x

Gorąco Polecam Piekarnia - pilotażowy lokal na warszawskim Natolinie

Kategoria: Miejsca    15.09.2020

Enata Bread, grupa zarządzająca marką Gorąco Polecam, wraca do źródeł, czyli do pieczenia chleba. I otwiera pierwszy pilotażowy lokal pod marką Gorąco Polecam Piekarnia - na warszawskim Natolinie.

Bartłomiej Rychcik, prezes Enata Bread, grupy zarządzającej marką Gorąco Polecam. Zdjęcie: materiały prasowe.
Bartłomiej Rychcik, prezes Enata Bread, grupy zarządzającej marką Gorąco Polecam. Zdjęcie: materiały prasowe.
Design przypominający pachnące piekarnie sprzed lat i menu z dużym wyborem pieczywa, przede wszystkim chleba – tradycyjnego i na naturalnym zakwasie – tym charakteryzuje się nowy koncept Gorąco Polecam Piekarnia. Pilotażowy lokal, otwarty właśnie na warszawskim Natolinie, nawiązuje architekturą do piekarni, które pamiętamy z dzieciństwa – z dużymi przeszkleniami, z jasnymi płytkami na ścianach, z drewnianymi ladami uginającymi się od aromatycznego pieczywa.

- To cudowny powrót do przeszłości w nowoczesnym wydaniu – mówi Bartłomiej Rychcik, prezes Enata Bread, grupy zarządzającej marką Gorąco Polecam. – Każdy z nas tęskni za małą osiedlową piekarnią. Za kolorem rumieniącego się chleba. Za zapachem, który wypełniał ulice, place zabaw, mieszkania. Gorąco Polecam Piekarnia czerpie garściami z tamtych doświadczeń. Klientom oferuje bogate menu z atrakcyjnymi cenami.

A w menu znalazły się chleby (20 rodzajów, w tym żytnie na zakwasie i maślance), bułki, bagietki (w tym paluchy bawarskie), kanapki, drożdżówki, a także francuskie wypieki i różnego rodzaju słodkości. Na klientów czeka Regał Smakosza z wysokiej jakości wędlinami, nabiałem (z dużym wyborem serów), jajkami i naturalnymi sokami.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
– To zupełna nowość! Połączenie piekarni i mini delikatesów z codziennymi pomysłami na śniadanie czy kolację – mówi Rychcik.
Lokale Gorąco Polecam Piekarnia mają mieścić się na osiedlach w dużych miastach – na początek w Warszawie.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Syreni Śpiew w Warszawie - po otwarciu stawia na kuchnię śródziemnomorską

Załoga warszawskiego baru Syreni Śpiew Koneser przygotowała dla swych gości nową ofertę: promocje, sporo dań wegańskich oraz powiększony ogródek.

Przystanek Piekarnia: jest popyt na zdrowe, dobre pieczywo

Sieć Przystanek Piekarnia otworzyła w czasie pandemii dwa nowe lokale, ale jeden już istniejący trzeba było zamknąć. O koncepcie, który jest czymś więcej niż tylko sklepem i planach z nim związanych opowiada Marta Anusz, współzarządzająca rodzinną siecią.

Nobu To You, czyli dowóz w standardzie premium

Japońsko-peruwiańskie przysmaki z nowoczesnym sznytem, a do tego playlista z utworami, które można usłyszeć w lokalu, wiadomość od szefa kuchni Yannicka Lohou i szybka dostawa samochodami BMW serii X7. Tak wygląda dowóz z ekskluzywnej restauracji Nobu Warsaw w ramach usługi Nobu To You.

WINSKY WINE’N’WHISKY BAR

Nad Wisłą w Warszawie, przy ulicy Wioślarskiej 10, w budynku The Tides, otworzył się w listopadzie Winsky Wine’n’Whisky Bar. Twórczynią i współwłaścicielką miejsca jest Monika Frendl, drugim współwłaścicielem jest Viktor Jakupec.

Pyszne.pl po raz piąty wyłoni najlepszą restaurację roku i najlepszą restaurację w Krakowie

Pyszne.pl ogłosiło listę ponad 600 nominowanych restauracji z 39 miast, które zawalczą w konkursie Best Restaurant Awards 2018. O wynikach dalszej rywalizacji zadecydują klienci, którzy mogą docenić swoje ulubione restauracje, wystawiając im oceny w serwisie.

RAMEN SHOP MENYA MUSASHI

Nazwa Menya Musashi pochodzi od imienia niezwyciężonego samuraja Miyamoto Musashi, najsławniejszego szermierza znanego ze stylu walki dwoma mieczami. Pierwszy ramen shop Menya Musashi powstał w 1996 r. w jednej z luksusowych dzielnic Tokio - Aoyama.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej