x

Szef kuchni Marcin Przybysz prowadzi warsztaty kulinarne w restauracji Epoka

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    29.10.2020

Restauracja Epoka w Warszawie na czas zamknięcia przekształciła się w kameralne miejsce spotkań, w którym organizowane są warsztaty kulinarne i kursy wine pairingu. Przewodnikiem w podróży śladami polskiej kuchni jest szef Marcin Przybysz.

Warsztaty w restauracji Epoka. W środku szef kuchni Marcin Przybysz. Zdjęcie: materiały prasowe.
Warsztaty w restauracji Epoka. W środku szef kuchni Marcin Przybysz. Zdjęcie: materiały prasowe.
Restauracja Epoka należąca do grupy Project Warszawa wystartowała z warsztatami z jednym z najlepszych szefów kuchni w Polsce, Marcinem Przybyszem. To wyjątkowa podróż śladami polskiej kuchni, która zmieniała się na przestrzeni wieków. Gospodarze Epoki chcą podzielić się z gośćmi wiedzą, doświadczeniem i kulinarnymi ciekawostkami. Warsztaty skierowane są zarówno do osób, które dotychczas nie miały zbyt wiele wspólnego z kuchnią, jak i tych, dla których gotowanie jest ogromną pasją. Szef kuchni Marcin Przybysz krok po kroku przeprowadza uczestników przez przepisy oparte na wielopokoleniowych recepturach.

– Zamknięcie restauracji to dla branży gastronomicznej niełatwy czas. My postanowiliśmy znaleźć nowe rozwiązania w pandemicznej rzeczywistości, która nas zastała. Jako restauracja oparta na sztuce fine diningu nie zdecydowaliśmy się na dowozy posiłków, ani dania na wynos. Naszą propozycją dla gości są warsztaty kulinarne w Epoce. Zapraszamy wszystkich, którzy chcą z nami nauczyć się gotować pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce, Marcina Przybysza. Wychodzimy naprzeciw gościom, którzy bardzo często dopytywali nas o możliwość tego typu spotkań – mówi Antoine Azaïs, dyrektor restauracji Epoka.

Warsztaty w restauracji Epoka. Zdjęcie: materiały prasowe.
Warsztaty w restauracji Epoka. Zdjęcie: materiały prasowe.
Za kompozycję menu restauracji Epoka odpowiada Executive Chef grupy Project Warszawa Marcin Przybysz. Zwycięzca 3. edycji programu telewizyjnego Top Chef inspiracje czerpał z pracy w kuchniach kultury skandynawskiej, śródziemnomorskiej i anglosaskiej. Gotował w otoczeniu czołówki światowej gastronomii, współpracując z takimi szefami jak Massimo Bottura (Osteria Francescana), Rasmus Kofoed (Geranium), René Redzepi (Noma), Franck Giovannini (Restaurant de l’Hôtel de Ville de Crissier).

– Kuchnia jest moim drugim domem. Tym razem zapraszam do niej gości, z którymi wspólnie przygotujemy przepisy na co dzień serwowane w restauracji oraz nauczymy się jak upiec domowy chleb na naturalnym zakwasie. To co jest niezwykle ważne w kuchni to sterylność miejsca, w którym gotujemy, nie tylko w czasie pandemii. To kluczowe w restauracji i istotne w każdym domu, dlatego jeden z elementów warsztatów poświęcony jest bezpieczeństwu sanitarnemu podczas gotowania – opowiada Marcin Przybysz.
Każdy uczestnik warsztatów otrzyma certyfikat udziału w szkoleniu kulinarnym. Szczegóły na temat warsztatów w restauracji Epoka dostępne są na Facebooku, Instagramie i stronie www.epoka.restaurant.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

McDonald’s pomału wraca na Ukrainę

Po raz pierwszy od rozpoczęcia agresji Rosji na Ukrainę McDonald's otworzył swoje restauracje w Kijowie. Póki co, sieć sprzedaje jedynie posiłki na wynos we współpracy z firmami kurierskimi i za pośrednictwem aplikacji McDelivery.

Nocny Market w Warszawie - zakończenie sezonu 2022

5 pełni księżyca, 81 nocy, 21 weekendów, 609 godzin - tyle czasu działał w 2022 Nocny Market na Dworcu Głównym - królestwo street foodu w Warszawie. Przed nami weekend zamykający tegoroczny sezon, podczas którego rozstrzygnięty zostanie plebiscyt Nocne Koty 2022.

#FoodLooksGood! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week

Restaurant Week powraca pod hasłem #FoodLooksGood! Ma ono zachęcać gości restauracji do robienia zdjęć dań i dzielenia się nimi w social mediach. Od 12 października do 13 listopada trzy pięknie podane potrawy i koktajl dostępne będą w cenie 69 zł w ponad 400 lokalach.

Bocuse d’Or on Tour w jesiennej odsłonie

16 września w krakowskiej restauracji Biała Róża odbędzie się druga z cyklu kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour. Jej gospodarzem będzie szef kuchni Łukasz Cichy. Dzień później Bocuse d’Or Poland on Tour zawita do Restauracji Patio w Rzeszowie, gdzie za ucztę odpowiedzialny będzie Kamil Tłuczek.

Druga edycja Grand Dinners już w listopadzie!

Po majowym sukcesie premierowych kolacji Grand Dinners szykuje się jesienna edycja kulinarnych emocji na poziomie sześciu gwiazdek Michelin. 7-8 listopada w Warszawie odbędą się dwie ekskluzywne kolacje przygotowane przez kulinarnych artystów z Francji i Polski.

Let’s drink about it - powraca World Class Cocktail Festival!

Kolejna odsłona World Class Cocktail Festival potrwa od 24 sierpnia do 18 września w sześciu największych polskich miastach. Goście Festiwalu mogą odwiedzić ponad 100 koktajlbarów i barów restauracyjnych oraz skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 35 zł.

Inne kategorie

Podcasty

Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST]

Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej