x

MAX Premium Burgers otwiera jesienny sezon cheeseburgerami rozmiaru Grand Deluxe

Kategoria: Karta - dania    29.09.2020

W menu szwedzkiej sieci restauracji królują burgery, a wśród nich największe - Grand Deluxe. W sezonie jesiennym MAX Premium Burgers zaprasza na Grand Deluxe Grilled Onion ‘n’ Cheese.

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
Nazwa nowej linii burgerów wskazuje na dominujące składniki, a więc cebulę (świeżą i karmelizowaną) oraz oczywiście ser cheddar. Kompozycji smakowej dopełnia ogórek kiszony, musztarda francuska i majonez. Jak zawsze w przypadku MAXa burgery sezonowe występują w różnych wersjach. Oprócz wołowiny, Grilled Onion ‘n’ Cheese jest dostępny także z serem halloumi i Delifresh Plant Beef – oryginalnym pomysłem MAXa na porcję białka roślinnego będącą doskonałą alternatywą dla czerwonego mięsa.  
Nowym burgerom towarzyszą smakowite przekąski: Serki Mozzarella – chrupiące paluszki nadziewane mozzarellą oraz Frytki Chilli podawane z posiekaną papryczką jalapeño, czerwoną cebulą i sosem serowym.
MAX Burgers stawia sobie za cel, by do roku 2022 co drugi sprzedawany posiłek był w wersji innej niż z czerwonym mięsem. Sieć wzbogaciła swoje Zielone Menu o nowego burgera bezmięsnego - Grand Deluxe Plant Beef Burger z Serem w Sałacie. To oferta przede wszystkim dla tych, którzy szukają solidnej porcji niemięsnego białka, a jednocześnie stroniących od pieczywa. W składzie duża porcja Plant Beef, cheddar, pomidor, czerwona cebula, Sos Oryginalny oraz sałata.
Nowe produkty są dostępne we wszystkich kanałach sprzedaży MAX (w restauracjach, na linii Drive Thru, w zamówieniach online na maxorder.pl) oraz u partnerów prowadzących dostawy (Pyszne.pl, Uber Eats, Wolt, Glovo, glodny.pl).

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Śniadania regionalne - tradycyjne potrawy w porannym menu

Od suski sechlońskiej, przez wielkopolski gzik, po proziaki z Podkarpacia - produkty i potrawy regionalne tworzą nieprzebrany wachlarz smaków i potencjalnych kombinacji, które doskonale sprawdzą się podczas komponowania śniadaniowego menu.

Wielki powrót deserowych klasyków

Dlaczego nie warto wykreślać z menu szarlotki i innych tradycyjnych, by nie rzec spowszedniałych, deserów? Rok 2023 może być najlepszym momentem na ich powrót w nowym, odświeżonym wydaniu.

JABŁKOWE CRÊPES SUZETTE Z LABNEH Z KWAŚNEJ ŚMIETANY I MAŚLANĄ KRUSZONKĄ - przepis z restauracji Baken

Przepis pochodzi z restauracji Baken

Najdroższe pączki w Polsce serwuje... Kuba Wojewódzki. Ile kosztuje wariant z jadalnym złotem?

Tegoroczny cenowy rekord Tłustego Czwartku pobiła należąca do Kuby Wojewódzkiego trójmiejska restauracja Niewinni Czarodzieje Trzy Zero. Lokal poszedł na całość - oferował ekskluzywne pączki z jadalnym złotem w cenie 49 zł. Chętnych nie brakowało.

Pizza hawajska - hit czy kit? Już klasyka czy wciąż kulinarny obciach?

Pizza hawajska to danie, które jak żadne inne, podzieliło fanów włoskiej kuchni. Jedni ją uwielbiają, inni uważają za profanację, jeszcze inni kreatywnie ją modyfikują. Dlaczego ananas na pizzy wzbudza tak duże kontrowersje?

Świąteczne potrawy, które warto przyrządzić. Poznaj nasze propozycje

Wigilijne potrawy, wspólne gotowanie i dzielenie się przysmakami są nieodłącznymi elementami świątecznej magii. Dziś radzimy, co warto przyrządzić, by dobrze i różnorodnie zjeść w towarzystwie rodziny i przyjaciół.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej