x

Ostatni weekend Nocnego Marketu na dworcu Warszawa Główna

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    07.10.2020

Weekend 9-11 października będzie ostatnią szansą na kolację pod gwiazdami na peronach przy Towarowej 3. Po pięciu latach Nocny Market opuszcza dworzec Warszawa Główna.

Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
To już pięć lat odkąd Nocny Market karmi miłośników niebanalnych doznań kulinarnych. Przestrzeń dworca Warszawa Główna Osobowa wypełnioną kuchnią z całego świata, punktami miejskich usług czy wystawami sztuki odwiedzały co weekend tysiące gości w każdym wieku. Za sprawą Nocnego Marketu, pierwszej tego typu inicjatywy gastronomicznej w Polsce, uśpione perony dworca zyskały nowe życie. Ale każda podróż dobiega kiedyś końca – ten kulinarny pociąg ostatni raz w tym sezonie zatrzyma się pod adresem Towarowa 3. Między 9 a 11 października czekają nas ostatnie trzy wieczory na Głównym.
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: : materiały prasowe.
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: : materiały prasowe.
Organizatorzy zapraszają na ostatnie toasty i smaczne street foodowe kolacje pod neonami. Przygotowaliśmy też coś ekstra! W ostatnią sobotę zaplanowano muzyczny live act przy saksofonie MJ.SAX i wokalu K-LEAH. Oprócz nich zagrają również: WEIKUM, JERRY M, KOVI, MAJOR F.

Więcej na  Facebooku.





Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

A to ciekawe! "Jedzenie dziś i jutro" - cykl filmowy w Arte po polsku

Czy potrawy wegańskie mogą szkodzić? Jak będą wyglądać restauracje jutra? Czy dania będą przyrządzać roboty? Co będziemy jeść w przyszłości? Oto niektóre pytania, jakie stawiają twórcy filmów dokumentalnych cyklu "Jedzenie dziś i jutro", pokazywanych bezpłatnie po polsku na platformie VOD ARTE.

Fine Dining w Plenerze

To nazwa cyklu kolacji organizowanych przez krakowską restaurację Albertina oraz zaproszonych do projektu szefów kuchni. Wśród nich byli między innymi Krzysztof Żurek z restauracji Trzy Rybki, Marcin Sołtys z restauracji Filipa 18 oraz Łukasz Cichy z Białej Róży.

1000 Miglia 2018

Cisowianka Perlage po raz trzeci oficjalnym sponsorem głównym legendarnego wyścigu tysiąca mil. Jedyny i niepowtarzalny! Ekscytujący! Bajecznie odjazdowy! - to nieliczne z tytułów, którymi światowe media podsumowują co roku rajd samochodów zabytkowych Mille Miglia Storica.

AGENDA INSPIRACJI

Zagraniczne kongresy gastronomiczne są doskonałą okazją do nawiązywania nowych ciekawych kontaktów oraz do poszukiwania inspiracji. Podsuwamy kilka wskazówek na przyszłoroczne wyjazdy.

"Refresh your life" - promocja europejskich owoców

Finansowany ze środków UE projekt "Refresh your life" ma na celu promocję europejskich, świeżych owoców i warzyw na rynkach Polski, Niemiec i Czech.

Święto niemieckiego Króla Win

7-27 maja w całej Polsce odbyła się czwarta edycja Riesling Weeks. Akcja Niemieckiego Instytutu Wina promowała niemieckiego rieslinga.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej