x

KUKBUK po raz czwarty wyróżnił lokalnych producentów

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    27.10.2020

Ponad 450 produktów z 230 polskich firm, 20 laureatów i 2 wyróżnienia - to bilans 4. edycji konkursu KUKBUK Poleca. Jego celem jest wyróżnienie inicjatyw kulinarnych, rzemieślniczych oraz agroturystycznych, którym na sercu leży troska o smak, zdrowie, ludzi i przyrodę.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Wśród zwycięzców znaleźli się:
w kategorii „z pola i z wody” (produkty świeże, nieprzetworzone) – W Dobrym Smaku. Ekologiczne Ogrody Permakulturowe, Bianca, Gospodarstwo Rybackie DADOŃ i Bryła Miodu,
w kategorii „ze spiżarni” (produkty przetworzone) – WIKK.ME, Kiszonki Pana Tadka, Ancypo, Mięsny Premium by Pogromcy Meatów,
Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
w kategorii „z warsztatu”
(rzemiosło) – Nakomiady oraz John & Mary,
w kategorii „w płynie z procentami” (napoje alkoholowe) – Cieleśnica SA, Miód Podlaski i Winnica Sztukówka,
w kategorii „w płynie bez procentów” (napoje bezalkoholowe) – Zakwasownia oraz Hultaj,
w kategorii „dla urody” (naturalne kosmetyki pielęgnacyjne i kolorowe) – D’alchémy i Kiré Skin,
w kategorii „za miastem dla relaksu” (agroturystyka) – Kimura Glamping oraz Ptasie Radio Brzozów,
i w kategorii specjalnej „marka przyjazna kobietom” pod patronatem TVN STYLE – Si Si Bee.
Wyróżnienia otrzymały dwie firmy: Rezerwat Jabłek (w płynie bez procentów) oraz Moya Matcha (z warsztatu).

Certyfikat KUKBUK Poleca jest symbolem uczciwego i sprawdzonego produktu/miejsca najwyższej jakości. Zostaje przyznany na rok, co oznacza, że wyróżnieni producenci mogą się nim legitymować do końca października 2021 roku.
– Certyfikat KUKBUK Poleca to nie tylko nagroda. Przyznając go rzetelnym producentom, chcemy pomóc im się wybić, a kupującym – wskazać drogę do dobrego produktu, czy miejsca oraz uświadomić, jak dużo leży w naszych „konsumenckich” rękach – mówi Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Zwycięzców wyłoniło jury w składzie: Daria Pawlewska, Oliwia Gede-Niewiadomska, Lara Gessler, Grzegorz Łapanowski, Anna Nowak-Ibisz, David Gaboriaud, Maciej Nowak, Piotr „Vienio” Więcławski, Grażyna Lambach, Alina Szyrle, Kasia Będzińska, Natalia Przybysz i Jakub Dmitrowski.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Wojciech Modest Amaro otrzymał Grand Prix de l’Art de la Cuisine

Rewelacyjne wieści z Paryża. Wojciech Modest Amaro otrzymał najważniejsze wyróżnienie w świecie gastronomii - Grand Prix de l’Art de la Cuisine przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną.

Grzegorz Adamarek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

Nominację otrzymał wygrywając konkurs kulinarny "Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro".

25 lat MULTIVAC Polska

MULTIVAC to wiodący na świecie producent dostarczający najlepszych rozwiązań opakowaniowych, stosowanych do pakowania artykułów spożywczych oraz produktów biotechnologicznych i sprzętu medycznego a także towarów przemysłowych.

Kto zostanie najlepszym barmanem? Przed nami finał konkursu KINLEY Mixology Club

Pierwsza edycja konkursu KINLEY Mixology Club dobiega końca. Już 1 grudnia podczas finału w warszawskim Syrenim Śpiewie poznamy zwycięzcę rywalizacji między barmanami. Najlepsza piętnastka zawalczy o tytuł mistrza miksologii i nagrodę 15 tys. zł.

Bocuse d’Or 2021: znamy nazwiska kandydatów

4 listopada podczas 28. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA w Krakowie pięciu szefów kuchni wystąpi przed szeroką publicznością, by zmierzyć się w największej kulinarnej rozgrywce.

Pięciu najlepszych szefów kuchni Polski Północnej i ich pięć wyjątkowych dań - finał Gault&Millau Tour 2017

Podczas finałowego Gault&Millau Tour w Sopocie przyznano nagrody dla najlepszych szefów kuchni z Pomorza, Kujaw, Mazur, Warmii, Suwalszczyzny i Podlasia. Oto przepisy na popisowe dania Szefa Roku, Kobiety Szefa, Szefa Jutra, Szefa Kuchni Tradycyjnej i Młodego Talentu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej