x

Pierwsza kawiarnia 4FCAFÉ otwarta w Warszawie

Kategoria: Miejsca    01.10.2020

Sport, kawa i zdrowe lunche oraz moda - to założenia pierwszej kawiarni 4FCAFÉ, która została otwarta na warszawskim Mokotowie.

4FCAFÉ otwarta w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
4FCAFÉ otwarta w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
4FCAFÉ to wielofunkcyjna przestrzeń będąca połączeniem kawiarni serwującej zdrowe  dania ze strefą warsztatową i fitness, a także nowoczesną przestrzenią zakupową:  showroomem kolekcji 4F i punktem odbioru zamówień online.
Lokal w centrum warszawskiej dzielnicy biznesowej jest dobrą opcją na spotkania ze znajomymi, lunch w przerwie w pracy czy chwilę regeneracji po treningu. Pierwsza kawiarnia 4FCAFÉ mieści się przy ul.  Konstruktorskiej 12. Kolejne lokale mają być otwarte w Warszawie jeszcze w tym roku.
Funkcje gastronomiczne uzupełni program spotkań ze specjalistami świata sportu oraz wspólne treningi. Pierwszy punkt nowej sieci jest także pierwszym krokiem Grupy OTCF – właściciela marki 4F - w stronę nowego postrzegania rynków gastronomii i zakupów: połączenia obu stron stylu życia w jednym miejscu.

Zakupy…
4FCAFÉ otwarta w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
4FCAFÉ otwarta w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe.
Ważną funkcją kawiarni będzie pick-up point, showroom i sklep. Takie rozwiązanie gwarantuje zupełnie nową jakość zakupów – na spokojnie, w przyjemnej atmosferze, przy  kawie czy lunchu. Tu, klienci realizujący zakupy online, będą mogli po prostu kupić ubrania,  odebrać zamówione produkty, ale także na spokojnie je przymierzyć i w rezultacie zapłacić tylko za te, które zdecydują  się kupić.

...i małe co nieco
Menu 4FCAFÉ tworzy bogaty wybór kaw – od klasyków po wydanie 4F PRO,  wzbogacone proteinami – a także świeżo wyciskanych soków, smoothie i naparów. Wśród zdrowych napojów i posiłków każdy gość może wybrać dania dopasowane do swoich potrzeb dietetycznych czy planu treningowego.
Zdrowe bowle w 4FCAFÉ.Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdrowe bowle w 4FCAFÉ.Zdjęcie: materiały prasowe.
Potrawy zostały zaprojektowane przez dietetyków według modelu healthy bowl: to miski pełne kompozycji zdrowych składników. Od słodkich śniadaniowych owsianek przez lunchowe sałatki po sycące lunche. Dostępne jest także rozwiązanie MIX & MATCH, które pozwala gościom na tworzenie spersonalizowanych misek z ulubionych składników.
Śniadanie serwowane jest przez cały dzień, w tym kanapki przygotowane na pieczywie  proteinowym, śniadaniowe gofry i sałatki. Poza daniami stworzonymi dla zdrowej, wymagającej czy sportowej diety, w menu znalazły się także ponadczasowe klasyki:  kanapki na pełnoziarnistym pieczywie czy potrawy z jajek, przygotowywane na miejscu ze świeżych produktów.

Wnętrze
Kawiarnia została zaprojektowana w stylu, który łączy industrialne elementy takie jak beton, metalowa siatka i szkło z ciepłym w dotyku drewnem i meblami o miękkich, opływowych  formach. Atmosfery po zmroku dodaje nowoczesne ażurowe oświetlenie, a paletę szarości  uzupełniają akcenty kolorystyczne – miętowe i pomarańczowe – nowe barwy  firmowe sieci 4FCAFÉ.

Holistyczne podejście
Idea 4FCAFÉ zrodziła się z poszukiwań przez firmę holistycznych rozwiązań dla świadomych konsumentów. Koncept kawiarni sieciowej bierze pod uwagę potrzebę pierwszego wyboru - odżywianie - zaspokaja ją w formie dopasowanej do współczesnych odbiorców, czyli gości dbających o zdrowie i aktywny styl życia, a także tych, którzy cenią  sobie zakupy w miłej atmosferze.  
Od powstania koncepcji do otwarcia lokalu Grupa OTCF potrzebowała trzech miesięcy. CEO nowej sieci kawiarni jest Ranita Sobańska, Członek Zarządu OTCF.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Zmiany w krakowskiej restauracji Bottigliera 1881

Krakowska restauracja Bottigliera 1881 przeszła ostatnio kilka zmian.

Śląska Prohibicja

Restauracja Śląska Prohibicja otworzyła się na początku grudnia nieopodal rynku w Nikiszowcu - górniczym osiedlu z początku XX w. w Katowicach.

Warszawski Ed Red - kuchnia zdominowana przez mięso

Ed Red otworzył się w Warszawie w Hali Mirowskiej w połowie października 2016 r. Właścicielami restauracji są Grzegorz Kłos i Paweł Baron, a partnerem - szef kuchni Adam Chrząstowski. Ed Red proponuje autorską kuchnię zdominowaną przez mięso i zasadę "od ryjka do ogona.

Aleksander Baron otwiera bar na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie

Aleksander Baron powraca na scenę gastronomiczną. Wraz ze swą familią będzie karmić gości w Baron the Family Grill Bar. Na świeżym powietrzu, przy żywym ogniu. - To oaza w centrum miasta. Miejsce, które powstało, by cieszyć. Po trudnym lockdownie należy nam się czas biesiady - mówi nam szef kuchni.

Śródziemnomorska Treinta y Tres w Gdańsku

Restauracja Treinta y Tres na 33. piętrze Olivii Star oferuje śródziemnomorskie dania przygotowywane przez kucharzy sąsiedniej fine-diningowej restauracji Arco, której szefuje Paco Pérez. Kuchnia ma tu jednak mniej formalny charakter, a ceny są przystępniejsze.

Morski Zając - całoroczna restauracja z widokiem na Zatokę Pucką

Półwysep Helski to jeden z najpiękniejszych rejonów Polski. Niestety, jak to bywa w przypadku destynacji turystycznych - z dobrą gastronomią nie jest już tak łatwo.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej