x

Szef kuchni Marcin Przybysz prowadzi warsztaty kulinarne w restauracji Epoka

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    29.10.2020

Restauracja Epoka w Warszawie na czas zamknięcia przekształciła się w kameralne miejsce spotkań, w którym organizowane są warsztaty kulinarne i kursy wine pairingu. Przewodnikiem w podróży śladami polskiej kuchni jest szef Marcin Przybysz.

Warsztaty w restauracji Epoka. W środku szef kuchni Marcin Przybysz. Zdjęcie: materiały prasowe.
Warsztaty w restauracji Epoka. W środku szef kuchni Marcin Przybysz. Zdjęcie: materiały prasowe.
Restauracja Epoka należąca do grupy Project Warszawa wystartowała z warsztatami z jednym z najlepszych szefów kuchni w Polsce, Marcinem Przybyszem. To wyjątkowa podróż śladami polskiej kuchni, która zmieniała się na przestrzeni wieków. Gospodarze Epoki chcą podzielić się z gośćmi wiedzą, doświadczeniem i kulinarnymi ciekawostkami. Warsztaty skierowane są zarówno do osób, które dotychczas nie miały zbyt wiele wspólnego z kuchnią, jak i tych, dla których gotowanie jest ogromną pasją. Szef kuchni Marcin Przybysz krok po kroku przeprowadza uczestników przez przepisy oparte na wielopokoleniowych recepturach.

– Zamknięcie restauracji to dla branży gastronomicznej niełatwy czas. My postanowiliśmy znaleźć nowe rozwiązania w pandemicznej rzeczywistości, która nas zastała. Jako restauracja oparta na sztuce fine diningu nie zdecydowaliśmy się na dowozy posiłków, ani dania na wynos. Naszą propozycją dla gości są warsztaty kulinarne w Epoce. Zapraszamy wszystkich, którzy chcą z nami nauczyć się gotować pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce, Marcina Przybysza. Wychodzimy naprzeciw gościom, którzy bardzo często dopytywali nas o możliwość tego typu spotkań – mówi Antoine Azaïs, dyrektor restauracji Epoka.

Warsztaty w restauracji Epoka. Zdjęcie: materiały prasowe.
Warsztaty w restauracji Epoka. Zdjęcie: materiały prasowe.
Za kompozycję menu restauracji Epoka odpowiada Executive Chef grupy Project Warszawa Marcin Przybysz. Zwycięzca 3. edycji programu telewizyjnego Top Chef inspiracje czerpał z pracy w kuchniach kultury skandynawskiej, śródziemnomorskiej i anglosaskiej. Gotował w otoczeniu czołówki światowej gastronomii, współpracując z takimi szefami jak Massimo Bottura (Osteria Francescana), Rasmus Kofoed (Geranium), René Redzepi (Noma), Franck Giovannini (Restaurant de l’Hôtel de Ville de Crissier).

– Kuchnia jest moim drugim domem. Tym razem zapraszam do niej gości, z którymi wspólnie przygotujemy przepisy na co dzień serwowane w restauracji oraz nauczymy się jak upiec domowy chleb na naturalnym zakwasie. To co jest niezwykle ważne w kuchni to sterylność miejsca, w którym gotujemy, nie tylko w czasie pandemii. To kluczowe w restauracji i istotne w każdym domu, dlatego jeden z elementów warsztatów poświęcony jest bezpieczeństwu sanitarnemu podczas gotowania – opowiada Marcin Przybysz.
Każdy uczestnik warsztatów otrzyma certyfikat udziału w szkoleniu kulinarnym. Szczegóły na temat warsztatów w restauracji Epoka dostępne są na Facebooku, Instagramie i stronie www.epoka.restaurant.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

"Food Service" i Ouichef.pl na Instagramie!

Rusza nasze konto na Insta! Od teraz serwujemy wam najciekawsze informacje ze świata gastronomii nie tylko na portalu Ouichef.pl i w magazynie "Food Service", ale także w trzech mediach społecznościowych. Do Facebooka i Linkedina dołączył właśnie Instagram.

Selgros Cash&Carry wspiera potrzebujących

Selgros Cash&Carry kontynuuje wieloletnią współpracę z Caritas Poznań. Firma przekazała właśnie samochód dostawczy, dzięki któremu możliwe będzie usprawnienie dostaw żywności do jadłodajni i placówek żywieniowych, a tym samym jeszcze większe wsparcie dla ubogich i potrzebujących.

Gorące tematy Ouichef.pl w 2021 r.: restauracja Lewandowskiego, wódka Palikota i skutki pandemii

Rok 2021 upłynął w gastronomii nie tylko pod znakiem pandemii, ale także licznych otwarć lokali i premier nowych marek. Jakie tematy najbardziej interesowały w tym roku użytkowników Ouichef.pl? Oto najchętniej czytane materiały!

Rozpoczyna się enologiczna jesień

Od 21 września aż do 15 grudnia potrwa czwarta edycja Jesieni Enologicznej, która w tym roku odbędzie się w Krakowie, Warszawie i na Dolnym Śląsku. Przed uczestnikami trzy miesiące atrakcji związanych z enologią, sztuką winiarską, historią winiarstwa w Polsce oraz tradycjami kulinarnymi.

Nowości w Too Good To Go

Świetna wiadomość dla wszystkich pizzomaniaków w Warszawie! Od dziś do walki Too Good To Go z marnowaniem jedzenia włączyła się sieć pizzerii Pizza Hut. Jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w Polsce będzie oferować pozycje ze swojego menu w 15 miejscach w Warszawie.

Lexus Hybrid cuisine - Open Gourmet

11-13 kwietnia w ramach wydarzenia Lexus Hybrid Cuisine Warszawę odwiedziło siedmiu znakomitych szefów z czterech stron świata. Uczestniczyli w wielu wydarzeniach i wymieniali doświadczenie z polskimi szefami kuchni.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej