x

“Edukacyjna rola turystyki kulinarnej w rozwoju regionalnym"

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    24.09.2020

Tegoroczna edycja konferencji “Edukacyjna rola turystyki kulinarnej w rozwoju regionalnym" odbędzie się w formule online - 22 i 23 października. Organizatorami wydarzenia są: Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula oraz Instytut Wiedzy i Umiejętności IWIU.

Podczas konferencji przedmiotem dyskusji będą: edukacja przedsiębiorców i turystów, edukacja młodego pokolenia jako potencjalnego odbiorcy tradycji kulinarnych, kulinaria jako przedmiot edukacji i potencjał rozwoju regionalnego, narzędzia promocji kulinariów lokalnych i regionalnych, dobre praktyki rozwoju turystyki kulinarnej, szlaki kulinarne, sieciowanie produktów kulinarnych czy sposoby aktywizacji terenów wiejskich.

Podczas dwóch dni konferencji przewidziane są wystąpienia m.in. Erika Wolfa, prezesa Światowego Stowarzyszenia Podróży Kulinarnych (World Food Travel Association - WFTA), Fabio Parasecoli – profesora nauk o żywności na Wydziale i Żywieniu na Uniwersytecie Nowojorskim w Nowym Jorku czy Lucy Long - badaczki kultury kulinarnej, profesora Uniwersytetu stanowego w Ohio.

Zgłoszenia do uczestnictwa w konferencji są przyjmowane do 18 października. Kontakt: piotrdominik@autograf.pl lub p.dominik@vistula.edu.pl





Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej