Wyśnione sushi
Warszawski Sen ruszył z dostawami sushi 5 listopada. Zamówienia można składać telefonicznie oraz za pośrednictwem popularnych aplikacji – UberEats, Glovo, Wolt oraz już niebawem Pyszne.pl. W menu znajdują się klasyki z dotychczasowej oferty stacjonarnej restauracji oraz siedem setów, które zaspokoją wszystkich domowników.
To m. in. przystawki takie jak tatar z łososia i tuńczyka, sałatka z trawy morskiej czy krewetki w tempurze z dodatkiem spicy mayo. Karta sushi to przede wszystkim special rolls, nigiri, california maki, futomaki oraz hosomaki. Sushi sety dostępne są w siedmiu wariantach – począwszy od małego zestawu rekomendowanego jednej osobie, aż po zestawy dla wszystkich domowników.
Gęsinowy Box by Monka
Toruńska restauracja Monka działa na wynos oraz jako stacjonarne delikatesy i sklep z winami. Przed zbliżającym się świętem 11 listopada wprowadza do oferty gęsinowe menu, proponując Gęsinowy Box dla dwojga.
W zestawie znajdą się: dwa wolno pieczone gęsie udka, zasmażana modra kapusta z korzennymi przyprawami, kopytka, ciemny sos z wypieku z suszoną śliwką, mus z gęsiej wątróbki z piklowaną żurawiną, smalec z gęsi z jabłkiem, cebulą i majerankiem, chleb razowy, chałka z maślaną kruszonką, czernina z suszonymi owocami lub bulion z gęsi z lubczykiem, szare kluski z konfitowanymi żołądkami gęsimi oraz drożdżowy rogal z makiem.
Gęsinowa uczta w pudełku kosztuje 150 zł.


Na wynos i w dostawie. Jak to robią Sen i Monka


Do odwołania restauracje mogą sprzedawać posiłki jedynie na wynos i w dowozach. Jak sobie z tym radzą? Warszawski Sen stawia na zestawy sushi, a toruńska Monka - na gęsinową ucztę.
Zobacz także

Kondrat Wina Wybrane - otwarto wine bar i sklep w Gdyni

Sklep winiarski Kondrat Wina Wybrane połączony z wine barem jest już w Trójmieście. To dziesiąta stacjonarna placówka tej sieci w Polsce. W związku z aktualnymi obostrzeniami epidemicznymi, wino oraz przekąski można kupić na miejscu lub zamówić z dostawą do domu.

Warszawska Restauracja Forty

Na terenie industrialnego Fortu Mokotów stoi otoczony starymi drzewami zabytkowy budynek z czerwonej cegły. Do niedawna funkcjonował jako przestrzeń eventowa, a po trzymiesięcznym remoncie powstała w nim restauracja Forty, która pierwszych gości przyjęła w grudniu.

Rzeszowskie Wina Dajcie

Podkarpacie powoli wyrasta na poważny region winiarski, powstaje tu coraz więcej winnic, a rodzimi winiarze z roku na rok produkują lepsze wina.

Azia w warszawskim Blue City

Restauracja Azia zabiera gości w kulinarną podróż po Dalekim Wschodzie. Serwuje kuchnię tajską, chińską, koreańską i japońską.

Włoska Societa w stołecznym Blue City

Societa to nowy warszawski lokal inspirowany włoską kuchnią. W menu są różnego rodzaju makarony i podawane na ciepło kanapki panini, których składniki można samodzielnie komponować. Restauracja oferuje także desery i lemoniady.

Sato Gotuje - jedzenie w japońskim stylu izakaya

Kilka miesięcy temu na warszawskiej Ochocie otworzył się lokal Sato Gotuje. Choć sporo oddalony od centrum Warszawy, już w pierwszych tygodniach po otwarciu cieszył się ogromnym powodzeniem.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

