kupić świeże produkty do swej pierwszej restauracji. Jedną z powszechnie dostępnych ryb był wówczas czarny dorsz, który nie cieszył się popularnością w kulinarnym świecie. Szef Nobu, zainspirowany tradycyjną japońską metodą marynowania świeżych ryb w miso, postanowił stworzyć własną specjalną marynatę i opracował przepis na czarnego dorsza z miso, który jest klasykiem Nobu po dziś dzień.

W menu nie zabrakło takich pozycji jak sushi, shuko, opcji dla wegetarian czy premiksów –  klasycznych koktajli Nobu Warsaw, które od dziś możemy przygotować również w domu.

Warunki zamówienia
Menu w ramach Nobu To You dostępne jest codziennie od 16:00 do 21:30. Dania można zamawiać telefonicznie już godziny 7:00. Dostawa możliwa jest na terenie całej Warszawy i okolic za dodatkową opłatą 40 złotych. Minimalna wartość zamówienia to 350 złotych.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

2 KOMA 7 BAR

Warszawska mapa gastronomiczna wzbogaciła się właśnie o nowe miejsce ze zdrowym, najwyższej jakości jedzeniem. Lokal 2 KOMA 7 BAR powstał jako nieoczekiwana i niestandardowa kreacji agencji marketingowej 2 KOMA 7.

Michał Sierka nowym Szefem Kuchni restauracja Merliniego

Zdobywał doświadczenie w gwiazdkowych restauracjach w Polsce i za granicą. Obecnie szefuje restauracji Merliniego. We współpracy z Szefem Wykonawczym Bartłomiejem Czerwińskim od lipca wprowadzają nowe menu inspirowane nowojorską sceną restauracyjną.

Bartosz Dziamski otworzył Food Content Studio w Poznaniu

Przestrzeń Food Content Studio przeznaczona jest na filmową i fotograficzną produkcję poświęconą jedzeniu oraz gotowaniu. - Będziemy organizować także warsztaty prowadzone przez najlepszych szefów kuchni i blogerów kulinarnych - zapowiada właściciel studia Bartosz Dziamski.

Opasły Tom na Wierzbowej

Największym ograniczeniem Opasłego Tomu na Foksal była mała, niewygodna kuchnia. Zakończenie umowy najmu w pierwotnej lokalizacji stało się motywacją do wyszukania nowego miejsca, pozwalającego na rozwój, przy zachowaniu dawnej oferty i stylu restauracji.

Chef’s Table by Ernest Jagodziński: wiedza i kulinarne doznania

Znany szef kuchni Ernest Jagodziński wraz z żoną Aleksandrą stworzył w Poznaniu kulinarne studio Chef’s Table. To koncept łączący różne funkcje - rano działa jako śniadaniownia, w ciągu dnia to centrum szkoleniowe, a w dwa wieczory w tygodniu przeobraża się w finedinigowy pop-up.

GRACIARNIA

Graciarnia powstała pod koniec marca w Gdańsku Wrzeszczu, w piwnicy po pubie Kojot. Właścicielem Graciarni jest Marek Gutek, który wraz z dwójką przyjaciół stworzył miejsce oparte na dwóch filarach - grach planszowych i kraftowych piwach.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej