Coraz większe zainteresowanie produktami i kuchnią roślinną przekłada się na pogłębiony program tegorocznej edycji konferencji Plant-Powered Perspectives. Tym razem, obok dyskusji o trendach i udanych produktowych debiutach, uczestnicy będą mieli szansę dowiedzieć się więcej o technologii produkcji roślinnych substytutów mięsa, nowych podejściach do klasycznych produktów takich jak tofu i tempeh, czy o jajku na bazie fasoli mung. W gronie prelegentów między innymi Joanna Staude-Potocka (Żabka Polska), Rafał Lankosz (The Vegetarian Butcher), Zuzana Makalova (Garden Gourmet), czy Karolina Kubara, współwłaścicielka marki Dobra Kaloria.
– Chcemy zainspirować rodzimych producentów do pogłębionego spojrzenia na roślinne innowacje. Stąd obecność Christophera Konga z firmy Better Nature czy przedstawicielki marki Garden Gourmet, roślinnej odnogi Nestle - mówi Maciej Otrębski, partner strategiczny kampanii Roślinniejemy.
W ramach konferencji odbędzie się sesja Plant-Powered Pitching przeznaczona dla start-upów i innowatorów - będą mogli przedstawić swoje pomysły szerszemu gronu odbiorców, a także zdobyć nagrody, których pula wynosi 15 tys. zł.
Rejestracja na konferencję i program wydarzenia: https://roslinniejemy.org/konferencja/2020