x

Bar Warmut świętuje drugie urodziny

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    16.09.2020

To już dwa lata, odkąd działa warszawski Warmut przy Marszałkowskiej 45/49, popularyzując kulturę picia wermutu. Z tej okazji ekipa baru zaprasza w weekend między 18 a 20 września do świętowania - zabierze was na wakacje last minute w Śródmieściu Południowym.

Grafika: materiały prasowe.
Grafika: materiały prasowe.
Przygotowane na ten weekend koktajle przywołują wspomnienia długich nocy na dachu baru w Bangkoku czy letniej beztroski na plaży w LA. Kalendarz sugeruje, że nadchodzi zmierzch ciepłych, letnich wieczorów, ale twórcy Warmutu twierdzą, że u nich nic nie zachodzi. Przedłużają lato, oferując liczne destynacje - od kwitnącej wiśnią Japonii przez Meksyk upojony tequilą po słoneczną Barcelonę. A te wszystkie miejsca można odwiedzić w jeden wieczór dzięki koktajlowym liniom lotniczym.

W ostatni weekend lata będzie można wznieść toast autorskim wermutem, poznać smaki światowych metropolii zatopionych w koktajlach i skosztować nowego menu. A to wszystko w rytmie ulubionej muzyki lub dźwięku radości zwycięstwa - GRAM powraca!






Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

TARGI EUROGASTRO W NOWEJ LOKALIZACJI

23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12. edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się 27-258 marca 2019 r. w nowej lokalizacji - Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie.

Marcin Dorociński polskim ambasadorem marki Kinley

W kampanii reklamowej toniku Kinley realizowanej pod hasłem "Smak, do którego dorastasz" popularny aktor Marcin Dorociński celebruje momenty, w których może się zrelaksować i nabrać dystansu do codzienności.

Essity zdobywa dwie nagrody European Cleaning and Hygiene Awards

15 listopada ogłoszono zwycięzców European Cleaning Awards 2018. Firma Essity zdobyła dwie prestiżowe nagrody w kategoriach: "Najlepsza praktyka - zrównoważony rozwój" oraz "Innowacja technologiczna roku".

Tomasz Łagowski serwuje kolację pod gwiazdami w Neo(n) Bistro

Przed nami kolejny weekend z kulinarnymi doznaniami na dachu stołecznego Hotelu Novotel w Warszawie. 6 i 7 sierpnia na wyrafinowane menu zaprasza Tomasz Łagowski, szef restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Szykuje się uczta z widokiem na nocną Warszawę.

Transgourmet i Selgros Cash & Carry wydają pierwszą edycję Trend Booka 2019

Podczas otwarcia Instytutu Kulinarnego, Transgourmet i Selgros Cash & Carry wydano pierwszą edycję Trend Booka 2019, w którym szefowie kuchni, cukiernicy, sommelierzy i eksperci z branży gastronomicznej wypowiadają się na temat trendów m. in.: kulinarnych, restauracyjnych, hotelarskich, winiarskich.

NOWE ROZDANIE

Koniec roku 2017 i początek 2018 przyniósł kilka nieoczekiwanych zmian w polskiej gastronomii. Artur Grajber dołączył do Belvedere Gourmet Group, Aleksander Baron zapowiedział zamknięcie swojego konceptu Solec 44, a Witold Iwański ogłosił odejście z restauracji Aruana w serockim hotelu Narvil.

Inne kategorie

Podcasty

Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST]

Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej