x

"Czytaj skład. Gotuj z głową!" Jagody Fabickiej i Katarzyny Rady

Kategoria: Lifestyle - książki    17.09.2020

Produkty dobrej jakości są dziś dostępne dla wszystkich, a przygotowanie zdrowego posiłku wcale nie musi zabierać dużo czasu i energii. Wystarczy zgromadzić pewną wiedzę i rozwinąć kreatywność.

„Czytaj skład. Gotuj z głową!” Jagody Fabickiej i Katarzyny Rady. Foto: materiały prasowe.
„Czytaj skład. Gotuj z głową!” Jagody Fabickiej i Katarzyny Rady. Foto: materiały prasowe.
Jagoda Fabicka i Katarzyna Rada w swojej publikacji pokazują, jak w mądry sposób podejść do kwestii zakupów i gotowania, by cieszyć się pysznymi daniami. Udowadniają, że sprawdzanie składu produktów wcale nie jest trudne, jeśli pamięta się o kilku zasadach i kluczowej kwestii, jaką jest wyrobienie w sobie nawyku.

W książce znajdziecie również przydatne wskazówki dotyczące samego procesu gotowania – autorki stawiają na swobodne podejście i inspirowanie się przepisami, zamiast ścisłego podążania za nimi oraz wykorzystywanie produktów sezonowych lub tego, co aktualnie znajduje się w naszej lodówce.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

TO DOBRE, TO PROSTE

Jak przywracać zapomniane smaki, jak kultywować polską tradycję kulinarną i czym ona właściwie jest? Gdzie znaleźć najlepsze produkty? Jak hoduje się zwierzęta, a jak pozyskuje dzikie rośliny i dziczyznę? Czy możliwe jest całkowicie ekologiczne rolnictwo?

KAWOWYM SZLAKIEM

O ile nie brakuje przewodników po restauracjach oraz internetowych rankingów gastronomicznych, o tyle odnalezienie w nowym mieście atrakcyjnej kawiarni nie zawsze jest proste.

Włoskie klasyki według Jamiego

"Jamie gotuje po włosku" to murowany hit. Po pierwsze, książka traktuje o ukochanej przez Polaków kuchni włoskiej, po drugie, napisał ją Jamie Oliver, jeden z najpopularniejszych kucharzy, a do tego właściciel kilkudziesięciu restauracji i aktywista społeczny.

"Wege" Jamiego Olivera

To pierwsza w całości wegetariańska książka Jamiego Olivera. Propagator prostego, szybkiego gotowania, restaurator i rewolucjonista brytyjskich stołówek szkolnych w swoich przepisach zawsze wykorzystywał sporo warzyw.

Deserowy zawrót głowy

Coraz częściej badaniem kuchni i jej historii zajmują się kulturoznawcy. Jedną z takich badaczek jest Magdalena Tomaszewska-Bolałek, kierowniczka food studies na SWPS i autorka nagradzanych książek, takich jak: "Tradycje kulinarne Korei", "Tradycje kulinarne Finlandii" czy "Polish Culinary Paths".

"Tutto bene" Flavii Borawskiej i Magłorzaty Minty

Dziennikarkę Małgosię Mintę i szefową kuchni Flavię Borawską łączy sposób myślenia o jedzeniu - obie lubią prostotę, dobre produkty i lekkość.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej