x

Szef kuchni Marcin Przybysz prowadzi warsztaty kulinarne w restauracji Epoka

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    29.10.2020

Restauracja Epoka w Warszawie na czas zamknięcia przekształciła się w kameralne miejsce spotkań, w którym organizowane są warsztaty kulinarne i kursy wine pairingu. Przewodnikiem w podróży śladami polskiej kuchni jest szef Marcin Przybysz.

Warsztaty w restauracji Epoka. W środku szef kuchni Marcin Przybysz. Zdjęcie: materiały prasowe.
Warsztaty w restauracji Epoka. W środku szef kuchni Marcin Przybysz. Zdjęcie: materiały prasowe.
Restauracja Epoka należąca do grupy Project Warszawa wystartowała z warsztatami z jednym z najlepszych szefów kuchni w Polsce, Marcinem Przybyszem. To wyjątkowa podróż śladami polskiej kuchni, która zmieniała się na przestrzeni wieków. Gospodarze Epoki chcą podzielić się z gośćmi wiedzą, doświadczeniem i kulinarnymi ciekawostkami. Warsztaty skierowane są zarówno do osób, które dotychczas nie miały zbyt wiele wspólnego z kuchnią, jak i tych, dla których gotowanie jest ogromną pasją. Szef kuchni Marcin Przybysz krok po kroku przeprowadza uczestników przez przepisy oparte na wielopokoleniowych recepturach.

– Zamknięcie restauracji to dla branży gastronomicznej niełatwy czas. My postanowiliśmy znaleźć nowe rozwiązania w pandemicznej rzeczywistości, która nas zastała. Jako restauracja oparta na sztuce fine diningu nie zdecydowaliśmy się na dowozy posiłków, ani dania na wynos. Naszą propozycją dla gości są warsztaty kulinarne w Epoce. Zapraszamy wszystkich, którzy chcą z nami nauczyć się gotować pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce, Marcina Przybysza. Wychodzimy naprzeciw gościom, którzy bardzo często dopytywali nas o możliwość tego typu spotkań – mówi Antoine Azaïs, dyrektor restauracji Epoka.

Warsztaty w restauracji Epoka. Zdjęcie: materiały prasowe.
Warsztaty w restauracji Epoka. Zdjęcie: materiały prasowe.
Za kompozycję menu restauracji Epoka odpowiada Executive Chef grupy Project Warszawa Marcin Przybysz. Zwycięzca 3. edycji programu telewizyjnego Top Chef inspiracje czerpał z pracy w kuchniach kultury skandynawskiej, śródziemnomorskiej i anglosaskiej. Gotował w otoczeniu czołówki światowej gastronomii, współpracując z takimi szefami jak Massimo Bottura (Osteria Francescana), Rasmus Kofoed (Geranium), René Redzepi (Noma), Franck Giovannini (Restaurant de l’Hôtel de Ville de Crissier).

– Kuchnia jest moim drugim domem. Tym razem zapraszam do niej gości, z którymi wspólnie przygotujemy przepisy na co dzień serwowane w restauracji oraz nauczymy się jak upiec domowy chleb na naturalnym zakwasie. To co jest niezwykle ważne w kuchni to sterylność miejsca, w którym gotujemy, nie tylko w czasie pandemii. To kluczowe w restauracji i istotne w każdym domu, dlatego jeden z elementów warsztatów poświęcony jest bezpieczeństwu sanitarnemu podczas gotowania – opowiada Marcin Przybysz.
Każdy uczestnik warsztatów otrzyma certyfikat udziału w szkoleniu kulinarnym. Szczegóły na temat warsztatów w restauracji Epoka dostępne są na Facebooku, Instagramie i stronie www.epoka.restaurant.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Bazar Różyckiego znów zatętni życiem! Otwarcie Off Brzeska

Przy Brzeskiej 25 w Warszawie, czyli na legendarnym Bazarze Różyckiego, już 7 maja oficjalnie zostanie otwarta nowa przestrzeń gastronomiczno-kulturalna, która będzie żyła dzień i noc. Off Brzeska to targowisko, jedzenie i picie, muzyka i kultura. Co tydzień inni wystawcy, inne menu i inne atrakcje!

Masterchef For Dogs

Już 26. sierpnia w Poznaniu odbędzie się 13. edycja wydarzenia.

Deser charytatywny w Lourse Warszawa

Już po raz drugi Cukiernia Lourse Warszawa została partnerem Kampanii na rzecz Walki z Rakiem Piersi Estée Lauder Companies.

Najlepsze restauracje Plebiscytu Gości Restaurant Week

Prawie 90 tysięcy uczestników ogólnopolskiego Festiwalu Restaurant Week, który zakończył się 5 lipca, miało szansę ocenić dania, obsługę i atmosferę w 348 restauracjach w kraju. To jedyny tak duży plebiscyt, w którym o zwycięstwie decydują nie eksperci, a amatorzy dobrej kuchni.

Odkrywanie dziedzictwa gastronomicznego Europy Środkowej

Ruszył program, w ramach którego pięć miast z Europy Środkowej wybrało swoje lokalne produkty gastronomiczne oraz zaplanowało działania pilotażowe w celu ich promowania.

Kibicuj z Wolt - promocje z okazji EURO 2020

Wolt - platforma do zamawiania jedzenia - zaprasza użytkowników do udziału w promocjach przygotowanych z okazji Mistrzostw Europy. Oprócz zestawów kibica można wygrać kupony rabatowe, a także ustrzelić mistrzowskiego hat-tricka.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej