x

Pierwsza kawiarnia 4FCAFÉ otwarta w Warszawie

Kategoria: Miejsca    01.10.2020

Sport, kawa i zdrowe lunche oraz moda - to założenia pierwszej kawiarni 4FCAFÉ, która została otwarta na warszawskim Mokotowie.

4FCAFÉ otwarta w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
4FCAFÉ otwarta w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
4FCAFÉ to wielofunkcyjna przestrzeń będąca połączeniem kawiarni serwującej zdrowe  dania ze strefą warsztatową i fitness, a także nowoczesną przestrzenią zakupową:  showroomem kolekcji 4F i punktem odbioru zamówień online.
Lokal w centrum warszawskiej dzielnicy biznesowej jest dobrą opcją na spotkania ze znajomymi, lunch w przerwie w pracy czy chwilę regeneracji po treningu. Pierwsza kawiarnia 4FCAFÉ mieści się przy ul.  Konstruktorskiej 12. Kolejne lokale mają być otwarte w Warszawie jeszcze w tym roku.
Funkcje gastronomiczne uzupełni program spotkań ze specjalistami świata sportu oraz wspólne treningi. Pierwszy punkt nowej sieci jest także pierwszym krokiem Grupy OTCF – właściciela marki 4F - w stronę nowego postrzegania rynków gastronomii i zakupów: połączenia obu stron stylu życia w jednym miejscu.

Zakupy…
4FCAFÉ otwarta w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
4FCAFÉ otwarta w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Ważną funkcją kawiarni będzie pick-up point, showroom i sklep. Takie rozwiązanie gwarantuje zupełnie nową jakość zakupów – na spokojnie, w przyjemnej atmosferze, przy  kawie czy lunchu. Tu, klienci realizujący zakupy online, będą mogli po prostu kupić ubrania,  odebrać zamówione produkty, ale także na spokojnie je przymierzyć i w rezultacie zapłacić tylko za te, które zdecydują  się kupić.

...i małe co nieco
Menu 4FCAFÉ tworzy bogaty wybór kaw – od klasyków po wydanie 4F PRO,  wzbogacone proteinami – a także świeżo wyciskanych soków, smoothie i naparów. Wśród zdrowych napojów i posiłków każdy gość może wybrać dania dopasowane do swoich potrzeb dietetycznych czy planu treningowego.
Zdrowe bowle w 4FCAFÉ.Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdrowe bowle w 4FCAFÉ.Zdjęcie: materiały prasowe.
Potrawy zostały zaprojektowane przez dietetyków według modelu healthy bowl: to miski pełne kompozycji zdrowych składników. Od słodkich śniadaniowych owsianek przez lunchowe sałatki po sycące lunche. Dostępne jest także rozwiązanie MIX & MATCH, które pozwala gościom na tworzenie spersonalizowanych misek z ulubionych składników.
Śniadanie serwowane jest przez cały dzień, w tym kanapki przygotowane na pieczywie  proteinowym, śniadaniowe gofry i sałatki. Poza daniami stworzonymi dla zdrowej, wymagającej czy sportowej diety, w menu znalazły się także ponadczasowe klasyki:  kanapki na pełnoziarnistym pieczywie czy potrawy z jajek, przygotowywane na miejscu ze świeżych produktów.

Wnętrze
Kawiarnia została zaprojektowana w stylu, który łączy industrialne elementy takie jak beton, metalowa siatka i szkło z ciepłym w dotyku drewnem i meblami o miękkich, opływowych  formach. Atmosfery po zmroku dodaje nowoczesne ażurowe oświetlenie, a paletę szarości  uzupełniają akcenty kolorystyczne – miętowe i pomarańczowe – nowe barwy  firmowe sieci 4FCAFÉ.

Holistyczne podejście
Idea 4FCAFÉ zrodziła się z poszukiwań przez firmę holistycznych rozwiązań dla świadomych konsumentów. Koncept kawiarni sieciowej bierze pod uwagę potrzebę pierwszego wyboru - odżywianie - zaspokaja ją w formie dopasowanej do współczesnych odbiorców, czyli gości dbających o zdrowie i aktywny styl życia, a także tych, którzy cenią  sobie zakupy w miłej atmosferze.  
Od powstania koncepcji do otwarcia lokalu Grupa OTCF potrzebowała trzech miesięcy. CEO nowej sieci kawiarni jest Ranita Sobańska, Członek Zarządu OTCF.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

WINSKY WINE’N’WHISKY BAR

Nad Wisłą w Warszawie, przy ulicy Wioślarskiej 10, w budynku The Tides, otworzył się w listopadzie Winsky Wine’n’Whisky Bar. Twórczynią i współwłaścicielką miejsca jest Monika Frendl, drugim współwłaścicielem jest Viktor Jakupec.

Najlepsze restauracje w Paryżu - subiektywny przewodnik French Touch

Doceniane przez krytyków kulinarnych z całego świata, nagrodzone gwiazdkami Michelin, prowadzone przez wybitnych szefów kuchni - w ramach akcji French Touch przedstawiamy najlepsze restauracje w Paryżu, znanych francuskich szefów kuchni i ich specjalności.

W POSZUKIWANIU BARMAŃSKIEJ INSPIRACJI - JAPONIA

Czym właściwie jest sztuka barmańska z Kraju Kwitnącej Wiśni, mangi i "hard shake"? I dlaczego tak często się na niej wzorujemy? Japończycy z natury są perfekcjonistami. Ich praca to wieloletni plan na życie.

ELEVEN MADISON PARK NUMEREM JEDEN

Po raz pierwszy w historii nowojorska Eleven Madison Park zdobyła pierwsze miejsce w rankingu The World’s 50 Best Restaurants. Zwycięzcy zostali zaprezentowani podczas ceremonii w historycznym Royal Exhibition Building w Melbourne.

Premiera Czerwonego Przewodnika Michelin "Main Cities of Europe 2018"

Polskie restauracje utrzymują Gwiazdki Michelin, ale na liście sporo zmian. 26 marca, w Budapeszcie zaprezentowano najnowsze wydanie kulinarnego Czerwonego Przewodnika Michelin "Main Cities of Europe 2018". Warszawskie restauracje Atelier Amaro i Senses po raz kolejny zachowały swoje Gwiazdki.

Winsky Wine’n’Whisky Bar

Nad Wisłą w Warszawie, w budynku The Tides, otworzył się w listopadzie Winsky Wine’n’Whisky Bar.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej