

Darmowy e-book za wcześniejszą rezerwację na Restaurant Week


Goście, którzy wykupią wcześniejszą rezerwację na Festiwal Restaurant Week, który odbędzie się w pierwszym bezpiecznym terminie, już teraz dostaną w prezencie e-book "Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI".
Organizatorzy Festiwalu przygotowali coś jeszcze! Goście otrzymają e-book „Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI”. Zawiera on 100 przepisów, 39 życiorysów restauratorów i historii ich restauracji, ponad 300 pięknych zdjęć i wstęp krytyka kulinarnego Macieja Nowaka. Książka odkrywa przed czytelnikiem kulinarne tajemnice najlepszych polskich lokali i prowadzi go za zamknięte dla publiczności drzwi kuchni. Szefowie kuchni nie tylko pokazują swoją pracę, ale też dzielą się niepublikowanymi dotąd poradami i przepisami na swoje najlepsze dania. Restauratorzy natomiast zdradzają swoje historie oraz sposoby i tajemnice gościnności, która przynosi sukces i sławę ich restauracjom. Dzięki lekturze stworzysz restauracyjne doświadczenie w domowej kuchni, także w nadchodzące święta!
Zobacz także

A to ciekawe! "Jedzenie dziś i jutro" - cykl filmowy w Arte po polsku

Czy potrawy wegańskie mogą szkodzić? Jak będą wyglądać restauracje jutra? Czy dania będą przyrządzać roboty? Co będziemy jeść w przyszłości? Oto niektóre pytania, jakie stawiają twórcy filmów dokumentalnych cyklu "Jedzenie dziś i jutro", pokazywanych bezpłatnie po polsku na platformie VOD ARTE.

Borys Szyc i Michał Żebrowski w kampanii McDonald’s

Ruszyła kolejna kampania promująca linię burgerów Maestro. W gwiazdorskiej obsadzie można zobaczyć Borysa Szyca i Michała Żebrowskiego zakładających się o to, czy istnieje burger przynajmniej tak samo dobry jak ten z ulubionej burgerowni. Przegrany będzie musiał zrobić coś, czego naprawdę nie lubi.

SLOWFOODOWA AGENDA

Przed nami wydarzenia organizowane przez międzynarodowy ruch Slow Food w 2018 r. Przedstawiamy najważniejsze z nich. Większość z nich to konferencje, panele dyskusyjne i targi otwarte dla publiczności.

GWIAZDKI MICHELIN 2018

Ukazała się najnowsza edycja przewodnika Michelin na kraje nordyckie. Największym zaskoczeniem okazała się informacja o trzech gwiazdkach dla restauracji Frantzén w Sztokholmie. To pierwsza w historii restauracja w Szwecji, która otrzymała trzy gwiazdki.

MACIEJ ROSIŃSKI ROZSTAŁ SIĘ Z RESTAURACJĄ AFFOGATO

Pod koniec lutego po 10 latach swoją pracę na stanowisku szefa kuchni łódzkiej restauracji Affogato zakończył Maciej Rosiński.

Wielkie otwarcie Hali Gwardii, nowego miejsca na zakupowej i kulinarnej mapie Warszawy: 29 września - 1 października

Firma CBR Events, nowy operator Hali Gwardii po 125 latach od momentu pierwszego otwarcia obiektu przywraca warszawiakom historyczne miejsce zakupów i rodzinnych spotkań.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

