x

Szkolenia dla gastronomii na targach Polagra 2020 w Poznaniu

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    18.09.2020

Już 28 września rozpoczynają się targi Polagra 2020 z ekspozycją żywności, rozwiązań dla przemysłu spożywczego i sektora HoReCa. Podczas imprezy nie zabraknie interesujących szkoleń dla przedstawicieli gastronomii.

Polagra. Zdjęcie: materiały prasowe.
Polagra. Zdjęcie: materiały prasowe.
Tegoroczny program wydarzeń specjalnych tarów POLAGRA maksymalnie wypełnia trzy dni targowe (28-30 września).

Poniedziałek, 28 września rozpocznie się od spotkania na temat wpływu pandemii COVID-19 na zachowania konsumenckie. Niewątpliwie zmieniły się one w pierwszych tygodniach, gdy wszyscy zetknęliśmy się z nową rzeczywistością, niewiadomą, ograniczeniami w korzystaniu z usług. A jak jest teraz? Czy pewne wzorce konsumenckie ukształtowane na początku pandemii pozostały z nami, a jeśli tak to które z nich? Między innymi na te pytania będzie można usłyszeć odpowiedzi potwierdzone wynikami najnowszych badań prowadzonych w Polsce i na świecie.

Kontynuacją tego spotkania będzie panel dyskusyjny, którego uczestnicy – restauratorzy, dziennikarze branżowi, podzielą się swoimi doświadczeniem i spostrzeżeniami na temat szybkiego reagowania na zmiany i implementowania nowych rozwiązań w biznesie.
Jeszcze tego samego dnia będzie można wziąć udział w szkoleniu „Dobra praktyka produkcyjna i higieniczna w gastronomii”. To zagadnienie jest wyzwaniem i wielką odpowiedzialnością dla każdego, kto ma kontakt z żywnością w gastronomii, zwłaszcza teraz, w czasie pandemii. Ważny jest dobór metod, środków i realizacja prawidłowo dobranych procedur mających zapewnić bezpieczeństwo wyrobów i obsługi klientów. I właśnie taką wiedzę, w świetle aktualnych wymagań "covidowych", będą mogli nabyć uczestnicy tego spotkania.

Nie zabraknie też szkoleń o tematyce marketingowej. Dla przedstawicieli gastronomii zaplanowano m. in. warsztaty „Customer Journey Map – zaktualizuj strategię i ścieżki klientów” (28 września), podczas których będzie można dowiedzieć się, jak zaplanować spójne i skuteczne działania na każdym poziomie spotkania klienta z marką.

Z kolei w środę będzie można zaczerpnąć wiedzy na temat poprawnego z literą prawa budowania wizerunku i sprzedaży w sieci, a także dowiedzieć się jak znaleźć klientów restauracji w sieci i tworzyć grupy docelowe do Social Ads i Google Ads.

Wszystkie szkolenia są bezpłatne. Wymagają jedynie wcześniejszej rejestracji zgodnie z obecnymi wymogami GIS. Szczegółowy program wydarzeń towarzyszących targom POLAGRA 2020 znajduje się TUTAJ.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Śliwka kalifornijska w piątej ćwiartce

9 kwietnia br. w stołecznym studiu CookUp, odbędzie się warsztat dla profesjonalistów pod przewodnictwem autorytetu kulinarnego, szefa Adama Chrząstowskiego.

PINK LOBSTER PONOWNIE ZWYCIĘŻA!

Za nami 17. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’art de la cuisine Martell, która była pod wieloma względami wyjątkowa. Tegoroczny konkurs odbył się w weekend, 1-3 marca na Zamku w Rynie. Do udziału zgłosiło się 55 drużyn, z których jury wybrało 15 finalistów.

The World’s 50 Best Restaurants powróci na żywo i w internecie

5 października poznamy pięćdziesiąt najlepszych restauracji na świecie. Jeden z najbardziej prestiżowych konkursów gastronomicznych zawita do Antwerpii.

"Food Service" i Ouichef.pl z nagrodą Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej AIG Prix Multimedia

"Food Service" i Ouichef.pl jako pierwsze i jedyne tytuły branżowe otrzymały nagrodę AIG Prix Multimedia za promowanie w Polsce dobrego gustu i etyki w zawodzie szefa kuchni. Laury przyznaje Międzynarodowa Akademia Gastronomiczna w Paryżu na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce.

Finał Wine & Food Noble Night: wyniki konkursu

Za nami jubileuszowa edycja konkursu inicjowanego przez Noble Bank i Noble Concierge. Po raz 10. dwanaście restauracji z całej Polski gotowało na żywo podczas uroczystej gali finałowej.

Niemieckie wina i jesienna kuchnia

Pod takim hasłem 19 października w Studiu CookUp Warszawa - Mokotów odbyły się warsztaty kulinarne z Agatą Wojdą zorganizowane przez Niemiecki Instytut Wina.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej