„BITTER HONEY: RECIPES AND STORIES FROM THE ISLAND OF SARDINIA”, WYD. HARDIE GRANT BOOKS, 2020 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 7-8/2020 nr 197.
Tego lata wyprawa na Sardynię może być trudna do zrealizowania, więc zachęcam do mentalnej przygody z tamtejszą kulturą kulinarną.
„BITTER HONEY: RECIPES AND STORIES FROM THE ISLAND OF SARDINIA”, WYD. HARDIE GRANT BOOKS, 2020 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 7-8/2020 nr 197.
"Tygiel" jest pierwszą w Polsce książką kulinarną z przepisami uchodźców i uchodźczyń mieszkających nad Wisłą. To zaproszenie do wspólnego stołu, przy którym uciekinierzy o różnych korzeniach i życiowych historiach nie tylko jedzą, ale i rozmawiają.
Rzadko polecamy tu publikacje autorstwa osób niezwiązanych profesjonalnie z gastronomią. Ale bardzo lubimy robić wyjątki!
To już czwarte polskie wydanie legendarnego "Kursu wiedzy o winie" napisanego przez Kevina Zraly'ego w 1985 r.
Jak zbalansować swoją codzienną dietę? Co zrobić, by czuć się lepiej? Prawie każdy z nas zadaje sobie takie pytania. To, że odżywianie ma ścisły związek z naszym stanem zdrowia, wydaje się oczywiste.
Wybitny fotograf David LaChapelle jest autorem zdjęć do kalendarza Lavazza na 2020 rok. Sednem tego artystycznego projektu jest przyszłość naszej planety. Marka potwierdza tym samym swe zainteresowanie sztuką oraz wrażliwość na kwestie zrównoważonego rozwoju i działań w obronie Ziemi.
"East London Food", Rosie Birkett, wyd. Hoxton Mini Press 2016