x

Lunch omakase w weekendowej ofercie Nobu Warsaw

Kategoria: Miejsca    16.10.2020

Od soboty 17 października w restauracji Nobu Warsaw będzie można spróbować lunchu w stylu omakase, czyli selekcji czterech dań w formie niespodzianki przygotowanych przez szefa kuchni - Yannicka Lohou.

Menu Nobu Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe.
Menu Nobu Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe.
Posiłek w stylu omakase pozwala gościom na spróbowanie wyjątkowych i najlepszych dań, które w danym momencie może zaoferować szef kuchni. To świetna propozycja dla osób niezdecydowanych lub takich, które nie miały dotychczas styczności z japońską kuchnią. Omakase – w tłumaczeniu z japońskiego „zostawiam wybór tobie” – to prawdziwy wyraz zaufania gościa do osoby przygotowującej posiłek. Sformułowanie używane w restauracjach serwujących sushi i japońską kuchnię zyskuje coraz większą popularność w Polsce.
Menu Nobu Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe.
Menu Nobu Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe.
Od 17 października w restauracji Nobu będzie można spróbować selekcji czterech dań w formie niespodzianki przygotowanych przez szefa kuchni – Yannicka Lohou. Lunch omakase dostępny będzie od godziny od 12 w każdą sobotę i niedzielę.

Niespodzianka szefa kuchni
Koncepcja wszystkich restauracji Nobu oparta jest na nowatorskiej kuchni szefa Nobu Matsuhisy – to klasyczna kuchnia japońska stworzona ze składników pochodzących z Ameryki Południowej. Szefem kuchni w Warszawie jest urodzony w Bretanii we Francji Yannick Lohou, który po ukończeniu szkoły kulinarnej w Tregunc Lycee Saint Marc w 1997 roku miał okazję pracować w wielu francuskich restauracjach, a następnie podróżować i zdobyć międzynarodowe doświadczenie, między innymi w USA i Rosji. Pracował z Nobu Sanem oraz Szefem Herve Courtot, którzy nauczyli go skromności, dyscypliny i szacunku.
Menu Nobu Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe.
Menu Nobu Warsaw. Zdjęcie: materiały prasowe.
Jego lunch omakase to trzydaniowy posiłek z deserem, którego skład jest zagadką dla gości do ostatniego momentu.
– Wywodzący się z kulinarnej tradycji japońskiej sposób przygotowania potraw jest niezwykłą okazją do skosztowania tego, co jest w Nobu najlepsze. Serwowane przez nas dania będą się zmieniać w zależności od sezonowości i dostępności najlepszych produktów – mówi Yannick Lohou, szef kuchni Nobu Warsaw. – Dania w całkiem nowej odsłonie lub na bazie charakterystycznych klasyków z menu, takich jak legendarny czarny dorsz z aksamitnym sosem miso, sashimi „New Style” przypiekane olejem sezamowym czy sushi i rollsy z najwyższej jakości owoców morza, zaspokoją apetyt nawet najbardziej wymagających gości – dodaje.

Zmiany w Nobu Warsaw
Warszawska restauracja Nobu dostosowuje się do obecnej sytuacji panującej w kraju. W odpowiedzi na zainteresowanie gości, otwiera dodatkowo swoje podwoje w każdą niedzielę, a w pozostałe dni wydłuża godziny funkcjonowania, startując wcześniej. Ponadto, w związku z panującymi restrykcjami goście mają od teraz możliwość dokonania rezerwacji stolika na godzinę przed przyjściem. Dbałość marki o wszystkie zasady bezpieczeństwa i higieny pozwala gościom czuć się w eleganckiej przestrzeni Nobu swobodnie i bezpiecznie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Restauracja Belvedere z nowym szefem kreatywnym Łukaszem Guzińskim

Ponowne otwarcie warszawskiej restauracji Belvedere po lockdownie przyniosło zmiany. Nowy szef kreatywny Łukasz Guziński w swym autorskim, letnim menu stawia akcent na ryby i owoce morza.

Ekologicznie w warszawskiej Werandzie Bistro

Werandę Bistro w stołecznej Hali Koszyki przy ul. Koszykowej 63 śmiało można określić mianem eco-friendly. To prawdziwa miejska dżungla w centrum miasta, w której postawiono na liczne aktywności związane z ekologią.

Restauracja Kuby Wojewódzkiego i kilka innych w Elektrowni Powiśle - już czynne

Kolejne koncepty gastronomiczne uruchamiane w otwartej 20 maja zrewitalizowanej Elektrowni Powiśle w Warszawie! W ten weekend w strefie Food Hall pojawią się Philly’s Finest (amerykańskie kanapki), Quattro Canti (pizzeria), Osmania (kebab) oraz Soul Burger.

KOREA TOWN

Właściciele koreańskiego baru Miss Kimchi - Paweł Łapiński i Aneta Łapińska - otworzyli w marcu restaurację Korea Town na warszawskim Mokotowie. Restauracja jest niewielka, przeznaczona na 22 miejsca siedzące i ok. 15 w ogródku. Szefową kuchni jest właścicielka Aneta Łapińska.

Debiuty kulinarne w warszawskiej Galerii Młociny

Drugie piętro Galerii Młociny to wyjątkowe miejsce dla wszystkich tych, którzy uwielbiają celebrować wspólne chwile w gronie najbliższych. Spotkania i Dania, czyli strefa dedykowana miłośnikom kuchni wszystkich kontynentów, kusi coraz bogatszą ofertą kulinarną.

Wygraj niezwykłą kolację w Senses!

Portal OuiChef.pl oraz magazyn "Food Service" zapraszają do udziału w wyjątkowym konkursie. Do wygrania 2-osobowa kolacja z wine pairingiem w uhonorowanej gwiazdką Michelin restauracji Senses! Wartość nagrody to prawie 1500 zł.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej