x

Gorąco Polecam Piekarnia - pilotażowy lokal na warszawskim Natolinie

Kategoria: Miejsca    15.09.2020

Enata Bread, grupa zarządzająca marką Gorąco Polecam, wraca do źródeł, czyli do pieczenia chleba. I otwiera pierwszy pilotażowy lokal pod marką Gorąco Polecam Piekarnia - na warszawskim Natolinie.

Bartłomiej Rychcik, prezes Enata Bread, grupy zarządzającej marką Gorąco Polecam. Zdjęcie: materiały prasowe.
Bartłomiej Rychcik, prezes Enata Bread, grupy zarządzającej marką Gorąco Polecam. Zdjęcie: materiały prasowe.
Design przypominający pachnące piekarnie sprzed lat i menu z dużym wyborem pieczywa, przede wszystkim chleba – tradycyjnego i na naturalnym zakwasie – tym charakteryzuje się nowy koncept Gorąco Polecam Piekarnia. Pilotażowy lokal, otwarty właśnie na warszawskim Natolinie, nawiązuje architekturą do piekarni, które pamiętamy z dzieciństwa – z dużymi przeszkleniami, z jasnymi płytkami na ścianach, z drewnianymi ladami uginającymi się od aromatycznego pieczywa.

- To cudowny powrót do przeszłości w nowoczesnym wydaniu – mówi Bartłomiej Rychcik, prezes Enata Bread, grupy zarządzającej marką Gorąco Polecam. – Każdy z nas tęskni za małą osiedlową piekarnią. Za kolorem rumieniącego się chleba. Za zapachem, który wypełniał ulice, place zabaw, mieszkania. Gorąco Polecam Piekarnia czerpie garściami z tamtych doświadczeń. Klientom oferuje bogate menu z atrakcyjnymi cenami.

A w menu znalazły się chleby (20 rodzajów, w tym żytnie na zakwasie i maślance), bułki, bagietki (w tym paluchy bawarskie), kanapki, drożdżówki, a także francuskie wypieki i różnego rodzaju słodkości. Na klientów czeka Regał Smakosza z wysokiej jakości wędlinami, nabiałem (z dużym wyborem serów), jajkami i naturalnymi sokami.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
– To zupełna nowość! Połączenie piekarni i mini delikatesów z codziennymi pomysłami na śniadanie czy kolację – mówi Rychcik.
Lokale Gorąco Polecam Piekarnia mają mieścić się na osiedlach w dużych miastach – na początek w Warszawie.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Poznańska Estlella: Życie jest kwestią smaku

Marka Selgros świętuje jubileusz 25-lecia swej obecności w Polsce z klientami, którzy współpracują z nią od samego początku. Jednym z nich jest Piotr Knasiecki, właściciel Estelli, sieci włoskich restauracji działających w Poznaniu i okolicach od czasów transformacji ustrojowej w Polsce.

Plany sieci Bobby Burger: wege menu, własne farmy wertykalne, centralne kuchnie i projekty badawcze

Z okazji 10-lecia istnienia marka Bobby Burger ogłosiła istotne zmiany w dalszej strategii rozwoju. Sieć planuje m.in. rozbudowę własnych farm wertykalnych, na których hodowane będą niektóre ze składników burgerów.

Bistro Senatorek - domowe smaki ze stołecznego Śródmieścia

Bistro Senatorek to miejsce dla miłośników domowej kuchni w samym centrum stolicy. W menu znajdziemy specjały polskiej kuchni, przysmaki z różnych stron świata, burgery z polskiej wołowiny i desery.

Trzecia Żona Krawca w stolicy. Śniadania, kawa i wege słodkości

W Warszawie otwiera się kolejna kawiarnio-cukiernia Żona Krawca. Lokal przy ulicy Podskarbińskiej 21 będzie już trzecim miejscem z tym szyldem w stolicy. Serwuje m.in. wybór śniadań.

Romans Bistro w Poznaniu: bouillabaisse i "autorski bałagan" we wnętrzu

Romans Bistro to miejsce, które ma przybliżyć poznaniakom kuchnię południa Francji. Za jego koncepcją stoi Jan Czartoryski, który pracował m.in. w nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji Clou w Kopenhadze.

Happa To Mame otwiera drugi lokal. Poznańska kawiarnia zagości w stolicy

Happa To Mame, pierwsza kawiarnia w Polsce serwująca oryginalne japońskie słodycze, postanowiła otworzyć kolejny lokal. Po Poznaniu przyszedł czas na Warszawę.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej