x

Maestro Gold - frytura od Kruszwicy

Kategoria: Produkty    13.10.2020

Kruszwica wprowadza na rynek nową fryturę, która pozwoli na bardziej efektywne i korzystne biznesowo smażenie, przy jednoczesnym zachowaniu bardzo dobrych parametrów żywieniowych przyrządzanych potraw.

Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
Maestro Gold to unikalna kompozycja dwóch olejów: słonecznikowego wysokooleinowego i rzepakowego, bez udziału tłuszczów uwodornionych w składzie. Wysoka wydajność, duża odporność na wysokie temperatury i degradację tłuszczu, punkt dymienia > 230°C, 2 x dłuższy czas smażenia w porównaniu do popularnych frytur palmowych to właściwości nowej frytury, które pomogą restauratorom
i szefom kuchni obniżyć koszty przygotowania potraw oraz poprawić komfort pracy. Wysoki poziom jednonienasyconych kwasów tłuszczowych zapewnia korzystny profil żywieniowy frytury i jej wyjątkową stabilność. Neutralny zapach czyni ją idealnym rozwiązaniem w otwartych kuchniach.



Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej