

Pierwsza kawiarnia 4FCAFÉ otwarta w Warszawie


Sport, kawa i zdrowe lunche oraz moda - to założenia pierwszej kawiarni 4FCAFÉ, która została otwarta na warszawskim Mokotowie.
Lokal w centrum warszawskiej dzielnicy biznesowej jest dobrą opcją na spotkania ze znajomymi, lunch w przerwie w pracy czy chwilę regeneracji po treningu. Pierwsza kawiarnia 4FCAFÉ mieści się przy ul. Konstruktorskiej 12. Kolejne lokale mają być otwarte w Warszawie jeszcze w tym roku.
Funkcje gastronomiczne uzupełni program spotkań ze specjalistami świata sportu oraz wspólne treningi. Pierwszy punkt nowej sieci jest także pierwszym krokiem Grupy OTCF – właściciela marki 4F - w stronę nowego postrzegania rynków gastronomii i zakupów: połączenia obu stron stylu życia w jednym miejscu.
Zakupy…
Ważną funkcją kawiarni będzie pick-up point, showroom i sklep. Takie rozwiązanie gwarantuje zupełnie nową jakość zakupów – na spokojnie, w przyjemnej atmosferze, przy kawie czy lunchu. Tu, klienci realizujący zakupy online, będą mogli po prostu kupić ubrania, odebrać zamówione produkty, ale także na spokojnie je przymierzyć i w rezultacie zapłacić tylko za te, które zdecydują się kupić.
...i małe co nieco
Menu 4FCAFÉ tworzy bogaty wybór kaw – od klasyków po wydanie 4F PRO, wzbogacone proteinami – a także świeżo wyciskanych soków, smoothie i naparów. Wśród zdrowych napojów i posiłków każdy gość może wybrać dania dopasowane do swoich potrzeb dietetycznych czy planu treningowego.
Potrawy zostały zaprojektowane przez dietetyków według modelu healthy bowl: to miski pełne kompozycji zdrowych składników. Od słodkich śniadaniowych owsianek przez lunchowe sałatki po sycące lunche. Dostępne jest także rozwiązanie MIX & MATCH, które pozwala gościom na tworzenie spersonalizowanych misek z ulubionych składników.
Śniadanie serwowane jest przez cały dzień, w tym kanapki przygotowane na pieczywie proteinowym, śniadaniowe gofry i sałatki. Poza daniami stworzonymi dla zdrowej, wymagającej czy sportowej diety, w menu znalazły się także ponadczasowe klasyki: kanapki na pełnoziarnistym pieczywie czy potrawy z jajek, przygotowywane na miejscu ze świeżych produktów.
Wnętrze
Kawiarnia została zaprojektowana w stylu, który łączy industrialne elementy takie jak beton, metalowa siatka i szkło z ciepłym w dotyku drewnem i meblami o miękkich, opływowych formach. Atmosfery po zmroku dodaje nowoczesne ażurowe oświetlenie, a paletę szarości uzupełniają akcenty kolorystyczne – miętowe i pomarańczowe – nowe barwy firmowe sieci 4FCAFÉ.
Holistyczne podejście
Idea 4FCAFÉ zrodziła się z poszukiwań przez firmę holistycznych rozwiązań dla świadomych konsumentów. Koncept kawiarni sieciowej bierze pod uwagę potrzebę pierwszego wyboru - odżywianie - zaspokaja ją w formie dopasowanej do współczesnych odbiorców, czyli gości dbających o zdrowie i aktywny styl życia, a także tych, którzy cenią sobie zakupy w miłej atmosferze.
Od powstania koncepcji do otwarcia lokalu Grupa OTCF potrzebowała trzech miesięcy. CEO nowej sieci kawiarni jest Ranita Sobańska, Członek Zarządu OTCF.
Zobacz także

Farma Kwaśne Jabłko otwiera własną restaurację. Niwa zadebiutuje 3 czerwca

Ekologiczna farma Kwaśne Jabłko otwiera restaurację. Zjemy w niej lokalne produkty i spróbujemy rzemieślniczego cydru oraz naturalnych win.

Trzy lokale na sake

Poznajcie trzy restauracje, w których napijecie się różnego rodzaju sake.

Wystartował Nocny Market w Warszawie

Warszawski street foodowy festiwal Nocny Market rozpoczął 6 maja swój 7 sezon. Jak co roku są na nim obecni najlepsi kulinarni wystawcy, nie brakuje też doskonale wyposażonych barów, strefy chilloutu oraz wyselekcjonowanej muzyki.

Nalej Se - w Krakowie ruszył pierwszy samoobsługowy multitap i sklep piwny

Pierwszy samoobsługowy multitap i sklep piwny w Krakowie już działa. Powstał w dawnej fabryce elektroniki na Zabłociu. To odpowiedź na zamknięte puby i brak możliwości sprzedaży w nich piwa.

10. restauracja MAX Premium Burgers otwiera się dla gości

MAX Premium Burgers kontynuuje rozwój sieci w Polsce. Dziesiąty lokal szwedzkiej marki burgerowej ruszył 25 sierpnia w Babicach Nowych pod Warszawą.

Plato - bezpretensjonalna restauracja na warszawskim Wilanowie

Nową bezpretensjonalną restaurację otworzył w Warszawie Krzysztof Janiszewski - jeden ze współwłaścicieli wyróżnionego gwiazdką Michelin Senses.
Inne kategorie
Podcasty


Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

