x

Darmowy e-book za wcześniejszą rezerwację na Restaurant Week

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    05.11.2020

Goście, którzy wykupią wcześniejszą rezerwację na Festiwal Restaurant Week, który odbędzie się w pierwszym bezpiecznym terminie, już teraz dostaną w prezencie e-book "Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI".

Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
Restauracje ponownie znalazły się w dramatycznej sytuacji – nie mogą obecnie przyjmować gości na miejscu, dozwolona jest jedynie sprzedaż posiłków na wynos i w dostawie. Aby wesprzeć niezależną scenę restauracyjną, można już teraz dokonać wcześniejszej rezerwacji na Festiwal Restaurant Week (na stronie www.RestaurantWeek.pl), który odbędzie się w pierwszym bezpiecznym terminie. Każdy kto to zrobi, otrzyma dostęp do najlepszych stolików 24 godziny przed innymi (dzięki mailowemu powiadomieniu).
Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
Organizatorzy Festiwalu przygotowali coś jeszcze! Goście otrzymają e-book „Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI”. Zawiera on 100 przepisów, 39 życiorysów restauratorów i historii ich restauracji, ponad 300 pięknych zdjęć i wstęp krytyka kulinarnego Macieja Nowaka. Książka odkrywa przed czytelnikiem kulinarne tajemnice najlepszych polskich lokali i prowadzi go za zamknięte dla publiczności drzwi kuchni. Szefowie kuchni nie tylko pokazują swoją pracę, ale też dzielą się niepublikowanymi dotąd poradami i przepisami na swoje najlepsze dania. Restauratorzy natomiast zdradzają swoje historie oraz sposoby i tajemnice gościnności, która przynosi sukces i sławę ich restauracjom. Dzięki lekturze stworzysz restauracyjne doświadczenie w domowej kuchni, także w nadchodzące święta!

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

#ŚwiętujŚwięta. Rusza kolejna edycja Delivery Week

Rozpoczyna się kolejne Delivery Week. Tym razem, w ramach imprezy najlepsi szefowie kuchni zaprezentują swoje popisowe dania świąteczne. Będziemy mogli zamówić je najpierw w Warszawie, potem dołączą Kraków, Łódź czy Szczecin.

Wielka Uczta Warszawska #2

Prowadzisz lokal gastronomiczny, jesteś kucharzem, producentem spożywczym, masz food trucka? Zgłoś się już teraz na drugą, tym razem zimową edycję wydarzenia!

KULINARNY TRANSATLANTYK

Zbliża się VII edycja wydarzenia - odbędzie się już w dniach 15-19 lipca w Łodzi. Kino Kulinarne na Transatlantyku to dokumenty i filmy fabularne o tematyce okołokulinarnej - przedstawiające sylwetki szefów kuchni, ale też odsłaniające kulisy produkcji żywności oraz wina.

#WspieramLokalneLokale - kampania społeczna Smazymy.com

20 marca ruszyła kampania społeczna #WspieramLokalneLokale. Jej celem jest zachęcenie konsumentów do składania zamówień z dostawą do domu w lokalnych restauracjach i tym samym wsparcie lokali w czasie wprowadzonego na terenie kraju stanu zagrożenia epidemicznego.

KUKBUK POLECA PO RAZ TRZECI

"Kukbuk Poleca" to certyfikat jakości przyznawany przez magazyn kulturalno-kulinarny Kukbuk godnym zaufania producentom za rzetelność, zaangażowanie i pasję, dzięki którym powstają wyjątkowe produkty i miejsca.

Parlament Europejski: roślinny burger jest OK, a roślinny "nabiał" - nie

Parlament Europejski nie przychylił się do postulatów branży mięsnej i odrzucił projekt zakazu używania określeń "burger" czy "kiełbaski" w odniesieniu do produktów roślinnych. Zaostrzył jednak kurs wobec nabiału.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej