„BITTER HONEY: RECIPES AND STORIES FROM THE ISLAND OF SARDINIA”, WYD. HARDIE GRANT BOOKS, 2020 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 7-8/2020 nr 197.
Tego lata wyprawa na Sardynię może być trudna do zrealizowania, więc zachęcam do mentalnej przygody z tamtejszą kulturą kulinarną.
„BITTER HONEY: RECIPES AND STORIES FROM THE ISLAND OF SARDINIA”, WYD. HARDIE GRANT BOOKS, 2020 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 7-8/2020 nr 197.
Ruszyły castingi do 8. edycji programu
Oprócz najlepszej jakości składników głównych równie istotnym nośnikiem smaków i aromatów w potrawie są zioła i przyprawy. To wręcz klucz do kulinarnego sukcesu. Jak gotować, by nie przytłoczyły one pozostałych komponentów dania, a wydobyły je i podkreśliły?
"Jamie gotuje po włosku" to murowany hit. Po pierwsze, książka traktuje o ukochanej przez Polaków kuchni włoskiej, po drugie, napisał ją Jamie Oliver, jeden z najpopularniejszych kucharzy, a do tego właściciel kilkudziesięciu restauracji i aktywista społeczny.
Jeśli chociaż trochę interesujesz się tym, co dzieje się w kulinarnych kręgach internetu, prędzej czy później musiałeś się na nią natknąć. Gdy raz zobaczysz zdjęcia jej dań, rozpoznasz je zawsze.
Książka o polskiej kulturze kulinarnej zatytułowana "Polish Culinary Paths" dzięki Instytutowi Polskiemu w Tbilisi doczekała się gruzińskiej wersji.
Kto z was nie chciałby poznać tajników słynnego szefa kuchni z gwiazdką Michelina? Ducasse od dawna "wychodzi do ludzi", edukuje. To nie pierwsza książka, którą napisał, ale pierwsza, która ukazała się w Polsce.