„KREACJE IWANIUK ROSIŃSKI WIŚNIEWSKI – KSIĄŻKA CUKIERNICZA”, WYD. SEMPRE, 2020 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 9/2020 nr 198.
"Kreacje" to książka autorstwa trzech cukierników doskonale znanych w branży.
„KREACJE IWANIUK ROSIŃSKI WIŚNIEWSKI – KSIĄŻKA CUKIERNICZA”, WYD. SEMPRE, 2020 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 9/2020 nr 198.
To kolejny temat, który wzbudza spore emocje. Insekty - larwy, mrówki, pasikoniki - jako element potrawy pewnie wciąż szokują, ale też intrygują. Istnieją kultury, w których nie są niczym niezwykłym i są spożywane na co dzień. Świat zachodni wciąż nie może się przełamać.
Autorka bierze na cel szerzą się w mediach mity dotyczące żywności, które często nie mają nic wspólnego z racjonalnym odżywianiem.
Z pola na stół - to filozofia od pewnego czasu zdobywająca serca kucharzy i konsumentów. Co się za nią kryje?
W tym roku mija dziesięć lat, od kiedy oficjalnie wprowadzono polskie wina do sprzedaży. Przez ostatnią dekadę obserwujemy profesjonalizację rodzimych winnic, a głównym napędem tych przemian są sami winiarze oraz ich głód wiedzy.
W najnowszej edycji pojawiły się dwie nowe dwu-gwiazdkowe restauracje.
Produkty dobrej jakości są dziś dostępne dla wszystkich, a przygotowanie zdrowego posiłku wcale nie musi zabierać dużo czasu i energii. Wystarczy zgromadzić pewną wiedzę i rozwinąć kreatywność.